Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, η Μαργαρίτα Σταθάκη και η Ελίνα Μπουτιέρη έρχονται για «Χειμερινές Περιπλανήσεις» στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Oι δύο καλλιτέχνιδες γνωρίστηκαν στο φοιτητικό Παρίσι του 1996. Εκτός από μια δυνατή φιλία, τις ενώνει και η αγάπη τους να συμπράττουν. Στη συναυλία αυτή με έργα  F. Schubert, R. Schumann, J. Brahms, F. Chopin, L. V. Beethoven, W. A. Mozart επιδιώκουν να μοιραστούν τη χαρά της συνεργασίας και της όσμωσης, της δημιουργίας και της ανάτασης μέσω μουσικών περιπλανήσεων στην καρδιά του χειμώνα...

Μαργαρίτα Σταθάκη, βιολί - Ελίνα Μπουτιέρη, πιάνο
Σε έργα των:  F. Schubert, R. Schumann, J. Brahms, F. Chopin, L. V. Beethoven, W. A. Mozart

Βιογραφικά:

Η Ελίνα Μπουτιέρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Μαθήτρια της διάσημης πιανίστα Ν. Μιχαηλίδου, ολοκλήρωσε τις σπουδές πιάνου στο ωδείο «Ν. Σκαλκώτας» παίρνοντας δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και Α’ βραβείο. Στη συνέχεια, έγινε δεκτή στην Ecole Normale de Musique de Paris, απʼόπου απεφοίτησε με τα Diplome dʼenseignement και το Diplome Superieur de Musique de Chambre της Σχολής. Παράλληλα, μαθήτευσε κοντά στον S. Paulello στο δημόσιο conservatoire «G. Faure», λαμβάνοντας το ανώτατο δίπλωμα-πιάνου και μουσικής δωματίου-της Πόλης των Παρισίων με Αʼ βραβείο και τα συγχαρητήρια της κριτικής επιτροπής. Ανάμεσα στους καθηγητές της διακρίνονται οι D. Lively, J. Lagarde, N. Patarcec, Devy Erlih, Cristian Crenne, Δ. Σαρόγλου. Κατά την πενταετή παραμονή της στη Γαλλία, δίδαξε σε κρατικές σχολές και conservatoires. Από νεαρότατη ήδη ηλικία, έχει ηχογραφήσει και εμφανισθεί σε εκπομπές της ΕΡΤ. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ σε Γαλλία και Ελλάδα, ενώ έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, με πολλούς συνθέτες και μουσικούς. Είναι κάτοχος πτυχίων αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας με Άριστα (τάξη Ευάγ. Κοκκόρη). Διαμένει στην Αθήνα όπου και διδάσκει στα ωδεία «Ηχομορφές» και «Φ. Νάκας».

Η Μαργαρίτα Σταθάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε βιολί στη τάξη του Δημ.Σειρά, αποκτώντας το 1995 το Δίπλωμα Βιολιού με 'Αριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Με υποτροφία του Ιδρύματος "Ωνάση" συνέχισε τις σπουδές της (1996-1999) στην Ecole Normale de Musique de Paris στην τάξη του Devy Erlih όπου απέκτησε το Diplome d'Execution. ΄Εχει παρακολουθήσει σεμιναριακά μαθήματα κοντά στους Στέλιος Καφαντάρης, Maryvonne LeDizes και Christine Marchais, ενώ είναι κάτοχος πτυχίου ειδικού αρμονίας κι αντίστιξης (τάξη Θ. Θωμαίδου) κι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων (1999-2006) ενώ από το 2000 είναι μόνιμο μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ (νυν ΝΕΡΙΤ). Παράλληλα διδάσκει βιολί στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρύμα και στο Ωδείο "Μ.Σπανού".