Αυτό το Φλεβάρη το IΝ-EDIT International Music Documentary Film Festival, επιστρέφει στην Ελλάδα! Η Parenthesis, παρουσιάζει για δεύτερη φορά το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως, αυτή τη φορά όμως και στην Αθήνα. Από τις 19 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2015 σπουδαίοι μουσικοί, ιστορίες και νότες που έγραψαν ιστορία, συναντιούνται στο IN-EDIT GREECE 2015 – Athens Edition. Για επτά μέρες, στον κινηματογράφο OPERA ODEON, το In-Edit Greece θα παρουσιάσει στο κοινό της Αθήνας ό, τι καλύτερο έχει να δείξει η παραγωγή μουσικού ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων.

Το IN-EDIT, αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως. Έχοντας ξεκινήσει από τη Βαρκελώνη, πριν 12 χρόνια, καλύπτει πλέον γεωγραφικά δύο ηπείρους, αποτελώντας μία παγκόσμια και διαρκώς διερευνώμενη πολιτιστική πλατφόρμα. Μετά τις στάσεις του στη Βαρκελώνη, το Σαντιάγκο, την Μπογκοτά, το Σάο Πάολο, το Μπουένος Άιρες, το Βερολίνο και την Πόλη του Μεξικού, από φέτος θα διεξάγεται στο Λονδίνο και την Καλιφόρνια. Η Ελλάδα έχει γίνει ήδη κομμάτι αυτής της πολιτιστικής πλατφόρμας από τον Απρίλιο του 2014, οπότε και η Parenthesis παρουσίασε το IN EDIT στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκειά του φεστιβάλ θα προβληθούν ξένες παραγωγές μουσικών ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής, ενώ το πρόγραμμα προβολών θα συμπληρώσει το ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ, όπου θα παρουσιαστεί ό,τι πιο φρέσκο έχει να δείξει η εγχώρια παραγωγή. Εκτός από τις ταινίες όμως, το πρόγραμμα του IN-EDIT, περιλαμβάνει μία σειρά από δυναμικά παράλληλα γεγονότα (συναυλίες, dj sets, showcases, conferences) που δημιουργούν μία ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία για όλους!

Σπουδαία ντοκιμαντέρ, συγκινητικές ιστορίες και δυνατές μελωδίες σας περιμένουν!
Μείνετε συντονισμένοι….