Μετά από μία σημαντική όσο και κομβική χρονιά για το συγκρότημα (2 δίσκοι, εξαιρετικά επιτυχημένες συναυλίες, σημαντικά support), οι Jane Doe ξεκινάνε το 2015 το ίδιο ορμητικά. Τη Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, στο Eightball της Θεσσαλονίκης , παρουσιάζουν τραγούδια από τις 4 δισκογραφικές τους δουλειές και μερικά καινούργια.

Το live θα ανοίξει ο Στέλιος Ανατολίτης, ένας από τους καλύτερους stand-up comedian της πόλης.

Βιογραφικό:

Οι Jane Doe είναι ένα indie/alternative rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από επτά ανθρώπους ο καθένας με το δικό του ρόλο (Stratos Doe – τύμπανα, Dionisis Doe – Ηλεκτρικό μπάσο, Alkis Doe – Κιθάρες, Antonis Doe – Κιθάρες, Moss Doe – Λέξεις, Nik Doe – Ηχοληψία, John Doe – visuals).

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, “Heaven for Dogs”, το 2008 από τη Run Devil Run Records σε παραγωγή Νικόδημου Τριαρίδη και σε μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή, επέτρεψαν το ελεύθερο της δουλειάς τους. Περισσότεροι από 2500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και ο τίτλος βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Το 2013 κυκλοφορεί από τη Puzzlemusik ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους με το όνομα “The Enormous Head of King Splendid”. Στη παραγωγή είναι και πάλι ο Νικόδημος Τριαρίδης και αυτή τη φορά οι Jane Doe «διασκευάζουν» με το δικό τους τρόπο (στιχουργικά και μουσικά) 15 βιβλία και κόμικ που τους εντυπωσίασαν. Ο δίσκος αποσπάει εγκωμιαστικά σχόλια στη πλειοψηφία τους και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Την άνοιξη του 2014 κυκλοφορούν το “Revolution Diaries” στη Puzzlemusik με παραγωγό αυτή τη φορά το Νίκο Λογιωτατίδη (2 by Bukowski). Ο πιο άμεσος και κιθαριστικός δίσκος τους γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό ενώ ανακοινώνουν τη ψηφιακή κυκλοφορία του “Recipes for Refugees” το τελευταίο τρίμηνο του 2014 (και πάλι από τη Puzzlemusik), έναν τελείως διαφορετικό δίσκο απ’ ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα, δίνοντας τον, μάλιστα, δώρο σε όσους έχουν αποκτήσει την αμέσως προηγούμενη τους δουλειά.

Το 2011 κυκλοφόρησαν το EP “Stories about Waves” και το 2014 ένα ψηφιακό single, προπομποί και τα δύο των επερχόμενων δίσκων τους. Έχουν συμμετάσχει σε πλήθος συλλογών (ενδεικτικά «In the Junkyard 3”-2007/Spinalonga, “Little people… big noise”-2007/Run devil Run record, «Συλλογή περιοδικού Sonik”-2008 κα).

Έχουν παίξει στις περισσότερες σκηνές της Ελλάδας, δίπλα στα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της αγγλόφωνης (και όχι μόνο) σκηνής όπως FILM, Transistor, Sunny Side of the Razor, Rosebleed κα.

Μέσα στο 2013 άνοιξαν με επιτυχία τις συναυλίες των Νεοϋορκέζων A Place to Bury Strangers και των Βρετανών O.Children ενώ το Δεκέμβριο του 2014 βρέθηκαν δίπλα στους Crippled Black Phoenix.

Με ένα μεγάλο οπλοστάσιο δυνατών τραγουδιών και, ίσως, το πιο εντυπωσιακό και δυναμικό live act αυτή τη στιγμή (μια δοκιμή θα σας πείσει), το μέλλον των Jane Doe αναμένεται με έκδηλο ενδιαφέρον.