Η μπάντα ‘αποκάλυψη’ του περσινού Plisskën Festival, οι Raketkanon, επιστρέφει στη Αθήνα για μια εκρηκτική εμφάνιση, το Σάββατο 09 Μαΐου 2015 στη Death Disco.

Τα παιδιά από το Βέλγιο ξέρουν να παίζουν μουσική δυνατά και σκληρά. Το να πούμε ότι οι Raketkanon είναι ένα rock συγκρότημα θα τους αδικούσε. Οι ίδιοι λένε για την μουσική τους ότι είναι ένας συνδυασμός "sludge, πειραματική drift και χαοτική psychedelica" και έχουν δίκιο.

Μετά την πρώτη τους κυκλοφορία RKTKN#1, περιόδευσαν σε όλη την Ευρώπη παίζοντας σε φεστιβάλ όπως το Eurosonic (NL), Pukkelpop (BE), Dour Festival (BE), Fusion Festival (DE), Mayfeld Derby ( DE). Τον Ιούλιο του 2014 μπήκαν στο studio για να ηχογραφήσουν τον δεύτερο τους δίσκο RKTKN#2 με τον θρυλικό μουσικό παραγωγό Steve Albini, ο οποίος θα βρεθεί επίσης στην Αθήνα με τους Shellac.

Συνδυάζοντας χαμηλοκουρδισμένες κιθάρες, εκκωφαντικά ντραμς, παραμορφωμένα φωνητικά, δυναμικό μπάσο, δημιουργούν χωρίς καμία αμφιβολία μια από τις πιο ενδιαφέρον μπάντες στην Ευρωπαϊκή underground σκηνή σήμερα.

Mαζί τους θα βρεθούν οι One Leg Mary, η τετραμελής μπάντα με βάση αναφοράς τον ήχο της post-hardcore των 90’s και διάφορες επιρροές από το φάσμα του rock, mkay. Πριν δύο χρόνια κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, ενώ από τις αρχές του 2015, κυκλοφορεί και το debut album τους με τίτλο I, a Seawolf, a Madman.

Επίσημη Δισκογραφία
Raketkanon

LP’s
2014 RKTKN #2
2012 RKTKN #1