Το Wonderfall Quartet επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Athens Technopolis Jazz Festival, που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, και τα γιορτάζει από τις 04 έως 07 Ιουνίου 2015.

Η Επιτροπή του Athens Technopolis Jazz Festival, o Γιώργος Μουχταρίδης (δημοσιογράφος – ραδιοφωνικός παραγωγός στο “Pepper 96.6”), ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος (δημοσιογράφος – ραδιοφωνικός παραγωγός στο “Kosmos”) και ο Γιώργος Χαρωνίτης (δημοσιογράφος στο «Αθηνόραμα», εκδότης του ιστορικού περιοδικού “Jazz & Τζαζ» επί μία 20ετία) το ξεχώρισαν ανάμεσα σε πολλές άλλες υποψηφιότητες.

Το Wonderfall Quartet είναι ένα γκρουπ «σύγχρονης vocal jazz» από την Αθήνα, που αποτελούν οι Ειρήνη Κωνσταντινίδη (φωνή, στίχοι), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) Κωνσταντίνος Μάνος (κοντραμπάσο) και Θάνος Χατζηαναγνώστου (τύμπανα, συνθέσεις).

Δημιουργήθηκε το Φθινόπωρο του 2010, και ήδη κλείνει περισσότερα από τέσσερα χρόνια ενεργής παρουσίας στη νέα ελληνική τζαζ σκηνή. Το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ του κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2011, και ακολούθησε στις 15 Απριλίου 2014 το άλμπουμ με τίτλο “HORIZON” αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η ατμοσφαιρικότητα και η μελωδικότητα των συνθέσεων, η αέρινη και συνάμα βαθειά ερμηνεία των στίχων, το απόλυτα δεμένο interaction όλων των μελών μεταξύ τους σε συνδυασμό με το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και τα ξεσπάσματα ενέργειας, διαμορφώνουν ένα ηχητικό περιβάλλον εσωτερικότητας, λυρισμού, εκφραστικότητας και ταυτόχρονα μια αίσθηση ελευθερίας, δυναμισμού και εξάρσεων!

Το μινιμαλιστικό αλλά ταυτόχρονα δυναμικό στυλ παιξίματος, το συνεχές interplay και η διάθεση των μουσικών  να κινούνται ανάμεσα σε διαφορετικά περιβάλλοντα, διαφορετικές ατμόσφαιρες και δυναμικές, καθιστά κάθε συναυλία τους μια μυσταγωγική εμπειρία για κάθε ακροατή.

Από τις 04 έως τις 07 Ιουνίου 2015, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γίνεται το επίκεντρο του κόσμου, φιλοξενώντας jazz τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη, με μουσικά συγκροτήματα που θα μας ταξιδέψουν σε απρόσμενα μελωδικά μονοπάτια, ενώ παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους  χώρους της.

https://www.facebook.com/AthensTechnopolisJazzFestival?fref=ts
www.thewonderfallquartet.com
https://www.facebook.com/The.Wonderfall.Quartet