Η Κατερίνα Πολέμη η νεαρή τραγουδοποιός με την ώριμη φωνή που συγκινεί όπου κι αν εμφανίζεται, για πρώτη φορά στη σκηνή του Passport για μια μουσική «καλοκαιρινή» βραδιά την άνοιξη.

Πάντα αγκαλιά με την κιθάρα της, θα παίξει τραγούδια από το πρώτο gypsy swing άλμπουμ της, συνθέσεις της από το θέατρο, διασκευές από αγαπημένα της βραζιλιάνικα, αμερικάνικα Jazz, ελληνικά, και γαλλικά κομμάτια.
Μαζί της κάποιοι από τους σπουδαιότερους μουσικούς της Ελλάδας, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην τρομπέτα, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο κοντραμπάσο και ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα ντραμς.

Η Κατερίνα γεννήθηκε στο Λονδίνο από Βραζιλιάνα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σπούδασε μουσική στο φημισμένο Berklee College of Music στις ΗΠΑ οπού έζησε 5 χρόνια.

Το 2011 ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο και από τότε κάνει συναυλίες σε Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Βραζιλία και Ελλάδα. Το 2012 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο χώρο του θεάτρου, γράφοντας τη μουσική για την παράσταση "Ευρυδίκη" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, όπου και έλαβε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στα Βραβεία Κοινού του περιοδικού “Αθηνόραμα”. Έχει γράψει επίσης μουσική για τις παραστάσεις "Τρωικός Πόλεμος” και "Βlasted", για την ταινία "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη, όπου ήταν υποψήφια για το Bραβείο Kαλύτερης Mουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, και τέλος για την παράσταση "Η Μεγάλη Χίμαιρα", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, που ανέβηκε αυτή τη σεζόν στο θέατρο «Πορεία».

www.facebook.com/katerinapolemi