Οι Shellac, τo θρυλικότερο συγκρότημα της underground ροκ σκηνής θα βρεθεί στην Ελλάδα για δυο ιστορικής σημασίας εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Plisskën Festival 2015.

Υπάρχουν πολλές μπάντες οι οποίες θεωρούνται ‘punk’, και υπάρχουν ελάχιστες μπάντες που πραγματικά είναι. Στη δεύτερη κατηγορία συγκαταλέγεται το θρυλικό τρίο από το Σικάγο των ΗΠΑ, Shellac, οι οποίοι δικαιολογούν ουσιαστικά τον όρο αυτό μέσω της 23ετούς πορείας τους, στεκόμενοι επάξια ως οι πιο γνήσιοι εκπρόσωποι της underground φιλοσοφίας.

Έχοντας χαράξει τον δρόμο μαζί με συκγροτήματα όπως οι Jesus Lizard και Fugazi, oι Shellac θεωρούνται θεμελιωτές του post-hardcore ήχου εμπνέοντας αμέτρητα συγκροτήματα του Αμερικάνικου punk ιδιώματος.

Το σχήμα του περιβόητου μουσικού παραγωγού Steve Albini, του ανθρώπου γνωστού ως η πλέον αντικομφορμιστική φωνή και επιδραστική φιγούρα της underground ροκ σκηνής, μαζί με τους Todd Trainer και Bob Weston, αποτελεί υπόδειγμα μουσικών που πράττουν έχοντας ως κύριο κριτήριο την προσωπική τους ιδεολογία, λειτουργώντας σ’ενα ανεξάρτητο πλαίσιο απ’αυτο που ορίζουν οι εκάστοτε τάσεις της μουσικής βιομηχανίας, γεγονός που επαληθεύεται τόσο από την αραιότητα των δισκογραφικών κυκλοφοριών τους, όσο και την επιλεκτικότητα των live εμφανίσεων τους.

Έπειτα από μια 7ετή δισκογραφική απουσία, και έχοντας κυκλοφορήσει το εξαιρετικό πέμπτο LP τους Dude Incredible, οι Shellac μας υπενθυμίζουν γιατί δεν θεωρούνται αδίκως η πιο μη metal, heavy μπάντα της ροκ σκηνής και γιατί η έλευση τους στη χώρα μας θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά live γεγονότα των τελευταίων ετών, καθώς και ο καλύτερος μουσικός πρόλογος για το Plisskën Festival 2015.

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη: 8ball Club, Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Αθήνα: ΑΝ Club, Σολωμού 13-15, Αθήνα

Ημερομηνία: Θεσσαλονίκη: Tετάρτη 03 Ιουνίου 2015
Αθήνα: Πέμπτη 04 Ιουνίου 2015

Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση 12€, Ταμείο 15€

Προπώληση: Θεσσαλονίκη: http://shellacthessaloniki.eventbrite.com
Αθήνα: http://shellacathens.eventbrite.com

Πληροφορίες: www.plisskenfestival.gr