Αθωωτική η απόφαση για τον Stephen Collins, που σίγουρα θα τον θυμάστε από τον ρόλο που τον καθιέρωσε, εκείνον του πάστορα στην οικογενειακή σειρά "7ος Ουρανός", την οποία το Star έχει προβάλλει σε πάμπολλες επαναλήψεις.
Όπως θ' ακούσατε τις τελευταίες εβδομάδες, ο Collins συνελήφθη από τις Αρχές, όταν ο ψυχαναλυτής τον οποίο είχε επισκεφτεί για να ζητήσει βοήθεια για το πρόβλημά του -που δεν ήταν άλλο από την παιδεραστία-, παρέδωσε στις αρχές τις κασέτες που περιείχαν τις μαγνητοφωνημένες συνεδρίες τους.
Ο ίδιος προσπάθησε να καταπνίξει το χρόνιο πάθος του, όμως η αηδιαστική αυτή αλήθεια ήρθε στο φως, προκαλώντας σοκ σε όλους εκείνους που τον ήξεραν προσωπικά. Ωστόσο, μετά την σύλληψή του, δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί αλλά αντίθετα, αποκάλυψε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις όπου είχε απλώσει το χέρι του περισσότερο απ' όσο έπρεπε.

Ένα μικρό δείγμα από τα όσα ακούστηκαν στις συνεδρίες του Collins:



Σοκαριστικές ήταν όμως και οι δηλώσεις της πρώην γυναίκας του έπειτα από το περιστατικό που πραγματικά, με κάνουν να αμφιβάλλω για την διανοητική της κατάσταση. Η Faye Grant, αποκάλυψε πως ο σύζυγός της είχε ερωτικές φαντασιώσεις με το ίδιου του το παιδί, δηλώνοντας μάλιστα λίγο μετά τη γέννηση της κόρης τους: «Είμαι χαρούμενος που δεν είναι αγόρι γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να αντισταθώ, στο στοματικό σεξ μαζί του».
Η ίδια τονίζει πως έπρεπε να είχε καταλάβει πόσο άρρωστος ήταν ο άντρας της την ίδια κιόλας στιγμή που τον άκουσε να ξεστομίζει τα παραπάνω λόγια, και να έχει ζητήσει διαζύγιο πριν ακριβώς από δεκατέσσερα χρόνια. Φυσικά, αν κάτι τέτοιο ισχύει, είναι άξιο λόγου το γιατί δεν πήρε τα μέτρα της.
Αμέσως μετά τις δηλώσεις της αυτές, ο παιδεραστής ηθοποιός πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την πως εκείνη του έστησε παγίδα, αποσκοπώντας στο να βγάλει λεφτά. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η πρώην του είχε στα χέρια της την ηχογραφημένη συνομιλία και τον απειλούσε πως θα την έβαζε στο φως, προκειμένου να του αποσπά όλο και περισσότερα χρήματα, κάτι που αν ισχύει συνέβαινε τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που εκδόθηκε το διαζύγιό του κι έπειτα.


Ωστόσο, και παρά που η κοινή γνώμη ήθελε να δει το κεφάλι του παιδεραστή ηθοποιού επί πίνακι, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν αφού το δικαστήριο τον ανακήρυξε αθώο πάσης κατηγορίας. Σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός πως κανένα από τα φερόμενα θύματά του δεν θέλησε να κινηθεί νομικά, όχι μετά από τόσα χρόνια. Μία μάλιστα εκ των τριών ανήλικων -τότε- κοριτσιών, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως το ότι αποκαλύφθηκε το πραγματικό του πρόσωπο, είναι αρκετό για εκείνη για να βρει και πάλι την ηρεμία της.
Άλλωστε, νομικά, το δικαστήριο δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι, αφού από τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, γεγονός που έχει οδηγήσει αυτόματα στην παραγραφή οποιουδήποτε πιθανού εγκλήματος.