Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων και της παρουσίασης στο κοινό Ελλήνων μουσικών διεθνούς φήμης, σας προσκαλεί στο ρεσιτάλ πιάνου του Νικόλαου Λαάρη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05 Απριλίου 2015 (Κυριακή των Βαΐων) στις 12.00μ.μ., στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου, όπου θα παρουσιαστεί το έργο του J. Haydn, Τα Επτά Τελευταία Λόγια Του Λυτρωτή μας Στο Σταυρό.

Ο Νίκος Λαάρης, που έχει χαρακτηριστεί από τον Stephen Pettit των Times ως “ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, που δεν μπορεί να παράγει ούτε έναν άσχημο ήχο” σπούδασε πιάνο στο Royal College of Music του Λονδίνου. Του απoνεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης, όπου υπήρξε επί έτη καθηγητής, ενώ δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο Columbia. Είναι επίσης απόφοιτος της σχολής διεύθυνσης ορχήστρας του Conservatorium van Amsterdam.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη (South Bank Centre, Λονδίνο, Gärtnerplatz Theater, Μόναχο, Ballantine’s Festival, Ελληνικό Φεστιβάλ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και στις ΗΠΑ (Carnegie Hall, Onassis Cultural Center). Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα: ΚΟΑ, ΚΟΘ, Καμεράτα – και ως διευθυντής ορχήστρας με την ΕΡΤ. Για την σύμπραξή του με το Ballet Theater του Μονάχου στις Παραλλαγές Goldberg, το περιοδικό Dance Europe τον απεκάλεσε “το αστέρι της βραδιάς”.

J. Haydn:   Τα Επτά Τελευταία Λόγια Του Λυτρωτή μας Στο Σταυρό (67΄)

Introduzione - Εισαγωγή
Σονάτα Ι          Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι πιούσι
Σονάτα ΙΙ        Αμήν, λέγω σοι, σήμερον μετ’ εμού έση εν τω παραδείσω
Σονάτα ΙΙΙ       Γύναι, ιδού ο υιός σου
Σονάτα ΙV       Θεέ μου, Θεέ μου ίνα τι με εγκατέλειπες;
Σονάτα V        Διψώ
Σονάτα VΙ       Τετέλεσται
Σονάτα VII      Πάτερ, εις χείρας σου παρατίθεμαι το πνεύμα μου
Il Terremoto - O Σεισμός

Τοποθεσία: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης», Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία:
Κυριακή 05 Απριλίου 2015, στις 12.00μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:
τηλ. 2313306400