Οι εκδόσεις Οσελότος παρουσιάζουν το βιβλίο της Νίνας Κουλετάκη, "Περσεφόνη", την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, στις 20.00μ.μ., στο Polis Art Café.

Για την "Περσεφόνη" και την Νίνα θα μιλήσουν οι:
Σταυρούλα Ηλιοπούλου, Δασκάλα/Blogger
Μαρία Καραγκούνη, Γραφίστρια/Blogger
Τεύκρος Μιχαηλίδης, Μαθηματικός/Συγγραφέας
Γιώργος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
2103249588


Είσοδος ελεύθερη

Μέσα από τα περιστατικά της καθημερινής ζωής της Περσεφόνης, ξεδιπλώνεται η Ελλάδα των αρχών του ’60, όπως την βιώνει ένα πεντάχρονο κοριτσάκι μεσοαστικής οικογένειας: συγκατοίκηση γονιών και παππούδων στο μεγάλο σπίτι, οικογενειακά
προβλήματα, μαύρα κι άσπρα συγγενικά πρόβατα, πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αυτά, μαζί με τα γεγονότα που συμβαίνουν και αλλάζουν το πρόσωπο και τον χαρακτήρα της Ελλάδας (οι βασιλικοί γάμοι, τα Ιουλιανά, η έλευση της τηλεόρασης, η Χούντα κ.ά.), είναι τα πολύχρωμα νήματα με τα οποία κεντά τον καμβά της. Παρατηρεί, λοιπόν, η Περσεφόνη πρόσωπα, συμπεριφορές και καταστάσεις γύρω της και με τον προσωπικό της, εντελώς ιδιαίτερο τρόπο, καταλήγει σε συμπεράσματα σημαντικά για τη ζωή της δίνοντας στην αγάπη, στην ομορφιά, στο εφικτό και το ανέφικτο τις δικές της, μοναδικές ερμηνείες.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Είναι η Νίνα Κουλετάκη.
Απαντάται μεταξύ Αθήνας και Αρχαίας Επιδαύρου.
Αντιφασίστρια από κούνια, περήφανη μητέρα διδύμων ξωτικών, πρώην εκπαιδευτικός, συνταξιούχος αντιρρησίας δημόσιος υπάλληλος, εν ενεργεία συγγραφέας, μανιώδης αναγνώστρια, άθλια ποιήτρια, άπληστη συλλέκτρια παιχνιδιών, ερασιτέχνης φωτογράφος, ηθοποιός ελευθέρας βοσκής, φρικτή μουσικός, υποφερτή τραγουδίστρια, εξαιρετική ακροάτρια, ιδιοφυής ψεύτρα, εύγλωττη ομιλήτρια, προκλητικά αθυρόστομη, φανατική ταξιδιώτισσα, ακτιβίστρια ερωμένη. Αηδιαστικά έξυπνη, επίσης.
Αυτή είναι η παιδική της χαρά.
Βαδίζετε με προσοχή, ενδέχεται να έχει φυτέψει νάρκες.