"Κορίτσι online" της Sugg Zoe

Η Πένι έχει ένα μυστικό.
Με το ψευδώνυμο Κορίτσι Online, η Πένι γράφει τα κρυφά της συναισθήματα για τη φιλία, τα αγόρια, για την τρελή οικογένειά της και τις κρίσεις πανικού που παθαίνει η ίδια.
Κι ενώ τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, ταξιδεύει μαζί με τους δικούς της στη Νέα Υόρκη, όπου γνωρίζει τον Νόα, έναν πανέμορφο κιθαρίστα, και τον ερωτεύεται τρελά.
Τώρα πια γράφει στο blog της, Κορίτσι Online, για τον έρωτά της.
Όμως και ο Νόα κρύβει πολλά μυστικά... Και ένα απ’ αυτά απειλεί να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα και να διαλύσει μια φιλία για πάντα.




"Rebecca Newton: Η τελευταία πυθία" του Routi Mario

Η πριγκίπισσα Λέιλα, κόρη της Ρεβέκκας Νιούτον και του βασιλιά Τουργκόθ, μεγαλώνει και παράλληλα μεγαλώνει και η δύναμή της να προβλέπει μελλοντικά γεγονότα. Έχει το μεγαλύτερο χάρισμα που μπορεί κανείς να φανταστεί: Είναι η Πυθία! Την ώρα που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τις μοναδικές της δυνάμεις, ανακαλύπτει ότι τρέφει βαθιά αισθήματα για τον Αλέξανδρο, τον γιο της Αρχόντισσας Φελίσιας και του Άρχοντα Λέικο. Αλλά αυτός πώς νιώθει γι’ αυτήν;
Στο μεταξύ, ο Κρόνος και οι Τιτάνες ετοιμάζουν ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να κατακτήσουν τη Γη, με τη βοήθεια των Σαρτάνι. Ταυτόχρονα, καλούν στα όπλα στρατιές αρχαίων πονηρών πλασμάτων, προκειμένου να τους βοηθήσουν να εξουσιάσουν την Ιερή Φλόγα και να ελευθερωθούν.
Στο μεταξύ, στα Ηλύσια Πεδία, ο Ζευς και οι υπόλοιποι Θεοί, αγωνίζονται να καταλάβουν τι σχεδιάζουν οι εχθροί τους, αφού δεν μπορούν να αναμειχθούν, αν πρώτα δεν απελευθερωθούν οι Τιτάνες.
Η Ρεβέκκα, ο Μπουλ ο Μινώταυρος και οι φίλοι τους, αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν συναντήσει ποτέ στη Χώρα του Λευκού Ήλιου και στα Τάρταρα, όπου θα χρειαστεί να αναλάβουν μια επικίνδυνη αποστολή – θέμα ζωής ή θανάτου για όσους αγαπούν.
Θα μπορέσει η νεοανακαλυφθείσα Πυθία της Ουτοπίας να ξεσκεπάσει τα σχέδια εγκαίρως και να σώσει όλους τους κόσμους;
Μια εκρηκτική σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό… Μια ατελείωτη αντιπαράθεση… Μια θανάσιμη αγάπη… Μια σύγκρουση που θα αποφασίσει το μέλλον όλων των κόσμων!

"Tο Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας" του Γιώργου Κασιμάτη

Η πρακτική χειραγώγησης του Ελληνικού Λαού:
  • Η χειραγώγηση των Ελλήνων με διαρκή άσκηση ψυχολογικής βίας και δημιουργίας φόβου.
  • Η δημιουργία στους Έλληνες του αισθήματος -μέχρι και συμπλέγματος- ενοχής («φταίμε εμείς», «φταίμε όλοι», «μαζί τα φάγαμε»).
  • Η πλήρης χειραγώγηση των ραδιοτηλεοπτικών και έντυπων ΜΜΕ σε συνδυασμό με τη «συστημική αντιπολίτευση».
  • Η πλήρης απόκρυψη των πραγματικών εκείνων στοιχείων που δείχνουν τις κοινωνικές συνέπειες και αντιδράσεις στην επιβολή του απάνθρωπου καθεστώτος.
  • Η πρωτοφανής χειραγώγηση βασικών θεσμών κοινωνικής λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας: του ραδιοτηλεοπτικού και του έντυπου ειδησεογραφικού Τύπου, του συνδικαλισμού, της Δικαιοσύνης.
  • Η ιδιαίτερα σημαντική -όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την πορεία της Ευρώπης- χειραγώγηση της πολιτικής εξουσίας της χώρας στο πεδίο εξωτερικής πολιτικής.
  • Η πλήρης χειραγώγηση της οικονομικής πολιτικής και της όλης οικονομίας.
  • Η ανάπτυξη της «πολιτικής της διαφθοράς» με διάφορους τρόπους για τη χειραγώγηση πολιτικών, σημαντικών επιχειρηματιών, επιστημόνων και γενικά προσωπικοτήτων.
Η καταληκτική επιταγή άμεσης ανάγκης…
«Ο δανεισμός της Ελλάδας να καθαριστεί όσο γίνεται πιο σύντομα από τους όρους και από το καθεστώς επιβολής του, που προσβάλλουν και την Ελλάδα και την Ευρώπη».
…και η αισιόδοξη θέση του συγγραφέα:
Η Ελλάδα μπορεί – σκιαγραφώντας στην Έξοδο του βιβλίου τη λύση και τα ισχυρά όπλα για να το επιτύχει.

"Τα γραμματάκια διαφωνούν"

Τα γραµµατάκια αποφάσισαν να πάνε µια βόλτα.
Όµως είναι εύκολο να συνεργαστούν;
Ακολούθησε τα
Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Λ, Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ, Ω
στην περιπέτειά τους.








"Ο Δεκατρής" του Αριστείδη Δάγλα

Μια φορά κι έναν καιρό, σ' ένα χωριό που καταλήστευε ένας άγριος και απάνθρωπος Δράκος ζούσε και μια παρέα από δεκατρία παιδιά, πολύ ζωηρή και ατίθαση.
Το δέκατο τρίτο μέλος της παρέας, ο Δεκατρής, κούτσαινε από το ένα πόδι, όμως ήτανε πάρα πολύ έξυπνος, πράγμα που εξισορροπούσε τα φυσικά του ελαττώματα.
Αυτή του την εξυπνάδα δεν μπόρεσαν ποτέ να του τη συγχωρέσουν τα άλλα μέλη της παρέας, γι' αυτό κατά καιρούς έψαχναν δικαιολογίες ώστε να τον διώξουν από κοντά τους, είτε αναθέτοντάς του τις βαρύτερες δουλειές είτε δημιουργώντας του εμπόδια για να τον κάνουν να φύγει από μόνος του. Αυτός όμως, με την ευστροφία του, πάντα κατόρθωνε να ξεπερνάει τις δυσκολίες και να γυρνάει στην παρέα του, σαν να μη συμβαίνει τίποτα...

"Το γαλάζιο Φουστάνι" του Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη

Η οικονομική κρίση επιβαρύνει περαιτέρω την κλιμακούμενη αστάθεια και νευρικότητα που επιφέρουν οι μεταλλάξεις της ανάπτυξης και ο ψηφιακός κόσμος στην κληρονομημένη αντίληψη της βολικής καθημερινότητας μιας μεσήλικης κυρίας με τυπική σταδιοδρομία στο δημόσιο.
Το μάταια μα διακαώς επιζητούμενο αίσθημα ασφάλειας, συνώνυμο προβλεψιμότητας και βεβαιότητας, ταλαντεύεται ακόμα περισσότερο από τη μικρή αμφιβολία που ενσταλάζει η τυχαία διασταύρωσή της με μια ζεστή ηλιαχτίδα από μια καλή κουβέντα ενός νέου ανθρώπου, λίγες μόνο μέρες πριν αυτός θέσει τέρμα στη ζωή του. Στην αντίπερα όχθη, μια μάνα –η μάνα του– απελπισμένα προσπαθεί κάπου να βρει να κρατηθεί, αναζητώντας τρόπους να μετριάσει την αβάστακτη βεβαιότητα της τραγικής φυγής του.
Δύο γυναίκες, με διαμετρικά αντίθετες λογικές, συναισθήματα και βασανιστικά και αφόρητα εσωτερικά υπαρξιακά διλήμματα, συναντώνται, εγκλωβίζονται και βουλιάζουν σε ασάφειες, αντιφάσεις και ερωτήματα που περιστρέφονται και επανέρχονται μοιραία στην αρχέγονη αναζήτηση της συμφιλίωσης του ανθρώπου με το χάος που μας περιβάλλει, με τη ζωή και το θάνατο.