Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτησή μας, το "Danna ga Nani o Itteiru ka Wakaranai Ken" ήταν μία από τις σειρές εκείνες που στα τέλη του 2014, έκαναν την μεγάλη έκπληξη και κυρίως, την μεγάλη ανατροπή, αφού ξεκίνησε ως ένα πρόγραμμα που είχε το ακαταλόγιστο και που κανείς δεν καταλάβαινε την ουσία ή το νόημά του, και που τελικά κατέληξε να αγαπηθεί και μάλιστα, να πάρει και μια 2η season. Βέβαια, δεν ήταν και η καλύτερη που θα μπορούσε, αλλά θα το αναλύσω στην συνέχεια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 
Η 2η season, που δεν άργησε πολύ να έρθει σε σχέση με το πότε προβλήθηκε η πρώτη, δεν θα λέγαμε πως είχε την παραμικρή διαφορά με την πρώτη, τόσο στην παραγωγή και τον σχεδιασμό της, όσο και στον τρόπο προβολής της. Παίρνοντας και πάλι το πράσινο φως για 13 επεισόδια, ξεκίνησε να προβάλλεται στις 02 Απριλίου 2015 και ολοκλήρωσε τον κύκλο της στις 25 Ιουνίου 2015. Την παραγωγή ανέλαβαν και πάλι τα studios Seven και η Dream Creation, ενώ την σκηνοθεσία και το σενάριο ανέλαβε ξανά ο Shinpei Nagai.






ΤΟ STORY ΤΗΣ 2ης SEASON:
Για μια ακόμη φορά, η σειρά επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή της Kaoru και του Hajime, οι διαφορές ανάμεσα στους οποίους δεν θα λέγαμε πως έχουν γεφυρωθεί σε σχέση με τα όσα είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Όντας πλέον αντιμέτωποι με το γεγονός πως θα γίνουν γονείς, πρέπει να βρουν νέες ισορροπίες στην καθημερινότητά τους, σε ό,τι έχει να κάνει με την δουλειά, την οικογένεια, τους φίλους, αλλά και τις μεταξύ τους σχέσεις, πράγμα που δεν είναι πάντα εύκολο και που οδηγεί πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ 2η SEASON:
- Συνεχίζοντας να ακολουθεί την φιλοσοφία του mazai -του Ιαπωνικού stand up comedy, όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν-, η 2η season δεν έχει ιδιαίτερη διαφοροποίηση από την 1η, τόσο όσο αφορά τον σχεδιασμό της, όσο και την ευρύτερη αισθητική της. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο μεν, παρακολουθείται αρκετά ευχάριστα δε, έστω κι αν σε καμία των περιπτώσεων δεν θα το θέσεις μέσα στις πρώτες επιλογές σου. Σίγουρα πρέπει να σου αρέσει και λίγο το είδος για να το επιλέξεις, αλλά και το να μυηθείς σε αυτό με μια επιλογή σαν κι αυτή, δεν θα σε σκοτώσει.
- Η αλήθεια είναι πως συγκριτικά με την 1η season, η 2η μου άρεσε λιγότερο. Πίστευα πως πλέον θα
έκαναν focus στην εγκυμοσύνη της Kaoru και στο πως αυτή επηρέασε την σχέση της με τον Hajime αλλά και άλλαξε τη ζωή τους, κάτι που φυσικά δεν συνέβη. Εδώ, το θέμα "παιδί", άργησε τόσο πολύ να αναφερθεί, που είχα αρχίσει να πιστεύω πως δεν είχα καταλάβει καλά το τέλος της προηγούμενης season και πως είχα παρανοήσει. Όπως και να 'χει, εγκυμοσύνη υφίστατο, αλλά παρ' όλα ταύτα δεν αξιοποιήθηκε καθόλου κάτι που σε προσωπικό επίπεδο με χάλασε.
- Επίσης, έχω την αίσθηση πως η κωμική ταυτότητα της σειράς παραμερίστηκε κάπως, για να δοθεί λίγο μεγαλύτερη έμφαση στο συναίσθημα αλλά και σε πιο βαθύς προβληματισμούς από μέρους των εμπλεκόμενων στο story χαρακτήρων, τύπου "ποιος είμαι, τι κάνω, πού πάω;". Δεν λέω ότι έχω αντίρρηση ή πως διαφωνώ με το ότι θέλησαν να δώσουν μια νότα κάπως πιο σοβαρή, αλλά έπρεπε να το έχουν κάνει διατηρώντας καλύτερες ισορροπίες ώστε να μην καταλήξει να χαθεί το τόπι κι εμείς να μην είμαστε σίγουροι πλέον αν παρακολουθούμε κωμωδία ή κοινωνική σειρά.
- Σε αυτήν την season, το σενάριο, δεν βασίζεται και τόσο πολύ στις ιδιαιτερότητες των χαρακτήρων, όχι
τουλάχιστον στον βαθμό που το έκανε κατά την προηγούμενη, ή με την μορφή που το είχε κάνει. Αυτό είχε και θετικά και αρνητικά στοιχεία, αφού υπήρξαν περιπτώσεις που κάποια επεισόδια είχαν αρκετό ενδιαφέρον, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα ήταν μάλλον άνισο, αφού υπήρχαν κάποια άλλα επεισόδια που το ενδιαφέρον έπιανε πάτο και η βαρεμάρα μας κορφή. Κι εδώ επανέρχεται το θέμα "ισορροπία" που αναφέρθηκε ξανά, παραπάνω.

ΤΟ OST ΤΗΣ 2ης SEASON:
Ούτε αυτή τη φορά έχω να πω πολλά πράγματα σχετικά με το ost της 2ης season, αφού όπως ακριβώς και με την 1η, έτσι κι εδώ, έχουμε μόνο ένα ending song που κυμαίνεται στους ίδιους ανάλαφρους και ελαφρώς χαζοχαρούμενους ρυθμούς. Ο τίτλος του, "Yuruganu Futari ~Ai no Sanka~", ερμηνευμένο από τους Yukari Tamura και Kenichi Suzumura.

Danna ga Nani o Itteiru ka Wakaranai Ken 2 Sure Me - Ending



Danna ga Nani o Itteiru ka Wakaranai Ken 2 Sure Me - Ending Full Song



ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Αν έχετε παρακολουθήσει την 1η season, φυσικά και θα παρακολουθήσετε και την 2η. Ναι μεν την θεωρώ κατώτερη από την προηγούμενη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το να της αφιερώσετε 45' από τον χρόνο σας, μπορεί να σας σκοτώσει. Αν το δείτε ως μια μικρή, κωμική ανάπαυλα ανάμεσα σε άλλες ασχολίες σας, ούτε θα σας κουράσει, ούτε θα σας κάνει να μετανιώσετε τα 3' που αφιερώσατε κάθε φορά, ακόμα λιγότερα αν υποθέσουμε πως δεν παρακολουθείτε τους τίτλους τέλους κάθε φορά. Ωστόσο, θέλω να ελπίζω πως κάποια στιγμή θα ακολουθήσει μια 3η season που θα με αποζημιώσει και θα μου δώσει κωμικές στιγμές εγκυμοσύνης και γιατί όχι, γέννας, έτσι, για να ταραχτούν λιγάκι τα νερά.