Φέτος είναι η χρονιά που το pervόμετρό μου -ναι, είναι λέξη δικής μου επινόησης- έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν έχω αφήσει ecchi για ecchi σειρά, και έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι στα σοβαρά, ποιο είναι το πρόβλημά μου... Anyway, εφόσον υπάρχει ακόμα κόσμος που με ανέχεται κι ας είμαι έκφυλη, δεν θα το ψάξω περισσότερο, αλλά θα σας μιλήσω για το "Shinmai Maou no Testament" που προσπάθησε να κλέψει την δόξα του "High School DxD", χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, κάτι που θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ:
Το "Shinmai Maou no Testament", γνωστό και με τον αγγλικό τίτλο "The Testament of Sister New Devil" αλλά και με τον αυθεντικό ιαπωνικό τίτλο, "Hepburn: Shinmai Maō no Tesutamento", είναι ιαπωνική σειρά light novels από τον Tetsuto Uesu σε σχέδιο του Nekosuke Ōkuma. Την έκδοσή τους έχει αναλάβει η Kadokawa Shoten, με τον πρώτο τόμο να κυκλοφορεί στην αγορά στις 29 Σεπτεμβρίου 2012, μετρώντας μέχρι σήμερα 8 τόμους και χωρίς η σειρά να έχει ολοκληρωθεί. since 2012 under their Kadokawa Sneaker Bunko imprint. Μία manga σειρά, βασισμένη στα novels, ξεκίνησε να εκδίδεται σε συνέχειες στο περιοδικό της Kadokawa Shoten, "Shōnen Ace", στις 25 Μαίου 2013. Τα κεφάλαια αυτά άρχισαν να συγκεντρώνονται μέχρι που στις 25 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος τόμος, με την σειρά να μετράει μέχρι σήμερα 5 τεύχη και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί. Μια δεύτερη σειρά manga βασισμένη στο όλο concept, κυκλοφορεί σε συνέχειες στο περιοδικό των εκδόσεων Hakusensha, "Young Animal Arashi", από τις 07 Ιανουαρίου 2014 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Και στις 2 σειρές manga, o Tetsuto Uesu υπογράφει το σενάριο, και οι Kashiwa Miyako και Fumihiro Kiso, αντίστοιχα, το σχέδιο, με την πρώτη να εκδίδεται και στα αγγλικά από την Seven Seas.

ΤΟ ANIME:
Σε σκηνοθεσία Hisashi Saito, παραγωγή Kuraken Chiaki και σενάριο Takao Yoshioka, μια anime σειρά βασισμένη στα novels, από τα studios Production IMS, δημιουργήθηκε και προβλήθηκε μέχω των τηλεοπτικών ιαπωνικών δικτύων Tokyo MX, SUN, AT-X, GBS, MTV, BS11, TVS, CTC, tvk και TVQ. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 07 Ιανουαρίου 2015 και ολοκλήρωσε τον κύκλο της στις 25 Μαρτίου 2015, έπειτα από 12 επεισόδια, που αποτελούν και την 1η της season. Για την Αυστραλία, τα δικαιώματα απέκτησε η Madman Entertainment, και για το αγγλικό δίκτυο η Crunchyroll. Στις 22 Ιουνίου 2015 κυκλοφόρησε ένα επιπλέον OVA, που αποτελεί μέρος της 1ης season και αυτό.




ΤΟ STORY ΤΗΣ 1ης SEASON:
Ο Toujo Basara, μαθητής της πρώτης Λυκείου, εκεί που δεν το περιμένει, ακούει τον πατέρα του να του ζητάει κάτι που θα αλλάξει τη ζωή του όπως την ήξερε μέχρι τώρα. Δύο άγνωστα σε εκείνον κορίτσια, η Mio και η Maria, εγκαθίστανται στο σπίτι του έπειτα από την απαίτηση του πατέρα του να τις αντιμετωπίζει πλέον σαν μέλη της οικογένειας και ειδικά τη Mio, ως αδερφή του, ενώ εκείνος θα φύγει για ένα μακρινό ταξίδι προκειμένου να ξαναπαντρευτεί. Φυσικά, όλα αυτά προκαλούν μεγάλη σύγχυση στον Basara, που δεν είναι σίγουρος πως πρέπει να χειριστεί την κατάσταση, ειδικά όταν ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα, η Mio, είναι μια πρόσφατα αφυπνισμένη δαίμονας βασιλικής γεννιάς, όπως δαίμονας είναι και η Maria, το είδος, δηλαδή, που εκπαιδεύτηκε να αφανίζει.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ 1η SEASON:
- Υπάρχουν πράγματα που μου αρέσουν στο συγκεκριμένο anime, αλλά υπάρχουν και πράγματα τα οποία με ενοχλούν γι' αυτό θα ξεκινήσω με το να αναλύσω το σημαντικότερο για μένα πρόβλημά του. Η τεμπελιά που χαρακτηρίζει το σενάριο και κατά συνέπεια, το πρωτότυπο υλικό από το οποίο εμπνεύστηκε το anime. Μα γίνεται να χωρίζεις τα αντίπαλα στρατόπεδά σου σε "Ήρωες" και "Δαίμονες"; Πόσο πρέπει, πια, να βαριέσαι για να μην μπεις στην διαδικασία να τους βαφτίσεις με ένα καλύτερο όνομα, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσεις μια αοριστολογία που όχι μόνο χάρη δεν έχει, αλλά τσουβαλιάζει όλες τις υπάρξεις του πλανήτη σε δύο άκρα, λες και αφηγούμαστε παιδικό παραμύθι με τους "καλούς" και τους "κακούς" να είναι οι μοναδικοί που έχουν θέση σε όλο αυτό;
- Αν κάποια ταυτότητα εξυπηρετεί άψογα η σειρά, είναι αυτή του ecchi, φτάνοντας, μάλιστα, πολλές
φορές σε σημείο να θυμίζει περισσότερο soft hentai παρά fantasy harem με κάποια σεξουαλική υπονοούμενα. Καλώς ή κακώς (καλώς για μένα), το "Shinmai Maou no Testament" έχει ξεκάθαρες και ειλικρινείς προθέσεις, εκτός από τολμηρές, και όποιος είναι προετοιμασμένος γι' αυτό που θα δει, δεν γίνεται να μην... “απολαύσει” το θέαμα, από ποικίλες οπτικές γωνίες. Ουσιαστικά, η σειρά πάει ένα βήμα παραπέρα απ' ότι έχουμε συνηθίσει, αλλά αυτό είναι που -τελικά- το κάνει να ξεχωρίζει στα σημεία από άλλα anime της κατηγορίας. Ο πρωταγωνιστής δεν παίρνει απλά μάτι, αλλά συμμετέχει ενεργά με τον τρόπο του, χωρίς ιδιαίτερα ταμπού ή προκαταλήψεις.
- Η επιλογή των χαρακτήρων θα λέγαμε πως είναι αρκετά ασφαλής αλλά συνάμα, στερούνται έμπνευσης. Είναι προφανές πως το όλο concept θέλει να κλέψει κάτι από την δόξα του "High School DxD", όπως ανέφερα και παραπάνω, κάτι που αποτυπώνεται όχι μονάχα σε μεγάλο μέρος της ανάπτυξης της πλοκής και της εξέλιξης της δράσης, αλλά και στην αποτύπωση και αξιοποίηση των βασικών στοιχείων των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων μέσα σε αυτήν. Ειδικά οι γυναικείοι χαρακτήρες είναι εξαιρετικά οικείοι -και προβλέψιμοι ως προς τις επιλογές και τις αντιδράσεις τους-, ενώ η προσπάθεια ανάπτυξης "οικογενειακών σχέσεων", ναι μεν μας αγγίζει σε έναν βαθμό, ή σχεδόν πορνογραφικότητα όμως του πράγματος αλλοιώνει κάπως την ιδέα.
- Αυτό που θα ήθελα να έχει η σειρά, είναι έναν πιο ενδιαφέρον κεντρικό αντρικό χαρακτήρα. Για να μην
παρεξηγηθώ, ο Basara είναι συμπαθέστατος, αλλά έχω την αίσθηση που του έλειπε το πάθος, σε μεγάλο μέρος της εξέλιξης της πλοκής, κάτι που άρχισε να βρίσκει ελαφρώς όσο η season πλησίαζε προς το τέλος της. Συνδυαστικά με το αρκετά ενδιαφέρον παρελθόν του και τις ιδιαίτερες δυνάμεις του, μπορεί να μας προσφέρει πολύ περισσότερα στο μέλλον, κάτι που ελπίζω να συμβεί καθώς, μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ήρωας, αλλά έχει προοπτικές να εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο και πιο ισχυρό, που θα βοηθήσει παράλληλα την πλοκή να γίνει ακόμα πιο δημιουργική.
- Το art θα λέγαμε πως διατηρεί αρκετά κλασσικά standards, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δεδομένου ότι μιλάμε για μια παραγωγή του 2015, θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερη δουλειά, αν και οφείλω να ομολογήσω πως οι σκηνές δράσης έχουν αρκετό ενδιαφέρον και διόλου βαρετές δεν είναι. Επιπλέον, υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα που μένουν αναπάντητα, με τις απορίες μας να μην καλύπτονται στο ελάχιστο, κάτι που επίσης ελπίζω να βελτιωθεί στη συνέχεια, με την παραγωγή να δίνει μεγαλύτερη έμφαση, συνδυάζοντάς το με μια καλύτερη ανάπτυξη του σχεδίου, έτσι ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να μπορέσει να ανέβει επίπεδο και μαζί με αυτό, η άποψή μας για το όλο εγχείρημα.

ΤΟ OST ΤΗΣ 1ης SEASON:
Την μουσική της σειράς υπογράφει ο Yasuharu Takanashi και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν φαίνεται να κουράστηκε και πολύ να την συνθέσει. Έχουν κυκλοφορήσει 2 CD singles, για το opening και το ending της season, με το καθένα να αποτελείται από 6 κομμάτια -original έκδοση και διασκευές. Το ολοκληρωμένο ost αποτελείται από 30 κομμάτια, σύνολο των ορχηστικών και των character songs. Το opening theme είναι το "Blade of Hope" από τους sweet ARMS, ενώ το ending theme είναι το "Still Sis" από την Kaori Sadohara.

Shinmai Maou no Testament - Opening



Shinmai Maou no Testament - Opening Full Song



Shinmai Maou no Testament - Ending



Shinmai Maou no Testament - Ending Full Song



ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ:
Μετά την ολοκλήρωση της 1ης season, τα studios ενημέρωσαν άμεσα πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τη σειρά, η οποία πήρε το πράσινο φως για μια 2η season που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015, με ένα OVA να ακολουθεί τον Ιανουάριο του 2015, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί ακόμα ακριβείς ημερομηνίες. Όπως και να 'χει, νομίζω πως το φινάλε της 1ης season έδωσε αρκετό υλικό, και μπόλικη τροφή για σκέψη -και όχι μόνο-, και πως μετά από μια μέτρια παραγωγή, μπορεί να ακολουθήσει μία πολύ καλύτερη, όχι τόσο στο αισθητικό κομμάτι, όσο σε εκείνο της υπό εξέλιξης πλοκής.