Η 20th Century Fox, με αφορμή το πολύ δυνατό άνοιγμα που έκανε το "The Maze Runner" στις κινηματογραφικές αίθουσες, ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του sequel, το οποίο υπολογίζεται να κυκλοφορήσει σε έναν χρόνο ακριβώς και πιο συγκεκριμένα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στα τέλη Οκτωβρίου.
Η ταινία έκανε 32.5 εκατομμύρια εισπράξεις στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής στις Η.Π.Α. και 37.6 στις υπόλοιπες χώρες, φτάνοντας το σύνολο των 81.5 εκατομμυρίων -το μεγαλύτερο άνοιγμα της περασμένης εβδομάδας-, ενώ είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα σε 27 ακόμα χώρες, οι 9 εκ των οποίων βρίσκονται στατιστικά ανάμεσα στις 15 πρώτες σε θέμα εισπράξεων.

Ο Wes Ball θα επιστρέψει για το sequel, αναλαμβάνοντας και πάλι την σκηνοθεσία, όπως και οι παραγωγοί Temple Hill Entertainment και Gotham Group. Για τους ήδη υπάρχοντες ηθοποιούς, νομίζω πως δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Αυτό που αποτελεί φρέσκια είδηση είναι πως ο Aidan Gillen, γνωστός από την συμμετοχή του στο "Game of Thrones" ως Littlefinger, θα είναι μία από τις νέες προσθήκες στο cast, για λογαριασμό του sequel, υποδυόμενος τον βασικό κακό, τον Janson. Όσοι έχετε διαβάσει τα βιβλία, ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι και είμαι σίγουρη πως ανυπομονείτε όσο κι εγώ.