Η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Οπισθοδρομικής Κομπανίας, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 στο Ηρώδειο.

Στις 18 Ιανουαρίου 2015 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, του Βασίλη Τσιτσάνη, και 30 χρόνια από τον θάνατό του. Λίγους μήνες πριν από την επέτειο αυτή, την 1η Οκτωβρίου 2014, η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με επιλεγμένα τραγούδια από το πλούσιο έργο του εστιάζοντας σε αυτά που έχουν ερμηνεύσει κυρίως γυναίκες.

Με τίτλο «Τί σήμερα, τί αύριο, τί τώρα» και με τη συνοδεία εκλεκτών μουσικών θα σκύψει πάνω στο τεράστιο έργο του και θα φωτίσει με την ερμηνεία της τραγούδια που έχουν μείνει κλασικά και συγκαταλέγονται στα αριστουργήματα του ελληνικού μουσικού πολιτισμού.

Στη συναυλία αυτή καλεσμένος θα είναι και ο συνθέτης και δημιουργός Σταμάτης Κραουνάκης που θα προσεγγίσει τον Τσιτσάνη με τον δικό του τρόπο ενώ το ίδιο βράδυ θα συναντηθούν ξανά επί σκηνής η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Οπισθοδρομική Κομπανία, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, εξασφαλίζοντας στο κοινό μια σπάνια καλλιτεχνική έκπληξη.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δηλώνει σχετικά: «Η συγκίνηση είναι με το μέρος μου αυτό το φθινόπωρο.Θα τραγουδήσω ξανά τραγούδια της χαράς μας, της λύπης μας, της καρδιάς μας, του πολιτισμού μας.Θα συναντήσω ξανά τους νεανικούς μου φίλους που ξεκινήσαμε μαζί το μαγικό ταξίδι της μουσικής αρχίζοντας από τον Τσιτσάνη.Θα συναντήσω πρώτη φορά στη σκηνή τον Σταμάτη Κραουνάκη, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τον Βασίλη Τσιτσάνη».

Τα τραγούδια, οι συντελεστές, ο χώρος, η μεγάλη ερμηνεύτρια, ο μεγάλος δημιουργός, ένας δάσκαλος που εμπνέει και θα εμπνέει παντοτινά, εγγυώνται μια βραδιά σπάνιας απόλαυσης και υψηλής αισθητικής.

Παίζουν οι μουσικοί (με αλφαβητική σειρά):
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΣΙΑΣ (ΒΙΟΛΙ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ (ΤΥΜΠΑΝΑ, ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ)
ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΡΕΤΑΚΗΣ (ΚΡΟΥΣΤΑ)
ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ (ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ, ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ (ΚΙΘΑΡΑ)
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΠΟΣ (ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΕΒΑΣ (ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ (ΠΙΑΝΟ)

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας
Σχεδιασμός φώτων: Phil Hills

Τοποθεσία: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Ημερομηνία: Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014
Ώρα έναρξης: 9:00μμ

Τιμές εισιτηρίων:
90€ VIP
60€ Α ΖΩΝΗ
45€ Β ΖΩΝΗ
35€ Γ ΖΩΝΗ
20€ ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
10€ ΑΜΕΑ

Προπώληση: Viva.gr, 11876, Public.gr, Παπασωτηρίου, Seven spots, IANOS, RELOAD