Ο Νίκος Πορτοκάλογλου την Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:30 μ.μ.) ετοιμάζει ένα «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης», στον  πιο όμορφο κήπο της Αθήνας, μια συναυλία-γιορτή με όλους τους σταθμούς της τριαντάχρονης πορείας του στην ελληνική μουσική σκηνή.

Μαζί του, οι Φτερωτές Κιθάρες, μια μπάντα που δημιουργήθηκε από τον ίδιο και αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς με «ηλεκτρισμένες» προθέσεις, πάντα έτοιμους για κιθαριστικές ακροβασίες.

Όλα όσα μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε τον Ν. Πορτοκάλογλου θα είναι εκεί, στον δροσερό Κήπο του Μεγάρου: δυνατά ακόρντα, χαρακτηριστικές μελωδίες, στίχοι που όλοι έχουμε ψιθυρίσει, ένταση και λυρισμός, Δύση και Ανατολή, παρεΐστικη  ατμόσφαιρα, σε ένα πάρτι για «νέους» όλων των ηλικιών.
Καλεσμένοι του γνωστού τραγουδοποιού είναι επίσης οι Melios Balcana Mama –ένα νέο συγκρότημα χάλκινων πνευστών που αναμειγνύει τον ήχο των Βαλκανίων με τη ρέγκε, το σκα αλλά και το λαϊκό μας τραγούδι–, οι οποίοι μπολιάζουν γνωστά κομμάτια του Ν. Πορτοκάλογλου με ένα διαφορετικό μείγμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων.

Στη συναυλία θα ακουστούν ακόμα αγαπημένα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια του Ν. Πορτοκάλογλου σε σημερινές τολμηρές και «αιρετικές» εκδοχές, τα οποία περιλαμβάνονται στον τελευταίο του δίσκο (Λιμάνια ξένα).

Και φυσικά δεν θα λείψουν τραγούδια…
…. από τότε που η Φατμέ έπαιρνε τα ρίσκα της με άσωτους υιούς,
… για λόγους σοβαρούς,
… για τούνελ που βγάζουν σε άλλα τούνελ και στροφές,
… για καλοκαίρια, θάλασσες σκοτεινές και κύματα,
… που έμειναν ασυγχώρητα και έγιναν κομμάτια,
… που έπαιξαν με τον διάβολο και τραγούδια για καράβια που κάηκαν και για φωτιές που δεν λένε να σβήσουν,
… γι’ αυτό που λείπει και γι’ αυτό που, όταν δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό!

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Μαρκαντώνης (μπάσο, κιθάρες, τραγούδι), Χάρης Μιχαηλίδης (κιθάρα, τραγούδι), Αλέκος Βουλγαράκης (κιθάρα) και Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα). Στην ηχοληψία  ο Άκης Πασχαλάκης.

Συμπαραγωγή ΜΜΑ και Ερωδιός Live