The imitation game - Το παιχνίδι της μίμησης
Βιογραφική
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Η ιστορία του βρετανού Alan Turing, εξπέρ στην αποκρυπτογράφηση, μαθηματικού κι επιστήμονα, που κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το σπάσιμο του γερμανικού κωδικού Ενίγκμα, βοηθώντας τους συμμάχους στον πόλεμο με τους ναζί. Μετά τον πόλεμο βοήθησε να αναπτυχθεί η τεχνολογία των κομπιούτερ στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, αλλά το 1952 κατηγορήθηκε από την αγγλική κυβέρνηση για ομοφυλοφιλία, η οποία και ήταν τότε παράνομη στη χώρα.



Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970) - Anaparastasis: Life & work of Jani Christou (1926-1970)
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Ο Γιάννης Χρήστου (1926-1970) συγκαταλέγεται στις μεγάλες μορφές της μουσικής πρωτοπορίας του 20ού αιώνα, αν και ουσιαστικά αποτελεί σήμερα έναν μεγάλο άγνωστο. Με τον πρόωρο θάνατό του σε τραγικό δυστύχημα, ανήμερα των γενεθλίων του, ο κόσμος της σύγχρονης μουσικής στερήθηκε ένα από τα πλέον συναρπαστικά και προκλητικά ταλέντα του. Η ταινία σκιαγραφεί την προσωπικότητα και το ιδιαίτερο πνεύμα αυτού του μεγάλου στοχαστή της τέχνης, ακολουθώντας τη διαδρομή της σύντομης ζωής του, πάντα συνυφασμένης με την τέχνη του και την προσφορά του στην ανθρωπότητα και τον πολιτισμό. Μέσα από την παρουσίαση των έργων του, καθώς και από σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και συνεντεύξεις με σχεδόν όλον τον δημιουργικό και φιλικό κύκλο του, το ντοκιμαντέρ μας φέρνει πιο κοντά στο μυστήριο που άφησε πίσω του ο σπουδαίος δημιουργός και μας κάνει να αναρωτηθούμε για όλες τις μεγάλες στιγμές της τέχνης που συνήθως οι εποχικές συγκυρίες κρύβουν στη σκιά τους.



Mr. Turner - Ο Κος Τέρνερ
Βιογραφική
Διάρκεια: 149'

Η περίληψη:
Επηρεασμένος ψυχολογικά από τον θάνατο του πατέρα του, ο εκκεντρικός βρετανός ζωγράφος J.M.W. Turner (1775-1851) βρίσκει καταφύγιο και έμπνευση στην αγκαλιά της προσφάτως χωρισμένης χήρας και ιδιοκτήτριας μιας παραθαλάσσιας πανσιόν, της κας Booth, με την οποία θα ζήσει κρυφά στο Τσέλσι του Λονδίνου, όπου και θα πεθάνει. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, ταξιδεύει, ζωγραφίζει, περνάει χρόνο με την αριστοκρατία της επαρχίας, επισκέπτεται οίκους ανοχής, γίνεται δημοφιλές αν κι αναρχικό μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών, δένεται σε κατάρτι πλοίου για να ζωγραφίζει μια χιονοθύελλα και γίνεται αποδεκτός τόσο από τον λαό, όσο και την αριστοκρατία.



Big bad wolves - Στο στόμα των λύκων
Θρίλερ
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Ένας μπάτσος που κινείται στα όρια του νόμου, ένας χαροκαμένος πατέρας διψασμένος για εκδίκηση και ένας δάσκαλος ύποπτος για μια σειρά ειδεχθών εγκλημάτων με θύματα ανήλικα κορίτσια των οποίων τα πτώματα ανακαλύπτονται χωρίς κεφάλι. Τρεις άνδρες χωρίς ηθικούς φραγμούς, τρεις υποψήφιοι λύκοι ντυμένοι με προβιά αρνιού, συναντιούνται σε μια αιματηρή μετωπική σύγκρουση, εξαπατούν ο ένας τον άλλον και ασκούν ψυχολογική και σωματική βία, με φόντο ένα υπόγειο όπου κάθε πιθανό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί για την εκμαίευση της επώδυνης αλήθειας.



Jack
Δραματική
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Για τον 10χρονο Jack, το να έχεις μια οικογένεια είναι το παν. Μια ημέρα, όμως, η μητέρα του εξαφανίζεται. Μαζί με τον νεότερο του αδελφό, τον 6χρονο Manuel, ξεκινούν ένα μακρύ κι επικίνδυνο ταξίδι να τη βρουν, ένα ταξίδι που διδάσκει από τόσο νωρίς την υπευθυνότητα.



Lomasankarit - Περιπέτεια στο Αιγαίο
Περιπέτεια
Διάρκεια: 86'

Η περίληψη:
Στην πανέμορφη Κω και τις ελληνικές γαλαζοπράσινες θάλασσες, η Ανδριάνα θα γνωρίσει τoν Τόνι, που έχει έρθει για διακοπές με την οικογένεια του από την Φινλανδία. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας νεανικός έρωτας και μια τρυφερή σχέση αγάπης κι εμπιστοσύνης. Με φόντο το Αιγαίο, τα δυο παιδιά μαζί με τα αδέλφια του Τόνι, Αλέξι και Βέτι, θα μπλεχτούν άθελα τους σε μια επικίνδυνη περιπέτεια: η γοητευτική Ανδριάνα έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη σπείρα αρχαιοκάπηλων που έχει βάλει στο μάτι το χαμένο θησαυρό ενός παλιού θρύλου του νησιού. Τα τρία αγόρια κινούν γη και ουρανό για να σώσουν την Ανδριάνα και να βρουν τον θησαυρό. Μέσα από αυτή την περιπέτεια στην Ελλάδα, οι σχέσεις των τριών αγοριών θα δυναμώσουν και το ειδύλλιο της Ανδριάνας και του Τόνι θα αφήσει μια υπόσχεση για το μέλλον.



Μια οικογενειακή υπόθεση - A family affair
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 82'

Η περίληψη:
Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.
Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις, και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών. 



Nos Omnis Moriar
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 67'

Η περίληψη:
Ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή την απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία… Νοέμβρης, 2011, εργοστάσιο Ελληνικής Χαλυβουργίας. Ο ήχος των μηχανών πλέκεται με τις έντονες συζητήσεις των εργατών. Απολύσεις. Οι μηχανές παγώνουν και οι χαλυβουργοί μαζεύονται για τη γενική τους συνέλευση. Δυο προτάσεις τίθονται: απολύσεις ή πενθήμερο πεντάωρο με μείωση των αποδοχών. Επιλέγουν: τίποτα από τα δυο και αποφασίζουν να κατέβουν σε απεργία. Κανείς δεν περίμενε να κρατήσει τόσο. Κανείς δεν περίμενε τόση αλληλεγγύη από τον κόσμο.