The November Man - Ο άνθρωπος του Νοέμβρη
Κατασκοπευτική
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Με κωδικό όνομα «ο άνθρωπος του Νοέμβρη», ο φονικός και άριστα εκπαιδευμένος πρώην πράκτορας της ΣΙΑ Peter Devereaux χαίρεται μια ήρεμη ζωή στην Ελβετία. Όταν αναγκάζεται να επιστρέψει στη δράση για μια τελευταία αποστολή, πρέπει να προστατεύσει μια πολύτιμη μάρτυρα, την Alice Fournier. Σύντομα ανακαλύπτει πως η αποστολή του τον έχει κάνει στόχο του πρώην προστατευόμενου του στην υπηρεσία David Mason. Με την υποψήφια ότι υπάρχει προδότης στη ΣΙΑ, ο Devereaux δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν και δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει κανέναν κανόνα.



Shaun the Sheep Movie - Σον το πρόβατο: Η ταινία
Κινούμενα Σχέδια
Διάρκεια: 85'

Η περίληψη:
Ο Shaun το πρόβατο αποφασίζει να τεμπελιάσει για μία μέρα. Αντί όμως για μια μέρα ξεφαντώματος, καταλήγει να παίρνει όλο το κοπάδι μαζί, ώστε να πάνε στη Μεγάλη Πόλη και να διασώσουν τον αγρότη τους.



Le sel de la Terre - Το αλάτι της Γης
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Κατά τα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Sebastiao Salgado ταξιδεύει ανά τις ηπείρους, στα χνάρια μιας ανθρωπότητας που συνεχώς αλλάζει. Έγινε μάρτυρας των μεγαλύτερων γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας και είχε να παρουσιάζει ένα τεράστιο φωτογραφικό αρχείο ως αφιέρωμα στην ομορφιά του πλανήτη. Η ζωή του και το έργο του μας γίνονται γνωστά από τον γιο του, Juliano, που συνόδευσε τον πατέρα του στα τελευταία του ταξίδια, και τον Wim Wenders που ασχολείται επίσης επαγγελματικά και με τη φωτογραφία.



Phoenix - Το τραγούδι του Φοίνικα
Δραματική
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Η Nelly Lenz κατάφερε να επιβιώσει από στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί, αλλά αυτό της άφησε παραμόρφωση στο πρόσωπο. Η Lene Winter, όπου εργάζεται για την εβραϊκή κοινότητα, την πηγαίνει στο Βερολίνο κι ακολουθεί εγχείρηση που αποκαθιστά την όψη της Nelly, η οποία πλέον αναζητά τον σύζυγο της. Όταν όμως τον βρίσκει, αυτός δεν την αναγνωρίζει. Αλλά της έχει μια πρόταση, πιστεύοντας ότι η γυναίκα του είναι νεκρή. Να τον βοηθήσει να διεκδικήσει την κληρονομιά της. Αυτή θα δεχτεί, με μόνο σκοπό το να μάθει αν την αγάπησε ποτέ ή αν την έχει προδώσει. Πάντα, όμως, θέλει τη ζωή της πίσω.



Insurgent - Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 119'

Η περίληψη:
Καθώς η «διαφορετική» αναζητά απαντήσεις και συμμάχους, η Tris και ο Four είναι φυγάδες. Κυνηγημένοι από την Jeanine Matthews, θα τρέξουν ενάντια στον χρόνο για να μάθουν τι έκανε τους Abnegation να ρισκάρουν τη ζωή τους και γιατί οι ηγέτες της Erudite κάνουν τα πάντα για να τους σταματήσουν.



Η αρχαιολόγος - The archaeologist
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Για τη Γεωργία Καραμήτρου, προϊσταμένη της Λ` Εφορείας, ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Το 2012, ο χώρος τον οποίο ανασκάπτει (από το 2004) θα μετατραπεί σε λίμνη από το υπό κατασκευή φράγμα Ιλαρίωνα της ΔΕΗ. Η αρχαιολόγος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το σωστικό της έργο (με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α.Ε.), το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πιο αποδοτική φάση του. Η ίδια όμως το 2011 εντάσσεται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς... «Με βγάζουν στην εφεδρεία, αλλά θα συνεχίσω εθελοντικά, γιατί ο αρχαιολόγος δεν εργάζεται με όρους δημοσίου υπαλλήλου». Ο χρόνος που της απομένει είναι δύο μήνες.



Amore Mio
Κωμωδία
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Οι εξωσυζυγικές περιπέτειες ενός προπονητή γυναικείας ομάδας βόλεϊ, μια κολλητή κι ένας κολλητός που ερωτεύονται την ίδια γυναικάρα, μια ανέλπιστα αταίριαστη σχέση μεταξύ ετερώνυμων και οι μετά-συζυγικές αναζητήσεις ενός γάμου της συμφοράς μπλέκονται με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο.