Μια μουσική παράσταση με την Μόρφω Τσαϊρέλη και τους συνεργάτες της, με τίτλο «Σε μια νύχτα, γυρίζουμε τον κόσμο», θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 06 Αυγούστου 2015.

Η Μόρφω Τσαϊρέλη με τους συνεργάτες της  παρουσιάζει  μια πρωτότυπη μουσική παράσταση, με τραγούδια σχεδόν απ'όλο τον κόσμο. Ανεβαίνουμε στο υπερωκεάνιο και από τον Πειραιά, ταξιδεύουμε στα λιμάνια της δυτικής Μεσογείου. Διασχίζουμε τον Ατλαντικό, από το Buenos Aires παίρνουμε το τρένο και από χώρα σε χώρα φτάνουμε μέχρι τη Νέα Υόρκη. Στο γυρισμό κάνουμε στάσεις στα Βρετανικά νησιά και στην Ευρώπη πια, μπαίνουμε στο Orient Express για να φτάσουμε μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Eπιστροφή στην Ελλάδα, και σε αγαπημένα τραγούδια που έδωσαν το στίγμα τους στο χρόνο.

Η Μόρφω Τσαϊρέλη γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Λογιστική. Έκανε μαθήματα φωνητικής με το Φραγκίσκο Βουτσίνο και την Άννα Διαμαντοπούλου. Σπουδάζει φωνητική στο εθνικό ωδείο με την Στέλλα Χροναίου. Συνεργάστηκε με σημαντικούς νέους έλληνες συνθέτες (Γιώργο Ανδρέου, Ηλία Λιούγκο,Κώστα Καλδάρα, Γιώργο Σταυριανό, Στέλιο Βαμβακάρη, Χρήστο Τσιαμούλη, Ηρακλή Βαβάτσικα) αλλά και με σπουδαίους έλληνες τραγουδιστές (Δημήτρη Μητροπάνο, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κότσιρα κ.ά.). Συνεργάζεται με τον κιθαριστή και συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Εκτός από τις εμφανίσεις της σε διάφορες μουσικές σκηνές, διατηρεί το duetto "Για φωνή και ακκορντεόν" με τον ερμηνευτή και συνθέτη Ηρακλή Βαβάτσικα, σε συναυλίες και δισκογραφία. Από το Σεπτέμβρη του 2009 συμπράττει με το quintetto "Tangarto", σε μουσικές Astor Piazzolla και συνθέσεις tangos. Συνεργάστηκε επίσης με το κουαρτέτο σαξοφώνων “Sax on off”.

Συμμετέχουν: 
Mόρφω Τσαϊρέλη: τραγούδι
Άλκηστις Ραυτοπούλου: πιάνο, πλήκτρα
Φώτης Μυλωνάς: Κιθάρα, μπάσο, πνευστά, μαντολίνο.
Δημήτρης Παπαλάμπρου: κιθάρες