Λόγω της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισε στην Αθήνα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, η παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με την Ελένη Ουζουνίδου, θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη 22 Απριλίου έως την Κυριακή 17 Μαΐου, στο Θέατρο Άνετον.

Λίγα λόγια για το έργο

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου. Διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού.

Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.

Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.

Συντελεστές της παράστασης

Ερμηνεία: Ελένη Ουζουνίδου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Διάρκεια: 85'
Φωτό: Νίκος Καρανικόλας

Τοποθεσία: Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: Από Τετάρτη 22 Απριλίου έως Κυριακή 17 Μαΐου 2015
Τετάρτη 21:00μ.μ.
Πέμπτη 21:00μ.μ.  
Παρασκευή 21:00μ.μ.
Σάββατο 21:00μ.μ.
Κυριακή 19:00μ.μ.

Τιμές ειστηρίων: Γενική είσοδος: 12€
Μειωμένο: 10€ (ισχύει για φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, άνω των 65, ανέργους - με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας -  ΑΜΕΑ)

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Άνετον
www.viva.gr, 11876
Καταστήματα Public, www.public.gr
Παπασωτηρίου
Seven Spots
IANOS

Πληροφορίες: Τηλ.: 2310-869869