Μεγάλες στιγμές από τη μουσική του πορεία των τελευταίων 50 χρόνων θα παρουσιάσει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος, στη συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς», που θα παρουσιάσει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 21.00μ.μ., στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Τραγούδια από τη δισκογραφία, τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, μουσικές στιγμές που αγαπήθηκαν και σημάδεψαν τη νεότερη Ελλάδα, θα παρουσιαστούν από δύο εξαίρετους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς: την Ηρώ Σαΐα, που συνεργάζεται με τον Σταύρο Ξαρχάκο τα τελευταία χρόνια, και τον Ζαχαρία Καρούνη, ο οποίος συμμετείχε στη μεγάλη θεατρική επιτυχία «Το Μεγάλο μας Τσίρκο».


Τα τραγούδια θα εκτελέσει ζωντανά επί σκηνής 11μελής ορχήστρα μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Η Ηρώ Σαΐα είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και του τμήματος Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό του Ε.Α.Π. Σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο και ξεκίνησε ως ιδρυτικό μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας «Σπείρα- Σπείρα».
Στο θέατρο συμμετείχε το 2004 στην παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Το 2010 παρουσίασε την παράσταση «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» στην Αθηναΐδα, με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη, η ηχογράφηση της οποίας αποτέλεσε και την πρώτη προσωπική της δισκογραφική παρουσία. Η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά κυκλοφόρησε το 2013 και είχε τίτλο «Λευκό Χαρτί». Επίσης, έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, την Αφροδίτη Μάνου, τον Γιάννη Σπανό και τον Ορφέα Περίδη.
Με τον Σταύρο Ξαρχάκο συνεργάστηκε στις παραστάσεις: «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» (2011, Gazarte), «Αμάν – Αμήν» (2012, Ακροπόλ) «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα...» (2013, Πρέσπες -Ηρώδειο) και «Νυν και αει... Τσιτσάνης» (2014, Ιερά Οδός).

Ο Ζαχαρίας Καρούνης ξεκίνησε την πορεία του στο Εθνικό Θέατρο, ενώ μέχρι σήμερα έχει βρεθεί δίπλα στη Δόμνα Σαμίου, στο Γιώργο Νταλάρα, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Μαριώ κ. α. Έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικούς δίσκους. Με τον Σταύρο Ξαρχάκο έχουν συνεργαστεί ξανά στην παράσταση «Αμάν – Αμήν» (2012, Ακροπόλ) και στο «Μεγάλο μας Τσίρκο» (2012 – 13, ΚΘΒΕ/Ακροπόλ), όπου επελέγη από τον συνθέτη, να ενσαρκώσει το ρόλο του τραγουδιστή, ρόλο που πρωτοερμήνευσε ο Νίκος Ξυλούρης.

Τοποθεσία: 
Ηρώδειο, Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Ημερομηνία:
Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Προπώληση: 
Καταστήματα «Public», «Παπασωτηρίου», «Ιανός» και «Seven Spots» και διαδικτυακά από το viva.gr