The trip to Italy - Ταξίδι στην Ιταλία
Κωμωδία
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Ο Rob και ο Steve αναλαμβάνουν για άλλη μια φορά να παρουσιάσουν για λογαριασμό της εφημερίδας The Observer, την κριτική τους για ορισμένα εστιατόρια. Ο Rob, πατέρας ενός μικρού παιδιού, κουρασμένος από τις ευθύνες του, αναζητά λίγη περιπέτεια. Ο Steve έχει περάσει μια περίοδο σκληρής δουλειάς στο Λος Άντζελες μακριά από το σπίτι του, αλλά τώρα βρίσκεται σε μια παύση από τη δουλειά. Έχοντας πια τον χρόνο να επιστρέψει στην Ευρώπη, θέλει να δει τα παιδιά του. Οι δυο τους συζητούν για τη ζωή, την αγάπη, την εργασία και την ξενιτιά. Δεν πρόκειται μόνο για μια γαστρονομική εξερεύνηση, αλλά και για ένα πολιτιστικό ταξίδι, καθώς ακολουθούν τα βήματα των άγγλων ρομαντικών ποιητών Βύρων και Σέλεϊ στην Ιταλία, αναζητώντας τα σημεία που οι δυο ποιητές πέρασαν μια καθοριστική για το έργο τους χρονική περίοδο.



Boychoir - Χορωδία
Δραματική
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Ο Stet, ένας προβληματικός κι οργισμένος 11χρονος ορφανός από μια μικρή πόλη του Τέξας, καταλήγει σε ένα σχολείο με επίκεντρο την παιδική χορωδία του, μετά τον θάνατο της ανύπαντρης μητέρας του. Ολότελα εκτός κλίματος, βρίσκεται σε διαμάχη με απαιτητικό δάσκαλο της χορωδίας, ο οποίος αναγνωρίζει στον μικρό ένα μοναδικό ταλέντο. Έτσι, συνεχίζει να τον πιέζει ώστε να ανακαλύψει κι αυτός τη δημιουργική του ως προς τη μουσική ψυχή.



Insidious: Chapter 3 - Παγιδευμένη ψυχή: Κεφάλαιο 3
Τρόμου
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Το τρίτο κεφάλαιο ξεκινάει ανάποδα, με αναδρομική ισχύ. Η ιστορία του προηγείται αυτής των δύο πρώτων ταινιών. Αυτή τη φορά είμαστε καλεσμένοι στο σπίτι μιας καινούργιας οικογένειας και όχι πια της πολύπαθης οικογένεια Lambert. Και οι δύο, όμως, οικογένειες έχουν κάτι κοινό. Και οι δύο κρύβουν ένα τρομακτικό μυστικό, το οποίο καλείται να ανακαλύψει η επίλεκτη ομάδα κυνηγών φαντασμάτων με αρχηγό την Elise και βοηθούς τους Tucker και Specs. Μια έφηβη κοπέλα έχει γίνει στόχος μιας άκρως επικίνδυνης απόκοσμης οντότητας που έρχεται από μια άλλη διάσταση. Ο πατέρας της προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει το κακό.



While we 're young - Όσο είμαστε νέοι
Δραμεντί
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Ο Josh Srebnick είναι ένας σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ από τη Νέα Υόρκη, τον οποίο δεν θα τον έλεγες απόλυτα πετυχημένο. Καθώς εργάζεται στο μοντάζ της τελευταίας του ταινίας, είναι φανερό ότι έχει πιάσει δημιουργικό πάτο. Με τη σύζυγο του, Cornelia, αποφάσισαν να μην αποκτήσουν παιδιά κι ως προς αυτό, είναι ικανοποιημένος. Υπάρχει κάτι άλλο που λείπει. Μετά τη διάρκεια ενός μαθήματος που διδάσκει, τον πλησιάζουν ο Jamie και η Darby, ένα νεαρό καλλιτεχνικό ζευγάρι που είναι έτοιμο να τα παρατήσει όλα για το νέο του πάθος, όποιο κι αν τυχαίνει να είναι αυτό, μιας και κάθε μέρα είναι κάποιο άλλο. Για τον Josh, όμως, είναι ένα άνοιγμα στα δικά του νιάτα. Έτσι, το ανικανοποίητο ζευγάρι των σαραντάρηδων αφήνει στη άκρη τους φίλους της ηλικίας τους και στρέφεται πάνω στο φρέσκο, το «cool».



Terminator Genisys - Εξολοθρευτής: Γένεsys
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 126'

Η περίληψη:
Στα πρόθυρα μιας νίκης στον πόλεμο επί του Skynet, το 2029, ο John Connor στέλνει τον έμπιστο του υπολοχαγό Kyle Reese πίσω στον χρόνο, ώστε να σώσει τη ζωή της μητέρας του και να διασφαλίσει την ίδια του την ύπαρξη. Αλλά αυτό που θα βρει στην απέναντι πλευρά, είναι κάτι το απροσδόκητο. Βρίσκει τη Sarah Connor ορφανή από τα 9 της από έναν Εξολοθρευτή και μεγαλωμένη από έναν άλλον Εξολοθρευτή, προγραμματισμένο να την προστατεύει. Αυτός ο Εξολοθρευτής την εκπαιδεύει να συναντήσει το πεπρωμένο της, το οποία αυτή ακατάβλητα πασχίζει να απορρίψει.



Far from the madding crowd - Μακριά από το πλήθος
Εποχής
Διάρκεια: 119'

Η περίληψη:
19ος αιώνας. Η Bathsheba Everdene είναι μια νεαρή παθιασμένη κοπέλα που επιθυμεί πάντα να έχει την απόλυτη προσοχή και θαυμασμό κάποιου άντρα. Και πετυχαίνει να τραβήξει όλα όσα θέλει όχι από έναν, αλλά από τρεις άντρες: τον William, έναν ευκατάστατο δηλωμένο εργένη σαραντάρη, τον λοχία Francis Troy, έναν όμορφο και τολμηρό ξιφομάχο με ξαφνικές εξάρσεις βίας, και τον Gabriel, έναν απλοϊκό βοσκό που της κάνει πρόταση γάμου.



Still life - Ξεχασμένες ζωές
Δραμεντί
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Η δουλειά του σχολαστικού John May είναι να εντοπίζει τους συγγενείς όσων έχουν πεθάνει μόνοι και να οργανώνει τις κηδείες τους. Είναι τόσο παθιασμένος με τη δουλειά του, που προσπαθεί να καταλάβει τους ξεχασμένους «πελάτες» του μέσα από αυτά που έχουν αφήσει πίσω τους, και τους συνοδεύει στην τελευταία τους κατοικία με σεβασμό κι αξιοπρέπεια. Μια μέρα, ο προϊστάμενος του του ανακοινώνει ότι γίνονται περικοπές και ότι δεν μπορεί να κρατήσει άλλο τη δουλειά του. Ο John όμως έχει μια τελευταία υπόθεση, που θα τον οδηγήσει στην αποξενωμένη κόρη του τελευταίου του πελάτη. Οι δυο μοναχικές ψυχές έλκονται και ο John θα δει τη ζωή διαφορετικά.



Slow West
Γουέστερν
Διάρκεια: 84'

Η περίληψη:
Τέλη του 19ου αιώνα. Ο Jay είναι ένας 17χρονος σκωτσέζος αριστοκράτης που ταξιδεύει στην αμερικανική Δύση, αποζητώντας την αγαπημένη του. Αντιμέτωπος με τις δυσκολίες της περιοχής, θα καταλήξει δίπλα σε ένα σκληροτράχηλο μυστηριώδη ταξιδιώτη, τον Silas, που μαθαίνει ότι η γυναίκα είναι επικηρυγμένη. Παρέα, θα οδηγηθούν σε μια άγρια αναζήτηση, ένα βήμα μπρος από ένα αιμοβόρο απόσπασμα και κυνηγούς κεφαλών.



Gus: Petit Oiseau, grand voyage - Ο Κιτρινομύτης σε τρελές πτήσεις
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Ο Κιτρινομύτης είναι ένα μικρούλι ορφανό πουλάκι που ποτέ δεν έφυγε από τη φωλιά του. Δεν έχει οικογένεια, αλλά απελπισμένα θέλει μία. Κι όμως, θα βρεθεί να οργανώνει μόνο του ένα ολόκληρο σμήνος στην αποδήμηση για την Αφρική, όταν το πουλί που οδηγούσε τραυματίζεται και αναγκάζεται να περάσει τις πληροφορίες στον μικρούλι.