The Hunger Games: Mockingjay Part 1 - The Hunger Games: Επανάσταση Μέρος 1
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 123'

Η περίληψη:
Η Katniss Everdeen διστακτικά ηγείται των περιφερειών της Πάνεμ σε επανάσταση εναντίον της Κάπιτολ. Καθώς η εξέγερση απειλεί την καταστροφή των υπολοίπων περιφερειών από την Κάπιτολ, η Κατνίς πρέπει να αναρωτηθεί ποιον μπορεί να εμπιστευτεί και τι επιβάλλεται να γίνει, καθώς μόνο στα δικά της χέρια κρατιέται η ισορροπία της χώρας.



Zwei leben - Διπλή ζωή
Μυστηρίου
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
1990 κι ενώ το τοίχος του Βερολίνου μόλις έπεσε. Η Katrine μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και τώρα ζει στη Νορβηγία επί 20 χρόνια. Είναι ένα παιδί του πολέμου, από την ένωση μιας Νορβηγίδας με έναν γερμανό φαντάρο. Η Katrine απολαμβάνει μια οικογενειακή ζωή, δίπλα στη μητέρα της, τον σύζυγο της, την κόρη και την εγγονή της. Όταν ένας δικηγόρος τής ζητά να παραστεί ως μάρτυρας σε μια δίκη ενάντια του νορβηγικού δημοσίου που αφορά παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή αρνείται. Σύντομα, ένας ιστός από μυστικά αποκαλύπτεται, μέχρι που η Katrine αισθάνεται «γυμνή» σε αντιστάσεις και οι αγαπημένοι της επιβάλλεται να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Τι είναι, όμως, πιο σημαντικό, όλα όσα έχουν ζήσει μαζί ή το ψέμα στο οποίο όλα αυτά βασίστηκαν;



Party girl
Δραματική
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Η 60χρονη Angelique εργάζεται σε ένα μπαρ κοντά στα γαλλο-γερμανικά σύνορα. Ακόμα της αρέσει να διασκεδάζει, αλλά και ακόμα ελκύεται από τα αρσενικά που την περιστοιχίζουν. Πάντα είχε πολλούς πελάτες, αλλά τελευταία είναι όλο και λιγότεροι. Ο πιο σταθερός όλων είναι ο Michel, και όπως πάντα, ακόμα την αγαπάει. Μια ημέρα, της κάνει πρόταση γάμου.



Gemma Bovery - Η άλλη Μποβαρί
Κωμωδία
Διάρκεια: 99'

Η περίληψη:
Η βρετανίδα Gemma μόλις πέρασε μια θυελλώδη σχέση με τον Patrick και δέχεται την πρόταση γάμου του Charlie. Κουρασμένη από τη ζωή του Λονδίνου και τις απαιτήσεις της πρώην συζύγου του Charlie, αποφασίζουν να πάνε να ζήσουν σε χωριό της Νορμανδίας. Όλα κυλάν φυσιολογικά, μέχρι που στο χωριό εμφανίζεται ο Patrick, που τον παράτησε η νέα του κοπέλα. Τα συναισθήματα της Gemma είναι πλέον μπερδεμένα και είναι δύσκολο να πάρει αποφάσεις.



Belle
Βιογραφική
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Η αληθινή ιστορία της μιγάδας Dido Elizabeth Belle και των διακρίσεων σε βάρος της στην αριστοκρατική κοινωνία της Αγγλίας του 18ου αιώνα. Νόθα κόρη του πλοιάρχου του βασιλικού ναυτικού John Lindsay, γεννήθηκε όταν ο Lindsay τοποθετήθηκε στην Καραϊβική κι έκανε σχέση με μια έγχρωμη, τη Maria. Η ιστορία της Belle περνάει από τη σκλαβιά στην ελευθερία και τη μάχη για την απελευθέρωση των έγχρωμων στην Αγγλία, ώσπου γνωρίζει κι ερωτεύεται τον ιδεαλιστή γιο ενός εφημέριου.



Fury
Πολεμική
Διάρκεια: 134'

Η περίληψη:
Απρίλιος, 1945. Καθώς οι σύμμαχοι κάνουν την τελική τους κίνηση στην Ευρώπη, ο ζυμωμένος στη μάχη αμερικανός λοχίας Wardaddy διοικεί ένα τανκ M4 Σέρμαν και τους πέντε του άντρες σε μια επικίνδυνη αποστολή πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Λιγότεροι σε αριθμό και πυρομαχικά, οι έξι αυτοί άντρες πρέπει να ξεγελάσουν τις αντίθετες πιθανότητες και να χτυπήσουν στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.



Der Banker: Master of the Universe
Ντοκυμαντέρ
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη:
Η Ελλάδα, η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία στα χέρια των διεθνών οίκων ήταν ίσως μόνο η αρχή. «Τι να περιμένουμε στη συνέχεια»; «Τη Γαλλία. Σίγουρα τη Γαλλία». Τι θα συμβεί αν προκύψει κρίση χρέους για οικονομίες όπως η Γαλλία ή η Ιταλία; Ο γερμανός τραπεζίτης Rainer Voss αποκαλύπτει σε ένα ντοκιμαντέρ τις προβλέψεις του για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.