Την περιμέναμε πως και πως, την παρακολουθήσαμε την season που μας πέρασε. Ο λόγος, φυσικά, για την 2η season του "Sword Art Online", η οποία πιστεύω πως προκάλεσε τις περισσότερες και πιο έντονες συζητήσεις και διαφωνίες, την τηλεοπτική περίοδο που μας πέρασε. Εν μέρη, μπορώ να κατανοήσω απόλυτα για ποιον λόγο έγινε όλο αυτό το νταβατούρι από την άλλη, όμως, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο πρέπει οι fans με τους haters να ξεμαλλιάζονται κάθε φορά. Τέλος πάντων, προσωπικά θα αναλύσω τις σκέψεις μου παρακάτω και για όσους θέλουν να κάνουν ένα φρεσκάρισμα στην 1η season, τους παραπέμπουμε ΕΔΩ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Στο τέλος της special edition του "Sword Art Online" στιος 31 Δεκεμβρίου 2013, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ακούγοντας τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα. Μια 2η season αποτελούσε την πραγματικότητα και όχι απλά μια φήμη, μια season που ξεκίνησε να προβάλλεται στις 05 Ιουλίου 2014 και ολοκλήρωσε τον κύκλο της στις 20 Δεκεμβρίου 2014 έπειτα από 24 επεισόδια κι ένα OVA. Τα πρώτα 14 επεισόδια είναι μεταφορά του 5ου κι 6ου τόμου τως light novels. Τα επεισόδια 15 έως 17 καλύπτουν το κεφάλαιο "Caliber" του 8ου τόμου, ενώ τα επεισόδια 18 έως 24 καλύπτουν το κεφάλαιο "Mother's Rosario" του 7ου τόμου. Πριν από την επίσημη πρεμιέρα, η σειρά βγήκε on air στις Η.ΠΑ., στη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Hong Kong, στην Ταϊβάν, και στην Κορέα. Την σκηνοθεσία της season ανέλαβε ο Tomohiko Itō για λογαριασμό του Studio A-1 Pictures. Τα δικαιώματα της σειράς για την αγγλική γλώσσα έχει αποκτήσει η Aniplex of America. Στην Ιαπωνία η σειρά προβλήθηκε μέσω των τηλεοπτικών δικτύων Tokyo MX, GTV, GYT, tvk, TVS, CTC, TVA, MBS, TVQ, TVh, AT-X και BS11.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 2ης SEASON:
Ένα χρόνο μετά από τότε που κατάφεραν ν' αποδράσουν από τον κόσμο του SAO, ο Kirito και οι υπόλοιποι φίλοι και συμπαίκτες του έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητά τους, προσπαθώντας ν' αποφασίσουν τι θέλουν για το μέλλον τους. Τότε είναι που τον Kirito θα προσεγγίσει ο Seijiro Kikuoka, μέλος της Ιαπωνικής Κυβέρνησης που σχετίζεται με το Τμήμα Ψηφιακής Τεχνολογίας, ο οποίος και ζητάει από τον πρώτο να τους βοηθήσει με μία έρευνα, λαμβάνοντας μέρος σε ένα παιχνίδι γνωστό ως Gun Gale Online (GGO). Χωρίς να γνωρίζουν πως, αλλά θέλοντας να το ανακαλύψουν, ένας μυστηριώδης χρήστης του παιχνιδιού που αυτοαποκαλείται "Death Gun", καταφέρνει να σκοτώνει παίκτες μέσα στο παιχνίδι και παράλληλα και στην πραγματική ζωή. Ο Kirito δέχεται και μέσα στο παιχνίδι θα γνωρίσει μια εξαιρετικά ταλαντούχα παίκτρια που βασανίζεται από τους προσωπικούς της δαίμονες, τους οποίους προσπαθεί να ξορκίσει συμμετέχοντας στο παιχνίδι αυτό. Αυτό που δεν γνωρίζει ο Kirito είναι πως συμμετέχοντας στο GGO, θα έρθει αντιμέτωπος κι εκείνος με τους δικούς τους, τους οποίους και νόμιζε πως είχε θάψει.
Στο δεύτερο μισό της season ο Kirito επιστρέφει στον κόσμο του ALO και συναντάει και πάλι την γνωστή σε όλους μας παρέα, με την οποία έχουν δημιουργήσει ένα party που σκοπό έχει να κατακτήσει ένα από τα πιο σπάνια και μυθικά αντικείμενα του κόσμου τους, που μοιάζει να αλλάζει και να μολύνεται, κάτι το οποίο οι ίδιοι μπορούν να εμποδίσουν. Λίγο καιρό μετά, κι ενώ όλα μοιάζουν πλέον φυσιολογικά, η Asuna πρέπει ν' αντιμετωπίσει τη μητέρα της, να αποφασίσει τι θέλει και να υπερασπιστεί τις επιλογές της, μεταφέροντας την μαχητική προσωπικότητα που έχει στον ψηφιακό κόσμο και στον πραγματικό. Η γνωριμία της με μια ομάδα παικτών και πιο συγκεκριμένα, με ένα εξαιρετικά ταλαντούχο, μυστηριώδες κορίτσι, θα την βοηθήσουν να καταλάβει πόσο σπουδαίο δώρο είναι η ζωή αλλά και πως δεν αξίζει να την ζεις αν δεν μάχεσαι γι' αυτά που θες κι αυτά που αγαπάς.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ 2η SEASON:
- Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της season είναι πως δεν ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένη. Δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο η παραγωγή είχε αποφασίσει εξ' αρχής να την χωρίσει σε τρία μέρη, όπως δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο αυτό απέδωσε, αφού έχω την εντύπωση πως είναι το βασικό στοιχείο που ξένισε τους θεατές, φανατικούς του "Sword Art Online" και μη. Βέβαια, στον αντίποδα, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από την τακτική που ακολουθήθηκε στην πρώτη season, με την διαφορά πως εδώ δεν είδαμε το "Underworld", κάτι που αρκετοί θα προτιμούσαν σε σχέση με το να επιστρέψουμε στο ALO και σ' ένα story που δεν υπάρχει στο πρωτότυπο υλικό.
- Ας πάμε στο story του "Gun Gale", το οποίο έχω την αίσθηση πως προκάλεσε και την μεγαλύτερη
διχόνοια. Για να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ήταν αρκετά επίπεδο, από την άποψη πως δεν είχε πάρα πολύ δράση ούτε κι έντονες συγκινήσεις, αλλά εστίαζε περισσότερο στην ψυχολογία της Sinon και το πως αυτή διαχειρίζεται το πρόβλημά της, και αμέσως μετά, στην αντίστοιχη ψυχολογία του Kirito, αφού θα ήταν επιπόλαιο να πιστέψουμε πως η περιπέτειά του δεν έχει αφήσει κατάλοιπα. Δεν λέω, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπήρχε αυτό το κάτι που θα μπορούσε να μας συγκλονίσει.
- Παραμένοντας στο "Gun Gale", πρέπει να αναφερθούμε στο πραγματικά μεγάλο του μειονέκτημα έναντι του "Sword". Ξέρω πως μπορεί μια τέτοια σύγκριση να είναι άδικη, αλλά ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι fans το σκεφτήκαμε. Το ένα έχει σπαθιά, το άλλο έχει όπλα. Βάλτε τα στη ζυγαριά και πάρτε απόφαση. Ποιο από τα δύο υπερτερεί; Ποιο από τα δύο προσφέρει μεγαλύτερη αγωνία; Με ποιο από τα δύο μπορούμε να ζήσουμε πιο αγωνιώδεις, επικές κι ενδιαφέρουσες μάχες; Φυσικά με τα σπαθιά που εκτός όλων των άλλων, προσδίδουν κι έναν αέρα παραμυθιού και ιπποτισμούς στο όλο concept, πράγμα που τα πιο σύγχρονα όπλα στερούν.
- Αφού το "Gun Gale" βάλτωσε, επιστρέψαμε στο ALO για μια περιπέτεια που ναι μεν ξύπνησε κάπως
τα αίματα, με μάχες, ξιφομαχίες, νταβαντούρι, parties κλπ., με όλη την παλιοπαρέα να μαζεύεται και να μας θυμίζεις τις παλιές ένδοξες ημέρες, αλλά που οπτικά είχε κάτι να μας προσφέρει, πιστεύω πως έπασχε σε σεναριακά επίπεδο, από την άποψη πως δεν εξυπηρετούσε κάποιον συγκεκριμένο σκοπό στην εξέλιξη της ιστορίας, όχι μόνο σε εκείνο το σημείο, αλλά και μελλοντικά. Παρ' όλα ταύτα, απολαύσαμε τον Kirito -επιτέλους-, να έχει επανέλθει και να είναι ο παλιός, καλός του εαυτός, χωρίς να θηλυπρεπίζει.
- Χωρίς να φύγουμε από τον κόσμο του ALO, στο τρίτο μέρος της season είχαμε μια ανατροπή. Ο Kirito δεν είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. Η Asuna είναι εκείνη που παίρνει τα ηνία της ιστορίας, στην οποία μπαίνουν νέοι, μυστηριώδεις χαρακτήρες, με την ίδια να πρέπει να κερδίσει τη ζωή της και να σηκώσει επιτέλους κεφάλι για να έχει αυτά που θέλει στην πραγματική ζωή, διαχωρίζοντάς τα από τον εικονικό της κόσμο, ενώ έχει ν' αντιμετωπίσει μια κατάσταση που ναι, αποτελεί την καλύτερη στιγμή της season, την πιο τραγική και την πιο συγκινητική συνάμα. Και αυτό δεν είναι μια προσωπική εκτίμηση, αλλά κάτι που πιστεύω θα παραδεχθούν όσοι είδαν τη σειρά.
- Σχεδιαστικά, μουσικά, σε επίπεδο παραγωγής και ποιότητας, φυσικά και δεν έχω να καταλογίσω
τίποτα. Άλλωστε, η season αυτή, ακολουθεί πιστά την αισθητική της πρώτης και είναι φυσικό επόμενο το να μην είναι κατώτερης ποιότητας. Αφήστε που μετά από τόσα χρόνια, αν δεν είχαν κάνει καλή δουλειά στο τεχνικό κομμάτι, ενώ παρουσίασαν κι ένα ανισόρροπο story, θα τους κολλούσαν στον τοίχο δίχως κανένα έλεος. Όπως και να 'χει, το "Sword" είναι μία από τις σειρές εκείνες που χαίρεσαι να παρακολουθείς, έστω κι αν δεν έχουν όλα τα επεισόδια να σου προσφέρουν αυτό που θα ήθελες.

ΤΟ OST ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ SEASΟΝ:
Το επίσημο ost της σειράς μετράει 37 τίτλους, με την μουσική σύνθεση να υπογράφει η Kajiura Yuki. Κι αν κάτι αγαπάμε πραγματικά στο SAO, αυτό είναι η μουσική του που αν και έχει σύγχρονη, μοντέρνα νότα, δεν παύει να έχει κάτι το ορχηστρικό, πράγμα που της επιτρέπει να είναι είτε συγκινητική, είτε επική, ανάλογα με το τι απαιτεί η στιγμή. Το πρώτο opening theme είναι το "Ignite" ερμηνευμένο από την Eir Aoi, ενώ το πρώτο ending theme είναι το "Startear" ερμηνευμένο από την Luna Haruna. Το δεύτερο opening theme είναι "Courage" της Haruka Tomatsu, και το δεύτερο ending theme είναι το "No More Time Machine" της LiSA, η οποία ερμηνεύει και το τρίτο ending theme με τίτλο, "Shirushi".



Sword Art Online II - 1st Opening



Sword Art Online II - 1st Opening Full Song



Sword Art Online II - 1st Ending



Sword Art Online II - 1st Ending Full Song



Sword Art Online II - 2nd Opening (1st version)



Sword Art Online II - 2nd Opening (2nd version)



Sword Art Online II - 2nd Opening Full Song



Sword Art Online II - 2nd Ending



Sword Art Online II - 2nd Ending Full Song



Sword Art Online II - 3rd Ending



Sword Art Online II - 3rd Ending Full Song 



ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ:
Όπως ήταν φυσικό επόμενο, με τη λήξη της 2ης season, ξεκίνησε η παραφιλολογία για μια 3η και τελευταία. Βέβαια αυτό είναι κάτι που συμβαίνει κάθε φορά που μια αγαπημένη σειρά, με εξίσου πολλούς haters, φτάνει στο τέλος της. Οπότε, που τελειώνει το παραμύθι και που αρχίζει η αλήθεια; Δεν θα σας πω ψέματα... τα studios παραγωγής δεν έχουν επιβεβαιώσει καμία από τις φήμες αυτές, ούτε καν έχουν αφήσει κάποιο υποννοούμενο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για να μάθουμε αν πράγματι το φινάλε της 2ης season αφήνει υπόννοιες, ή αν όλα αυτά είναι σενάρια του αρρωστημένου μας μυαλού. Όσον αφορά εμένα, όχι μόνο θα γούσταρα πολύ να δω στην οθόνη το "Uderworld", που φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά και τους Kirito-Asuna σε μια πιο... ενήλικη εκδοχή.