Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Στο βιβλίο αυτό αποκαλύπτεται το μεγαλείο μιας απλουστευμένης αλλά εξαιρετικά ωφέλιμης και εύγευστης κουζίνας η οποία μπορεί να καλύψει τις καθημερινές διατροφικές μας ανάγκες! Ένας πλήρης οδηγός ωμοφαγίας με πρακτικές συνταγές που εφαρμόζονται εύκολα στην κουζίνα. Μια ποικιλία δοκιμασμένων αλμυρών και γλυκών μεσογειακών γεύσεων για όλους εκείνους που επιθυμούν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Προσωπική άποψη:
Ως Γιώτα, δηλώνω ον παμφάγο και όσον με αφορά, δεν σκοπεύω ν' αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες. Αυτό είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή. Όπως προσωπική επιλογή είναι η νέα "μόδα" που φαίνεται να έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια και όχι, δεν αναφέρομαι μόνο στην κλασσική χορτοφαγία, αλλά στην vegan διατροφή, η οποία απορρίπτει την χρήση κάθε προϊόντος ζωικής παραγωγής. Η Φλώρα Παπαδοπούλου, θερμή υποστηρίκτρια της χορτογαφικής ωμοφαγίας, αφού ταξίδεψε στον κόσμο, κι αφού παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια, αποφάσισε να συγκεντρώσει τις εμπειρίες της σ' ένα βιβλίο το οποίο απευθύνεται όχι μόνο σε όσους είναι χορτοφάγους, αλλά και σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να σκεφτούν έναν εναλλακτικό τρόπο διατροφής.

Μέσα από το βιβλίο αυτό η συγγραφέας εξηγεί στον μη μυημένο στην ωμοφαγική χορτοφαγία αναγνώστη, τι ακριβώς σημαίνει ο όρος αυτός, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε κανείς να επιλέξει το συγκεκριμένο είδος διατροφής, ενώ μοιράζεται μαζί του εμπειρίες από τη ζωή και τα ταξίδια της, καθώς κι εύκολες, μεσογειακές συνταγές που φαίνονται ενδιαφέρουσες ακόμα και σε κάποιον που είναι παραδοσιακά παμφάγος. Προφανώς, πρόκειται για ένα βιβλίο το θέμα του οποίου πρέπει να σε ενδιαφέρει ωστόσο, το βρήκα ιδιαίτερα κατατοπιστικό κι ευχάριστο και γιατί όχι, με έβαλε στην διαδικασία να σκεφτώ, όχι να γίνω χορτοφάγος αλλά να βρω τρόπους να βελτιώσω την διατροφή μου κάνοντάς την πιο σωστή και πιο ισορροπημένη. Και ναι, αυτό είναι επιτυχία, δεδομένων των γούστων μου. Και ναι, οι ωμοφαγικοί φίλοι μας, θα το λατρέψουν.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Παπαδοπούλου Φλώρα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Κατηγορία: Μαγειρικής
Έτος έκδοσης: 2014
Σελίδες: 152
ISBN: 978-960-364-832-1