Ο IANOS Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την ομιλία Solution Focus Coaching: Ένας τρόπος για να σκεφτόμαστε.. ανάποδα!, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.00μ.μ. Θα μιλήσει η Φάνια Παλληκαράκη, Coach και μέλος του International Coach Federation.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για το life coaching. Τι είναι όμως στ’ αλήθεια; Τι αλλαγές μπορεί να φέρει στη ζωή μας; Πώς μπορεί να μας φανεί χρήσιμο και σε ποιους απευθύνεται;

Σε αντίθεση με την συμβουλευτική, το life coaching εστιάζει στο μέλλον και τη δράση, όχι στο παρελθόν και τα συναισθήματα. Τι θα ήθελες να είναι διαφορετικό στη ζωή σου; Ποιες είναι οι πραγματικές σου επιθυμίες; Πώς θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου; “Life coaching σημαίνει φέρνω τη ζωή μου από το σημείο όπου βρίσκεται, στο σημείο όπου θα ήθελα να είναι” υποστηρίζει η Φάνια Παλληκαράκη, η οποία θα μας μιλήσει γι’ αυτόν τον πολλά υποσχόμενο κλάδο που σήμερα γνωρίζει ανάπτυξη και στην Ελλάδα.

Θα μας εξηγήσει πώς το life coaching μπορεί να αποτελέσει μέσο επίτευξης αλλαγών, ποια είναι τα οφέλη του και πώς προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να συνεχίσουμε να προχωράμε προς ό,τι ορίζουμε οι ίδιοι ως το ιδανικό μας μέλλον, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Coach.

Η Φάνια έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Οργανωτική Ψυχολογία, έχει εργαστεί επί 15 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον χώρο της Επικοινωνίας και του Cultural Management.

Σήμερα, ειδικεύεται στο Solution Focus, μία προσέγγιση που χρησιμοποιείται στον χώρο του coaching, του management, της εκπαίδευσης αλλά και της ιατρικής και που θέτει υπό αμφισβήτηση πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα για τον τρόπο που λύνουμε προβλήματα ή – μάλλον – που συνθέτουμε λύσεις.

Είναι πιστοποιημένη Coach από το International Coach Federation και τα τελευταία χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν αλλαγές και στόχους για ό,τι οι ίδιοι θεωρούν σημαντικό στην προσωπική ή επαγγελματική τους ζωή.