Ο Λάκης Παπαδόπουλος γιορτάζει φέτος τριάντα πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό τραγούδι και μας προσκαλεί σε μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου στο Ηρώδειο, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, o «Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ» μελοποίησε Έλληνες και ξένους ποιητές, συνδύασε τους ήχους της ροκ με λαϊκά ακούσματα και συνεργάστηκε με σπουδαίους ερμηνευτές υπογράφοντας τραγούδια διαχρονικά: Σερενάτα, Ήσυχα βράδια, Για να σ’ εκδικηθώ, Κουρσάρος, Εσύ εκεί, Το παλιό μου παλτό,Και θα χαθώ, Τα μπλε παπούτσια, Κάτι γλυκό, Μενεξεδιά, Δικαίωμα στο όνειρο, Τσίχλα δίχως ζάχαρη, Batida de Coco, Παράξενη Γιορτή, κ.ά. Ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, συνεχίζει και σήμερα να μας εκπλήσσει με την εφηβική του διάθεση.

Στο πλευρό του αγαπημένου καλλιτέχνη, θα τραγουδήσουν κάτω από την Ακρόπολη οι φίλοι του: Αρλέτα, Vassilikos, Γιάννης Γιοκαρίνης, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας και άλλοι σημαντικοί ερμηνευτές. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της 14μελους ορχήστρας έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου.


Λίγο λόγια για τον Λάκη Παπαδόπουλο 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ νωρίς, όταν στα 13 του γράφτηκε στο Ελληνικό Ωδείο, όπου πήρε μαθήματα για κάποια χρόνια. Μετά προσπάθησε με μανία να «ξεχάσει» ότι έμαθε και το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό σε όλους μας. Ξεκίνησε παίζοντας κιθάρα ερασιτεχνικά με τους DRAGONS, το συγκρότημα της γειτονιάς του. Το 1979 άρχισε να γράφει τραγούδια και δημιούργησε το συγκρότημα : «Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ». Το 1981, συμμετείχε στους αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι όπου βραβεύτηκε το τραγούδι του «Και θα χαθώ» με ερμηνεύτρια την Ισιδώρα Σιδέρη. Εκεί γνωρίστηκε με την Αρλέτα, κι από τη γνωριμία αυτή προέκυψαν δυο δίσκοι το «Περίπου» και το «Τσάι Γιασεμιού». Την ίδια περίοδο γράφει τον «Κουρσάρο» σε ποίηση Παύλου Μάτεση με ερμηνευτή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, εκτός από τα τραγούδια που έδωσε σε άλλους μεγάλους τραγουδιστές, έφτιαξε τον δικό του προσωπικό ήχο. 
Ο Λάκης Παπαδόπουλος μας έχει συνηθίσει στις «μουσικές εκπλήξεις». Τα τραγούδια του έχουν κάτι από την προσωπική του σφραγίδα: ένας λυρισμός ξεχωριστός, μελωδίες πρωτότυπες, θέματα σοβαρά, επενδυμένα με το γνωστό του χιούμορ.

Ανήκει ανάμεσα στους πρώτους που μελοποίησαν ξένους ποιητές (Τσάρλς Μπουκόφσκι, Άλλεν Γκίνσμπεργκ, Λεο Μπουσκάλια, αλλά και Παύλο Μάτεση, Γιώργο Χρονά, κ.ά.), ενώ οι συνεργασίες του με καλλιτέχνες, όπως οι Αρλέτα, Βίκυ Μοσχολιού, Ελένη Δήμου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Νταλάρας, Πυξ-Λαξ, Μάνος Ξυδούς, Φίλιππος Πλιάτσικας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Βασίλης Καρράς, Πασχάλης Τερζής, Σωτηρία Λεονάρδου, Δημήτρης Πουλικάκος, Πάνος Κατσιμίχας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Πασχάλης, Χρήστος Δάντης, Μανώλης Μητσιάς, κ.ά., άφησαν πίσω τους μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες.
Αξίζει να σημειωθεί πως έχει συνεργαστεί με σημαντικούς ποιητές και στιχουργούς όπως ο Μάνος Ελευθερίου, Μαριανίνα Κριεζή, Κυριάκος Ντούμος, Σάννυ Μπαλτζή. Εδώ και 30 χρόνια κάνει συναυλίες με την μπάντα του σε όλη την Ελλάδα.