"Οι δεσμώτες των σκιών" της Ευαγγελίας Ευσταθίου

Ο Σεμπάστιαν Ντάνιελ Αλεξάντερ Κέιν ανατράφηκε με σκληρότητα για έναν και μόνο σκοπό: να εκπληρώσει τις γραφές μιας πανάρχαιας κέλτικης προφητείας την οποία πίστευαν τυφλά δύο αντίπαλα μυστικιστικά τάγματα. Είχε το σημάδι. Ήταν απόγονος βασιλικής γενιάς. Και όφειλε να ενωθεί με τη Μία για να φέρουν στον κόσμο ένα πλάσμα τέλειο, άτρωτο από όλες τις ασθένειες, ευφυές και χαρισματικό, που προοριζόταν να καθορίσει την τύχη του κόσμου.
Η Καρολίνα Σερέτη μεγάλωσε προστατευμένη από την ίδια αυτή μοίρα, θεωρώντας ότι το σημάδι του λωτού στο δέρμα της ήταν μια τυχαία ατέλεια, αν και από μικρό κορίτσι διαισθανόταν πως η ύπαρξή του θα καθόριζε με κάποιον τρόπο τη ζωή της.
Εκείνος δεν πίστεψε ποτέ.
Επέλεξε τη σύγκρουση, τη φυγή, τον πόλεμο.
Εκείνη δεν έμαθε ποτέ. Ζούσε με τα όνειρα και τα γοητευτικά παραμύθια της, μέχρι την έναρξη της μάχης.
Όμως, όσο σθεναρά αντιστέκονταν και οι δυο στην παραφορά της εμμονής και στο όραμα της κυριαρχίας, τόσο πιο ανελέητα ισχυρές γίνονταν οι αόρατες δυνάμεις που οδηγούσαν στην ένωσή τους.
Ήταν ο Ένας και η Μία, απόγονοι του ίδιου βασιλιά.
Κουβαλούσαν την ίδια παντοδύναμη μοίρα.
Ήταν δεσμώτες των σκιών, που απειλούσαν να πνίξουν στα γκρίζα σύννεφα τη ζωή τους.
Καθώς ο θάνατος παραμονεύει, καθώς η αγάπη αναζητά το ξίφος που θα κόψει τις αλυσίδες και ο φόβος εναλλάσσεται αδιάκοπα με την ελπίδα, οι ασπίδες μοιάζουν καμωμένες από χαρτί και σκόνη. Ο Σεμπάστιαν και η Καρολίνα δίνουν μάχη για να σπάσουν τα δεσμά και να απαλλαγούν από το βάρος της Προφητείας. Θα τα καταφέρουν, ή θα υποταχθούν τελικά στο πεπρωμένο;

"Πεπρωμένο" της Aprilynne Pike

Η Λόρελ ζούσε ευτυχισμένη σαν ένα συνηθισμένο κορίτσι – μέχρι που ανακάλυψε ότι ήταν νεράιδα.
Από τότε η καρδιά της μοιράστηκε ανάμεσα στο μαγικό βασίλειο του Άβαλον και στον κόσμο των ανθρώπων. Ανάμεσα στα αγόρια που αγαπά περισσότερο: τον τρυφερό Ντέιβιντ και τον άγριο Ταμάνι. Όμως τώρα ένας πανίσχυρος εχθρός απειλεί το Άβαλον και, μέχρι ο κόσμος των νεράιδων να καταφέρει να νικήσει, δεν απομένουν παρά ελάχιστες επιλογές…
Η Λόρελ αντιμετωπίζει τη μάχη της ζωής της για να σώσει οτιδήποτε και οποιονδήποτε αγαπά σε αυτή τη γοητευτική ιστορία μαγείας και μυστηρίου, ρομαντισμού και κινδύνου.





"Η τέχνη της χαράς" της Κατερίνας Γιατζόγλου

Θέλεις μια ζωή «ήσυχης απελπισίας»;
Αποφάσισε αν στη ζωή σου τα σημαντικά θα υποκλιθούν στα επείγοντα.
Γιατί η χαρά είναι η απόλυτη δύναμη, που σκορπά μακριά το φόβο, το άγχος και τα αδιέξοδα.
Γιατί το γέλιο είναι το «φυσικό ναρκωτικό».
Όλα αυτά που θα διαβάσεις μην τα δεις σαν «πρέπει», αλλά σαν παιχνίδια, γιατί η χαρά δεν έχει κανόνες, αλλά παιδικότητα και ανεμελιά.
Είναι σημαντικό να κάνεις κάποιον χαρούμενο και ευτυχισμένο.
Ξεκίνα από τον εαυτό σου.
Η χαρά είναι το καλύτερο «εμβόλιο» για όλα.
Έχεις καταλάβει ότι η σωματική σου υγεία επηρεάζεται από τη χαρά σου; Όταν είμαστε χαρούμενοι, η άμυνα του οργανισμού μας λειτουργεί πολύ καλύτερα.
Η χαρά είναι μεταδοτική.
Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι ζουν σ’ ένα χαρούμενο περιβάλλον είναι 25% περισσότερο ευτυχισμένοι από αυτούς που δεν περιβάλλονται από χαρούμενους ανθρώπους.
Οι δέκτες γίνονται πομποί.

"Πού πήγε;" της Gale Forman

Πάνε τρία χρόνια από το τραγικό ατύχημα.
Τρία χρόνια από τότε που η Μία χάθηκε για πάντα από τη ζωή του Άνταμ.
Τώρα ζουν σε διαφορετικούς κόσμους.
Η Μία είναι ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο της κλασικής μουσικής και ο Άνταμ ένας αληθινός ροκ σταρ, που η ζωή του γίνεται πρωτοσέλιδο στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά και το κορίτσι του είναι διάσημη ηθοποιός.
Και τότε η τύχη τούς φέρνει ξανά κοντά για μία μόνο νύχτα.
Καθώς εξερευνούν την πόλη που έχει γίνει το «σπίτι» της Μία, ξαναθυμούνται το παρελθόν και ανοίγουν τις καρδιές τους στο μέλλον και ο ένας στον άλλο.




"Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα" της Ιουλίας Ιωάννου

Η Έλενα έχει βιώσει τα διαφορετικά πρόσωπα της ζωής σε όλη τους τη διάσταση. Από μικρό παιδί, μόλις στα δεκατέσσερα χρόνια της, αναγκάστηκε να παντρευτεί και να φύγει για την Αμερική με ένα σύζυγο που αποδείχτηκε τύραννος. Τώρα, για πρώτη φορά μετά από τριάντα ένα χρόνια, επιστρέφει στην πατρίδα της σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το πεπρωμένο της, τους δύο άντρες που έχουν σημαδέψει το είναι της με διαφορετικό τρόπο ο καθένας: το στοργικό και καλοσυνάτο Βασίλη, που την έχει τυλίξει με την άδολη αγάπη του, και τον παθιασμένο Πέτρο, που όμως σιωπά ανεξήγητα τον τελευταίο καιρό…
Ποιος μπορεί να αλλάξει αυτό που η μοίρα έχει γράψει από πριν για το ρόλο του καθενός;
Γιατί εκείνη είναι που γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί, εμείς είμαστε απλώς οι ηθοποιοί που εκτελούμε κατά γράμμα τις εντολές που μας δίνει.