Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation και ο IANOS, πραγματοποιoύν ανοιχτή διάλεξη με θέμα Διατροφικές Διαταραχές: μια εκδήλωση της κρίσης του σύγχρονου πολιτισμού, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19.00μ.μ., στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης.

Συντονισμός: Κατερίνα Παπαθανασίου-Πεχλιβανίδου Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, B.Sc. Psychology University of Sheffield, England-M.Sc. Psychology and Counseling, University of Sheffield, England-Απόφοιτη Gestalt Foundation-Μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (B.P.S.), της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (A.P.A.), της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt, της EAGT & της EAP.

Οι διατροφικές διαταραχές (παχυσαρκία, ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία) αφορούν πλέον ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, όπως δείχνουν έρευνες που διεξάγονται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, εμφανίζονται στο λεγόμενο Δυτικό κόσμο. Σε πρόσφατη έρευνα που κάναμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, συναντήσαμε αρχόμενα συμπτώματα από την τρυφερή ακόμα ηλικία των δύο χρόνων και πλήρεις διατροφικές διαταραχές από την ηλικία των έξι χρόνων. Στόχος αυτής της παρουσίασης, είναι η ανάλυση της ψυχολογικής βάσης κάθε διαταραχής, καθώς και τα μέτρα αντιμετώπισης και πρόληψης που έχουμε να προτείνουμε απέναντι σε μια ομάδα διαταραχών που φαίνεται να προσλαμβάνει χαρακτήρα επιδημίας.