Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου στις 22:00μ.μ., οι ΑΡΑΘΕΛ live "Στου Στράτου"

Οι ΑΡΑΘΕΛ είναι ένα μουσικό σχήμα τριών ατόμων που συστάθηκε το 2012 , όταν ο θεσσαλονικιός Αλέξανδρος Καστανιώτης εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αττική, όπου συνάντησε τις από καιρό συνεργάτιδες Θέλμα Καραγιάννη και Αρετή Κοκκίνου.
Ο γήινος ήχος των πνευστών του Αλέξανδρου σμίγει με την φωνή της Θέλμας και τις χορδές της Αρετής, σε ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει από παλιά και σύγχρονα έντεχνα τραγούδια παντρεμένα με το έθνικ και το παραδοσιακό ελληνικό και όχι μόνον ελληνικό.

Θέλμα Καραγιάννη: κεντρική φωνή, κρουστά
Αρετή Κοκκίνου: 6χορδη/12χορδη κιθάρα, μαντολίνο, τραγούδι, φωνητικά
Αλέξανδρο Καστανιώτη: καβάλ, γκάιντα, τραγούδι, φωνητικά.

Τιμή εισιτηρίου 8€ με ποτό
Μουσικό καφενείο “Στου Στράτου”
Φωκίωνος Νέγρη 57
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-8628187

Από το 2012, οι ΑΡΑΘΕΛ εμφανίζονται σε διάφορους χώρους στην Αττική.

Όσον αφορά τους ΑΡΑΘΕΛ υπάρχουν τα παρακάτω λινκς στο youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=12-B1d5UZNU
https://www.youtube.com/watch?v=s9aX-Yj2h7w
https://www.youtube.com/watch?v=9EdmpP3qI48
καθώς και κάποιες demo ηχογραφήσεις που θα ακούσετε στo attachment.

ΘΕΛΜΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Γεννήθηκε στις ΗΠΑ και μεγάλωσε στα Ιωάννινα.
Είναι διπλωματούχος κλασσικού πιάνου από το Ορφείο Ωδείο της Αθήνας. και κάτοχος του Πτυχίου Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας.
Ως τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί, εκτός των άλλων, με τον Κώστα Τουρνά, το Γιάννη Βασιλόπουλο, το Δημήτρη Κοντογιάννη και το Γιάννη Λεμπέση. Συμμετείχε στο δίσκο «Αρβανίτικα Τραγούδια» των Νίκου Σαραγούδα και Νίκου Πανουργιά.
Ως ηθοποιός και τραγουδίστρια συνεργάστηκε με το ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο κατά το διάστημα 2006-2008 στις θεατρικές του παραστάσεις.
Το 2011 και με την συνεργασία της Αρετής Κοκκίνου (μουσική), κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός της δίσκος με τίτλο ‘Η ζωή στο βασίλειο του Τίποτα’.

ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
Άρχισε σε μικρή ηλικία τις σπουδές κιθάρας. Έχει πτυχίο αρμονίας , αντίστιξης και φούγκας και σπουδάζει σύνθεση μουσικής στο "Ωδείο Athenaeum" με τον Χρήστο Αναστασίου.
Από το 1997, εργάζεται σαν επαγγελματίας μουσικός. Μετράει δεκάδες συνεργασίες σε συναυλίες και δισκογραφία, μεταξύ των οποίων με το Δημήτρη Μητσοτάκη (τέως Ενδελέχεια, νυν Ευδαίμονες), τον ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο, την Καίτη Κουλλιά, τον Κώστα Μάντζιο, τη Γεωργία Βεληβασάκη, τη Μαρία Κανελλοπούλου στα προσωπικά της προγράμματα, και στην παράσταση «Υποθέσεις Γυναικών» με την Πένυ Ξενάκη.
Πρόσφατες συνεργασίες: Συναυλίες με τη συνθέτη Πηγή Λυκούδη στο κέντρο πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (δ/νση Ν. Μαλλιάρα) και ερμηνευτές τη Ρίτα Αντωνοπούλου και το Σπύρο Κλείσσα, στο Institut Sépharade Européen των Βρυξελλών και στο Βυζαντινό Μουσείο. Συμμετοχή στη δισκογραφική δουλειά των Soul Destiny με ερμηνευτές την Πόπη Αστεριάδη, τη Σοφία Παπάζογλου και το Γιάννη Λεκόπουλο.
Ως τραγουδοποιός και ενορχηστρώτρια, υπογράφει την πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Η ζωή στο βασίλειο του τίποτα" της νέας τραγουδίστριας Θέλμας Καραγιάννη.
Έχει επίσης επιμεληθεί την ενορχήστρωση της παράστασης «Γυναίκες Δημιουργοί» που παρουσιάστηκε σε συναυλιακούς χώρους εντός κι εκτός Αθηνών, όπως και τις δισκογραφικές δουλειές των νέων τραγουδιστών Νίκου Καρακαλπάκη και Γιάννη Λεκόπουλου σε μουσική και στίχους Ανδριανής Ζαγγανά.
Από το χειμώνα του 2012 συνεργάζεται με τον ιστότοπο “Μουσικόραμα” ως δημοσιογράφος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος των Σχολών ΠΑΣΤΕΡ με ειδικότητα προγραμματιστή Η/Υ. Σπούδασε Ηλεκτρονική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η ενασχόληση και σπουδή της μουσικής άρχισε στα 12 του χρόνια και συνεχίζεται αδιάκοπα ως σήμερα.
Στην ηλικία των 12 , μελέτησε αρμόνιο με το σύστημα εκμάθησης Autorgan & Electone στο ωδείο Φ.Νάκα (τότε Πρότυπο Κέντρο Αρμονίου), και αργότερα κιθάρα στη ΧΑΝΘ με δάσκαλο τον Γιώργο Απότσο.
Η γνωριμία όμως με την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση, έδρασε καταλυτικά στην μουσική του πορεία, και τον έφερε το 1996 στις χορευτικές ομάδες όπου και παρέμεινε ενεργά ως το 2003, περίπου, ως χορευτής (Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσ/νίκης, Φάρος Ποντίων Θεσ/νίκης, Παγκρήτιος Αδελφότητα).
Η τριβή με τον χορό και την παράδοση γενικώτερα τον οδήγησε στη διερεύνηση, μελέτη και ενασχόληση με την λαϊκή και δημοτική μουσική της Ελλάδας και άλλων βαλκανικών, κυρίως, χωρών.
Από το 2003 ως σήμερα, παίζει καβάλ, γκάιντα και τραγουδάει σε παραστάσεις πολιτιστικών συλλόγων και χώρους διασκέδασης.
2003-2005 Συμμετείχε στο εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού του Παναγιώτη Δρακόπουλου.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους και χορευτικές ομάδες ανά την Ελλάδα.
Έχει αναλάβει μαθητές, παραδίδοντας μαθήματα γκάιντας.
Το 2007 ανέλαβε διδασκαλία χορού στο Σύλλογο Κατοίκων Εξοχής και στην ενορία του Ι.Ν. Παναγίας Λαοδηγήτριας..
Το 2008 Πήρε πτυχίο βυζαντινής μουσικής από το Μακεδονικό Ωδείο , με δάσκαλο τον κ.Μαυρουδή Περικλή.
Τα καλοκαίρια του 2005, 2006, 2007, δίδαξε ελληνικό τραγούδι και χορό σε νέους της αλλοδαπής και πλαισίωσε μουσικά τις χορωδίες στα ‘Σχολεία Ελληνικού Πολιτισμού , στα Άβδηρα Ξάνθης και στο Καστελλόριζο (. Διοργάνωση: Ταμιείον Θράκης Μ.ΚΥ.Ο. )
Στην Αθήνα εκτός από την συνεργασία του με τους ΑΡΑΘΕΛ, έχει παίξει στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ,2008 με την χορευτική ομάδα Άνω Γλυφάδας ‘’Χοροστάσι’’,
στην Άλλη Όχθη,
έχει παίξει με τους Μητσοτάκη & Ευδαίμονες κι εχει ηχογραφήσει για τον Δημήτρη Μητσοτάκη και τον Γιώργο Καλοδούκα.
Τον Αύγουστο του 2013 συμμετείχε στο 1ο σεμινάριο εβρίτικης γκάιντας, στο Διδυμότειχο.
Παρακολουθεί μαθήματα κλασσικής Οθωμανικής μουσικής με την Σοφία Λαμπροπούλου.