"Bloodlines III - Η αλχημίστρια" της Richelle Mead

Η Σίντνεϊ Σέιτζ είναι Αλχημίστρια και ανήκει σε μια ομάδα ανθρώπων που καταγίνονται με τη μαγεία και έχουν ως καθήκον να γεφυρώσουν τον κόσμο των ανθρώπων και των βρικολάκων. Προστατεύουν τα μυστικά των βρικολάκων και τις ζωές των ανθρώπων.
Βιώνοντας τα παρεπόμενα μιας απαγορευμένης στιγμής που τη συγκλόνισε συθέμελα, η Σίντνεϊ πασχίζει να βάλει ένα όριο ανάμεσα σε όσα της δίδαξαν οι Αλχημιστές και σε όσα την προστάζει η καρδιά της.
Τότε είναι που εντοπίζει τον άφαντο, αινιγματικό Μάρκους Φιντς, έναν πρώην Αλχημιστή που ζει κυνηγημένος στις σκιές, ενώ η οργάνωσή της αρνείται την ύπαρξή του. Με τη βοήθεια του Μάρκους η Σίντνεϊ συνειδητοποιεί ότι η ομάδα στην οποία ήταν αφοσιωμένη ολόκληρη τη ζωή της της έκρυβε την αλήθεια. Είναι δυνατόν το τατουάζ του χρυσού κρίνου να ασκεί επάνω της περισσότερη δύναμη από όσο νομίζει;
Καθώς προσπαθεί να καταλάβει τι σημαίνουν όλα αυτά, η Σίντνεϊ αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τις αυξανόμενες μαγικές δυνάμεις της για να εντοπίσει μια σατανική γυναίκα, η οποία έχει βάλει στόχο ισχυρές νεαρές μάγισσες. Μπορεί η χρήση της μαγείας να είναι αντίθετη σε όσα νόμιζε ότι πίστευε, αλλά διαπιστώνει ότι η μόνη της ελπίδα είναι να αποδεχτεί το ιδιαίτερο αίμα της, ειδάλλως μπορεί να γίνει το επόμενο θύμα.
Η προοπτική να χαράξει η Σίντνεϊ το δρόμο της είναι δυσκολότερη από ό,τι φανταζόταν. Ίσως αν αγνοήσει τη λογική –και ακολουθήσει την καρδιά της– να μπορέσει επιτέλους να βρει πού ανήκει.

"Το αριστερό χέρι του Θεού III: Τα φτερά του θανάτου" του Paul Hoffman

Ο Τόμας Κέιλ τρέχει να ξεφύγει από την αλήθεια.
Από τη στιγμή που ανακάλυψε ότι η βάναυση στρατιωτική του εκπαίδευση είχε έναν και μοναδικό σκοπό –να τον προετοιμάσει για να αφανίσει το μεγαλύτερο λάθος του Θεού, την ίδια την ανθρωπότητα– ο Κέιλ καταδιώκεται από τον άνθρωπο που τον έκανε Άγγελο του Θανάτου: τον Πάπα Λυτρωτή Μπόσκο.
Ο Κέιλ είναι μια μεγάλη αντίφαση: αλαζόνας και αθώος, μεγαλόψυχος και ανελέητος. Αντικείμενο φόβου και δέους γι’ αυτούς που τον δημιούργησαν, έχει ήδη καταφέρει να χρησιμοποιήσει το μοναδικό του ολέθριο χάρισμα για να γκρεμίσει τον ισχυρότερο πολιτισμό του κόσμου.
Όμως, ο Τόμας Κέιλ είναι αδύναμος. Η ψυχή του πεθαίνει. Καθώς το σώμα του σπαράσσεται από σπασμούς, ο Κέιλ γνωρίζει πως η τελική κρίση δεν πρόκειται να περιμένει ένα άρρωστο παιδί. Καθώς η ημέρα της συντέλειας πλησιάζει, το εκδικητικό μένος του Κέιλ τον οδηγεί πίσω στην καρδιά του σκότους –το Άσυλο– προκειμένου να αντιμετωπίσει τον άνθρωπο που μισεί περισσότερο από καθετί στον κόσμο.
Ο Κέιλ θα πρέπει να δεχτεί επιτέλους πως είναι η ενσάρκωση της οργής του Θεού και να αποφασίσει αν θα εναντιωθεί στο Άσυλο των Λυτρωτών και αν θα χρησιμοποιήσει το μοναδικό του χάρισμα να σπέρνει παντού την καταστροφή.
Η απόφασή του θα κρίνει τη μοίρα της ανθρωπότητας.

"Ο Πίτερ Παν πρέπει να πεθάνει" του John Verdon

Στο νέο best seller του πολυμεταφρασμένου μετρ του αστυνομικού μυθιστορήματος John Verdon, ο παλαίμαχος επιθεωρητής Ντέιβ Γκάρνεϊ, που ήταν ο κορυφαίος ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μυστηριώδη υπόθεση: καλείται να υποστηρίξει την ενδεχόμενη αθωότητα μιας γυναίκας που έχει ήδη καταδικαστεί για το φόνο του συζύγου της –προικισμένου πολιτικού και υποψήφιου κυβερνήτη– που έπεσε νεκρός από σφαίρα άγνωστης προέλευσης την ώρα που εκφωνούσε τον επικήδειο στην ταφή της μητέρας του.
Αναζητώντας νέα στοιχεία στην υπόθεση, ο Γκάρνεϊ βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σκοτεινή αναμέτρηση με έναν διεφθαρμένο ανακριτή της αστυνομίας, έναν ανησυχητικά φιλικό μεγαλομαφιόζο, μια νεαρή γυναίκα, συνώνυμο του πειρασμού, και με τον αλλόκοτο δολοφόνο με το παιδικό σουλούπι που του έχει χαρίσει το παρατσούκλι «Πίτερ Παν».
Μέσα από αναπάντεχες ανατροπές και καταιγιστική δράση, ο Γκάρνεϊ καταλήγει παγιδευμένος σε μια από τις πιο ζοφερές υποθέσεις της σταδιοδρομίας του – ένα μυστήριο αλλεπάλληλων φόνων, κάτω απ’ την επιφάνεια του οποίου κρύβεται η ανθρώπινη ενσάρκωση του απόλυτου κακού. Κι όσο δηλητηριασμένο από ψέματα κι αν είναι το κουβάρι που πρέπει να ξεδιαλύνει, ο Γκάρνεϊ ανακαλύπτει ότι η αλήθεια ξεπερνά και την πιο σοκαριστική φαντασία.
Και η ταυτότητα του δολοφόνου, στον πυρήνα της υπόθεσης, αποδεικνύεται το μεγαλύτερο σοκ απ’ όλα…

"Η κόκκινη Μαρία" του Κυριάκου Αθανασιάδη

Ένα αγόρι. Ένα κορίτσι που ζωγραφίζει στο χιόνι.
Ένας έρωτας που γεννιέται. Μια κοινωνία που κρύβεται. Ένα μαχαίρι που κόβει. Μια αγάπη πελώρια, που λάμπει.