Starred Up - Γροθιές στους τοίχους
Δραματική
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Ο εκρηκτικός Eric φτάνει στο νέο του κελί. Το πρώτο του μέλημα είναι να κατασκευάσει κάποιου είδους όπλο για άμυνα επί των συγκρατούμενων του. Μετά όμως από ένα βίαιο περιστατικό, μόλις που διαφεύγει τη σκληρή τιμωρία από τους φρουρούς. Αυτός που τον σώζει είναι ο Oliver, ο ψυχολογικός σύμβουλος της φυλακής, όπου αρνείται να πει τι πραγματικά συνέβη. Οι δύο άντρες αναπτύσσουν μεταξύ τους δεσμό, καθώς ο Eric διστακτικά δέχεται να παρακολουθηθεί από τον Oliver. Όμως, το αφεντικό της φυλακής θέλει να βάλει τον Eric στη θέση του και αυτό το αναθέτει στον Neville, ο οποίος είναι ο πατέρας του Eric.



Welcome to New York - Καλώς ήρθες στη Νέα Υόρκη
Δραματική
Διάρκεια: 125'

Η περίληψη:
Χωρισμένο σε δύο μέρη, το φιλμ ακολουθάει την πορεία του Ντομινίκ Στρος-Καν από τα κεντρικά του ΔΝΤ στη Νέα Υόρκη, ένα μαγιάτικο σαββατοκύριακο. Το πρώτο μέρος ασχολείται με τη σύλληψη του γενικού διευθυντή του οργανισμού, βασισμένο σε ρεπορτάζ, βίντεο-ντοκουμέντα κι αναφορές. Το δεύτερο μέρος πηγαίνει στην πολυτελή έπαυλη στην Τριμπέκα, όπου ο Στρος-Καν πέρασε τέσσερις μήνες έγκλειστος υπό παρακολούθηση, στο πλάι της συζύγου του, Αν Σινκλέρ. Αυτό το δεύτερο κομμάτι είναι καθαρά μυθοπλαστικό.



Rio, Eu Te Amo
Δραματική
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
10 μικρές ερωτικές ιστορίες με φόντο το Ρίο Ντε Τζανέιρο.



Las Horas Muertas - Ήσυχες μέρες
Δραματική
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Ο Sebastian, 18 χρονών, «τρέχει» μόνος του το μικρό μοτέλ του θείου του, στην απομακρυσμένη τροπική ακτή της Βερακρούζ. Το μοτέλ συχνά φιλοξενεί παράνομα ζευγάρια. Εκεί, ο Sebastian γνωρίζει τη Miranda, 35 χρονών, η οποία πηγαίνει στο μοτέλ για να συναντήσει τον πλούσιο εραστή της, Mario. Καθώς ο Μάριο τις περισσότερες φορές καθυστερεί στα ραντεβού τους, η Miranda αναγκάζεται να περνάει πολλές ώρες μόνη της. Όλος αυτός ο ελεύθερος χρόνος τής δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Sebastian, με τον οποίο γρήγορα ξεκινά ένα παιχνίδι αποπλάνησης.



Les Vacances du Petit Nicolas - Ο μικρός Νικόλας πάει διακοπές
Κωμωδία
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Το σχολείο κλείνει για το Καλοκαίρι και η είδηση είναι μονάχα μία: διακοπές. Ο μικρός Νικόλας παρέα με τη μητέρα και τον πατέρα του θα βρεθούν σε ξενοδοχείο δίπλα στην παραλία και μια σειρά από νέες περιπέτειες ξεκινάει.



Gone girl - Το κορίτσι που εξαφανίστηκε
Μυστηρίου
Διάρκεια: 149'

Η περίληψη:
Την ημέρα της πέμπτης επετείου του γάμου τους, ο Nick Dunne αναφέρει στην αστυνομία πως η σύζυγος του, Amy, εξαφανίστηκε. Κάτω από την πίεση των αστυνομικών, αλλά και του τύπου που δείχνει πιεστικό ενδιαφέρον για την υπόθεση, το πορτρέτο του Nick ως ένας θλιμμένος σύζυγος καταρρέει. Καθώς ψέματα βγαίνουν στην επιφάνεια, μία είναι η ερώτηση στο στόμα κάθε ενδιαφερομένου: ο Nick Dunne είναι ο δολοφόνος της συζύγου του;



Xenia - Ξενία
Δραματική
Διάρκεια: 128'

Η περίληψη:
Η ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, οι οποίοι μετά το θάνατο της αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρούν τον έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent-show που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Στη διαδρομή, θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάσει θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει.



Relatos Salvajes- Ιστορίες για αγρίους
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 122'

Η περίληψη:
Μια σειρά από μικρές ιστορίες, φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, με πρωταγωνιστές έναν μηχανικό κατεδαφίσεων, μία σερβιτόρα, μια αεροπορική πτήση, μια απρόβλεπτη νύφη, μία διαπραγμάτευση και μια ιστορία καθαρής δράσης.