"Τη μέρα που έπεσα από τα σύννεφα" της Ελένης Δαφνίδη

Τα κακά νέα είναι ότι πέθανα.
Τα καλά νέα είναι ότι ίσως και να είμαι ακόμη ζωντανός.
Τώρα θα αναρωτηθείς πώς γίνεται αυτό.
Κι όμως, γίνεται.
Κι εγώ προ εκπλήξεως βρέθηκα, μη νομίζεις.
Το μόνο σίγουρο είναι πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα ήξερες και πως το τέλος δεν είναι ακριβώς τέλος∙ ακόμη κι όταν, μια ηλιόλουστη μέρα, η αδίστακτη και εγωκεντρική Κοραλία Πόντε σε κάνει χαλκομανία με το τζιπ της.
Υπάρχει κάποιος σπουδαίος λόγος που διαβάζεις αυτό το σημείωμα, κυρίως επειδή ο σκοπός του είναι να σου φανερώσει την ύπαρξη ενός μυστικού κόσμου, για τον οποίο δεν είχες την παραμικρή ιδέα έως τώρα. Κι αν μέχρι σήμερα δεν πίστευες στις δεύτερες ευκαιρίες, καιρός να αρχίσεις να πιστεύεις…

"Το μάτι του βοριά" της Χρυσηίδας Δημουλίδου

Ονομάζομαι Δάμος Χαρμίνης και θα σας διηγηθώ τη ζωή μου ξεκινώντας δωδεκάχρονο παιδί από τη Θεσσαλονίκη του 1970, όπου ένα γεγονός πάγωσε μέσα μου κάθε συναίσθημα και με μετέβαλε αργότερα σε «μάτι του βοριά», που σάρωσε ζωές και κρεβάτια πολλών γυναικών.
Πέρα από αυτό, θα αναφερθώ σε πολιτικά σκάνδαλα, στη σκοτεινή πλευρά της νύχτας και των ναρκωτικών, στον πόλεμο των νυχτερινών κέντρων, όπως τον έζησα, στη μάστιγα του αιώνα, το aids, στις άγριες νύχτες μου τη δεκαετία 1980-1990 στη Μύκονο, τότε που το νησί ήταν ο απόλυτος παράδεισος και υπήρχαν μόνο χρυσαφένια άμμος, θάλασσα, ουρανός και γυμνοί άνθρωποι.
Η γλώσσα που χρησιμοποιώ είναι πολύ σκληρή και στις σκηνές που περιγράφω, κυρίως πάνω στο κρεβάτι μου, υπάρχει ωμός ρεαλισμός, έτσι ακριβώς όπως τα έκανα, χωρίς κανένα απαγορευτικό και χωρίς τον λυρισμό που ίσως απαιτεί ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Δεν είμαι συγγραφέας. Είμαι ένας άντρας που βίωσα με πάθος τα λάθη μου.
Αν το μετάνιωσα; Αν καταστράφηκα; Αν δικαιώθηκα; Θα το μάθετε στο τέλος. Ένα είναι σίγουρο. Για να διαβάσεις τη ζωή μου, πρέπει να μπορείς και να την αντέξεις…
Δ. Χ.

"Η γυναίκα της σοφίτας" της Χρυσηίδας Δημουλίδου

Ποια ήταν η γυναίκα που πολλά χρόνια τώρα κρυβόταν στη σοφίτα της «Βίλας των Ανέμων», ενός αρχοντικού κάπου στην Εκάλη; Κάποιοι έλεγαν πως ήταν η μικρότερη κόρη του άλλοτε επιτυχημένου επιχειρηματία Μάριου Νομικού, που στα νιάτα της υπήρξε η καλλονή της εποχής της, κάνοντας τους άντρες να πέφτουν στα πόδια της και να εκλιπαρούν για ένα της βλέμμα.
Μερικές φορές οι διαβάτες μπορούσαν να διακρίνουν την αχνή σκιά της πίσω από τις βαριές κουρτίνες του παραθύρου της. Οι μεγαλύτεροι αναφέρονταν σε ένα τραγικό γεγονός που κατέστρεψε τη ζωή της μαζί με την ουράνια ομορφιά της. Κι όταν κλείστηκε πάνω στη σοφίτα, δεν την ξανάδε μάτι ανθρώπου πέρα από την αδελφή της Μάρθα, που στάθηκε βράχος ακλόνητος δίπλα της. Κι όμως, κάποτε μισούσαν η μία την άλλη, δηλαδή η Αγγέλα, γιατί η καλόβολη μα ασχημούλα Μάρθα είχε κάνει πολλές προσπάθειες να έρθουν πιο κοντά. Μάταια. Στην καρδιά της Αγγέλας δε χωρούσε αγάπη για κανέναν. Μέχρι που ξημέρωσε η μέρα εκείνη, η πιο χαρμόσυνη της ζωής της, για να καταλήξει σε τραγωδία…
Δύο αδελφές και πολλά κρυμμένα μυστικά που διαφύλαξαν για χρόνια. Ως τη στιγμή που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και ο άνεμος σάρωσε τα πάντα αφήνοντας συντρίμμια στο πέρασμά του.

"Μάντεψε ποιος θα φύγει απόψε" της Χρυσηίδας Δημουλίδου

Όταν η Φωφώ συνάντησε τον Μηνά, έναν ωραίο δόκιμο του πολεμικού Ναυτικού, τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και έκανε τα πάντα για να γίνει γυναίκα του. Κι όταν το πέτυχε, πίστεψε πως είναι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Είκοσι χρόνια μετά ο γάμος της έχει δοκιμάσει κάθε αντοχή της από τις απιστίες του άντρα της, που δε χάνει την ευκαιρία να την υποτιμά. Κι εκείνη, αδύναμη να τον εγκαταλείψει και να φύγει, έχει κλειστεί για τα καλά στο σπίτι, έχοντας πλέον για εραστή… το ψυγείο.
Με τα χρόνια το άλλοτε λυγερόκορμο κορίτσι έχει καταντήσει μια υπέρβαρη ατημέλητη γυναίκα, που ούτε τα δύο έφηβα παιδιά της φαίνεται να την υπολογίζουν. Έχοντας χάσει κάθε αυτοσεβασμό, και βρισκόμενη στα όρια της κατάθλιψης, ένα μικροατύχημα την οδηγεί καλοκαιριάτικα σε φυσικοθεραπευτήριο, ενώ η οικογένειά της την εγκαταλείπει ολομόναχη στον καύσωνα της Αθήνας για να μη χάσουν τις διακοπές τους.
Το γεγονός ότι όλοι αδιαφορούν παντελώς για την κατάστασή της συν το ότι πρέπει να γδυθεί μπροστά στον φυσικοθεραπευτή, έναν ιδιαίτερα γοητευτικό νέο άντρα, την κάνουν να νιώσει τόσο άσχημα, που παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Να αδειάσει το ψυγείο από το βάρος του και να χάσει επιτέλους τα περιττά κιλά της αρχίζοντας αυστηρή δίαιτα.
Όμως κανείς δεν περιμένει τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και που θα βρουν απροετοίμαστη όχι μόνο την οικογένειά της, αλλά και αυτή την ίδια…

"Κρυφές αμαρτίες" της Rebecca James

Όταν ο Τιμ Έλισον βρίσκει προς ενοικίαση ένα φτηνό δωμάτιο σε μια εκπληκτική βίλα στο Σίντνεϊ, φαίνεται ότι του χαμογέλασε η τύχη. Όμως το δωμάτιο παραχωρείται υπό έναν όρο: ο Τιμ είναι υποχρεωμένος να αναλαμβάνει τα ψώνια της ιδιοκτήτριάς του, της Άννας Λόντον, μιας εχθρικής, περίεργης και κλεισμένης στον εαυτό της νεαρής γυναίκας. Περίεργα και σχεδόν τρομακτικά πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στο σπίτι τις νύχτες και ο Τιμ αναρωτιέται μήπως έχει κάνει λάθος. Σταδιακά τα συναισθήματά του για την Άννα αρχίζουν να αλλάζουν και, όταν το παρελθόν της κάνει δυναμική την επανεμφάνισή του ζητώντας εκδίκηση, ο Τιμ βρίσκεται άθελά του παγιδευμένος.





"Ο καταρράκτης (Βιβλίο II) της Lauren Kate

Τα δάκρυα της Γιουρίκα έχουν κάνει τη Γη να πλημμυρίσει και τώρα η Ατλαντίδα έρχεται στην επιφάνεια φέρνοντας μαζί τον σατανικό βασιλιά της, τον Άτλαντα. Η Γιουρίκα είναι η μόνη που μπορεί να τον σταματήσει αλλά πρώτα πρέπει να μάθει πώς να πολεμά. Θα διασχίσει τον ωκεανό παρέα με την Κατ, την οικογένειά της και τον Άντερ, τον γοητευτικό και μυστηριώδη Σποροφορέα που υπόσχεται να τη βοηθήσει να βρει τον Σόλωνα, έναν αινιγματικό χαμένο Σποροφορέα, ο οποίος ξέρει πώς μπορεί να ηττηθεί ο Άτλας.
Με το που θα πατήσει το πόδι της στη γη, η Γιουρίκα δέχεται τους χλευασμούς μιας ομάδας μαγισσών της Ατλαντίδας και πέφτει στην ενέδρα των ντόπιων που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην καταστροφή που προκάλεσαν τα δάκρυά της. Και το κουράγιο της να σώσει τον κόσμο χάνεται όταν μαθαίνει από τον Σόλωνα ότι το αδύνατο σημείο του Άντερ είναι ο έρωτας κι ότι όποια συναισθήματα έχει απέναντί της τον κάνουν να γερνάει όλο και πιο γρήγορα.
Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τον σκοτεινό κόσμο που δημιούργησε ο πόνος της, η Γιουρίκα λαμβάνει ένα μήνυμα από μια μαγεμένη λιμνούλα. Η αντανάκλασή της της αποκαλύπτει ένα μυστικό: αν είναι αρκετά δυνατή, μπορεί να βασιστεί στην επίγνωση της δύναμής της για να νικήσει τον Άτλαντα – εκτός κι αν η ραγισμένη καρδιά της αποτελέσει το όπλο στα χέρια του για την τελική επικράτησή του…
Στο τελευταίο μέρος της διλογίας, η Γιουρίκα έχει την ευκαιρία να σώσει τον κόσμο. Αλλά θα πρέπει να απαρνηθεί τα πάντα – ακόμη και την αγάπη.

"Γυναίκες στα πρόθυρα γάμου" της Θεοφανίας Ανδρόνικου-Βασιλάκη

Η Στέλλα, η Κέλυ, η Λένα και η Ρίτσα συναντιούνται στον γάμο της Νίκης, με την οποία κατάγονται από την ίδια περιοχή. Πολύ σύντομα αντιλαμβάνονται πως δε βρίσκονται τυχαία στο ίδιο τραπέζι, αλλά επειδή είναι οι μοναδικές ανύπαντρες. Λίγο πριν από τα σαράντα, για άλλη μια φορά στη ζωή τους, αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό κατά της γεροντοκόρης από την κοινωνία και τον περίγυρό τους. Καμιά άλλη επιτυχία, καμιά άλλη ικανότητα ή χάρισμα, πλην του γάμου, δε μετράει, σύμφωνα με τους γονείς και τους γνωστούς τους. Από εκείνη τη βραδιά και μετά, η μοίρα και η αλληλεγγύη για τον κοινό στόχο τις φέρνουν πιο κοντά. Αποφασίζουν να αποδυθούν στο κυνήγι του γαμπρού, που επιτέλους θα τις απαλλάξει από το στίγμα της γεροντοκόρης και το ράφι! Τα αποτελέσματα; Απρόβλεπτα και ξεκαρδιστικά!


"Heartside Bay: Το καινούργιο κορίτσι" της Cathy Cole

Η Λάιλα Μάρεϊ είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της τον παλιό, επαναστατημένο εαυτό της και να κάνει μια καινούργια αρχή στο Χάρτσαϊντ Μπέι. Όταν όμως ερωτεύεται τον Όλι, το πιο όμορφο αγόρι του σχολείου, αποκτά έναν εχθρό: την Ιβ Σάμερστουν, ένα πανέμορφο και κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που διεκδικεί παθιασμένα τον Όλι και θα κάνει τα πάντα για να γίνει δικός της…

"Heartside Bay: Ερωτικά διλήμματα" της Cathy Cole

Η Πόλι Νέλσον, η κολλητή της Λάιλα, είναι ερωτευμένη με τον Όλι, τη χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει. Γιατί ο Όλι είναι αλαζόνας, ρηχός, αγενής και… το αγόρι της Λάιλα. Όταν γνωρίζει τον Σαμ, που της αρέσει πολύ, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο Σαμ είναι έξυπνος και τρυφερός, όλα όσα η Πόλι ονειρεύεται. Τότε, όμως, γιατί δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τον Όλι;
"Οι υποθέσεις του ντετέκτιβ Ράουν: Θλιμμένα αγάλματα (Βιβλίο I) του  Michael Katz Krefeld

Ο ντετέκτιβ Τόμας Ράβνσολντ, αποκαλούμενος Ραβν από φίλους και γνωστούς, τίθεται σε διαθεσιμότητα από την αστυνομία όταν καταρρέει ψυχολογικά μετά τη δολοφονία της φίλης του Εύας. Κατηγορώντας τον εαυτό του, καταφεύγει στο πλοιάριό του στο λιμάνι της Κοπεγχάγης και στο αλκοόλ.
Όταν ένα φίλος τού ζητά να ερευνήσει την εξαφάνιση μιας νέας γυναίκας, βρίσκει μια διέξοδο στην απελπισία του. Ο Ραβν, ως ιδιωτικός ντετέκτιβ πλέον, ακολουθεί τα στοιχεία που δείχνουν ότι η κοπέλα έχει πουληθεί στον διαβόητο έμπορο λευκής σάρκας Γκούστο Σλάβρος, που διατηρεί δίκτυο οίκων ανοχής σε όλη την Ευρώπη. Τα πράγματα περιπλέκονται με την εμπλοκή στην υπόθεση ενός δολοφόνου κατά συρροή που για χρόνια τρομοκρατεί τη Στοκχόλμη. Πρόκειται για έναν σαδιστή που στήνει τα θύματά του –όλα νεαρές πόρνες– σαν αγάλματα στους κάδους σκουπιδιών της πόλης, και που τώρα κυνηγά το επόμενο θήραμά του…
Το πρώτο μέρος της αστυνομικής σειράς με τον ντετέκτιβ Ραβν, ένα σκοτεινό ταξίδι στα μυστικά της Σκανδιναβίας...