"Γλυκειά μου Εμμανουέλα: Manual νεανικής επιβίωσης και αξιοπρέπειας" του Δημήτρη Καμπουράκη

...τώρα που έγινες δεκαοχτώ χρονών και ξεκινάς αυτό που πάντα λαχταρούσες, τη δική σου ζωή, άκου δυο-τρία πραγματάκια που κατάλαβα εγώ απ’ τη δική μου ζωή.
Κάποια σου τα έχω ξαναπεί από χρόνια, τα πιο πολλά θα τ’ ακούσεις για πρώτη φορά. Δεν είναι συμβουλές, ξέρω, τις έχεις βαρεθεί. Ας πούμε ότι είναι ένα manual, σαν αυτά που βρίσκεις στο κουτί του καινούριου σου κινητού.
Μην τσαντίζεσαι, ξέρω πως τα κινητά τα παίζεις στα δάχτυλα, δεν σου χρειάζονται οδηγίες. Τη ζωή των μεγάλων όμως όχι, πίστεψέ με. Τώρα που φεύγεις απ’ το σπίτι, αλλάζεις πίστα, όπως τότε με τα ηλεκτρονικά σου παιχνίδια. Δύσκολη η καινούρια σου πίστα. Πρέπει να επιβιώσεις σ’ αυτήν με αξιοπρέπεια, αλλιώς θα ζήσεις μια ζωή που δεν αξίζει.
Κράτα λοιπόν αυτό το χαζοβιβλιαράκι, μπορεί να σου χρησιμεύσει κάποια στιγμή, πού ξέρεις…
Με αγάπη είναι γραμμένο, με ενοχές, με ελπίδες, με φόβο για σένα, με εμπιστοσύνη σ’ εσένα. Γιατί εσύ είσαι καλό παιδί και η κοινωνία που σου παραδίδουμε αδυσώπητη. Να θυμάσαι πως ο κόσμος γύρω σου είναι βρόμικος, όμως υπάρχει πάντα καθαρό νερό να πλύνεις το πρόσωπό σου. Μην πάψεις ποτέ να το αναζητάς...

"Ο ξεχασμένος άγγελος των Φιλίππων" του Θεόδωρου Γρηγοριάδη

Ένας µονόλογος και ένα αφήγηµα µε κοινές αναφορές στην Ιστορία, τους µύθους, τις λατρείες και τις ζωές των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής των Φιλίππων.
Ο µονόλογος Ο ξεχασµένος άγγελος των Φιλίππων γράφτηκε ειδικά για την παράσταση Οι επτά άγγελοι των Φιλίππων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλίππων και Καβάλας 2015. Πρόκειται για την αφήγηση του Άγγελου, ενός ντόπιου καντινιέρη. Ενός ανήσυχου άντρα που κουβαλάει από τη φύση του µια τρέλα και που, µέσα από µιαναινιγµατικήοραµατική επαφή, αποκαλύπτει µια κρυµµένη ιστορία και µεταµορφώνεται σε έναν διαχρονικό άγγελο τραγωδίας.
Στο αφήγηµα Ο αναπόφευκτος τόπος, ο συγγραφέας, µε µια πανοπτική µατιά από το πατρικό του στους πρόποδες του Παγγαίου, καταγράφει τις προσωπικές του µνήµες, τις επισκέψεις και τις συγγραφικές του επιρροές από τον κάµπο των Φιλίππων, τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο θέατρο. Ένας τόπος µε µυστικήδύναµη και υποβλητική οµορφιά που κάθε φορά ανακαλύπτεται λες και είναι η πρώτη.

"Συγχαρητήρια προσλαμβάνεστε!: Τα 7 μυστικά της επιτυχημένης συνέντευξης" του Μάριου Μανιάτη

Επιτέλους! Έφτασε η ώρα της συνέντευξης για τη θέση εργασίας που διεκδικείς και τόσο πολύ θέλεις. Όμως η χαρά σου επισκιάζεται από το άγχος. Ίσως γιατί την προηγούμενη φορά δεν κατάφερες να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, επειδή δεν τις περίμενες. Ίσως γιατί, ενώ τις απάντησες και πίστευες ότι όλα πήγαν τέλεια, τελικά απορρίφθηκες.
Στον ιδιαίτερα σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο των επιχειρήσεων η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και ελάχιστοι καταφέρνουν να σταθούν επάξια στην αρένα και να περάσουν τις συμπληγάδες της συνέντευξης με επιτυχία.
Το άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλος και μόνο ένα αντίδοτο υπάρχει: η σωστή και ολοκληρωμένη προετοιμασία. Ναι, υπάρχει τρόπος να προετοιμαστείς και όχι μόνο να τα πας περίφημα, αλλά και να το απολαύσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίσεις καλά τα 7 μυστικά και να εργαστείς σκληρά πάνω σε αυτά.
Για τον σκοπό αυτό, μέσα στο βιβλίο θα βρεις:
• πλήθος από ασκήσεις
• ιδέες και συμβουλές
• roleplay βασισμένα σε σενάρια για την καλύτερη κατανόηση της θεωρίας
• tips για ένα «έξυπνο» βιογραφικό σημείωμα
Έννοιες όπως αποτελεσματική επικοινωνία, συναισθηματική νοημοσύνη, ηγεσία, εταιρική κουλτούρα, ενσυναίσθηση, είναι μερικές μόνο από αυτές που αναλύονται και αποτελούν τα σημεία-κλειδιά των 7 μυστικών.
Το Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεστε! δεν προορίζεται για να μπει στο ράφι της βιβλιοθήκης σου και να μείνει εκεί για όσο διάστημα αναζητείς εργασία. Στην πραγματικότητα είναι ένα εγχειρίδιο, ένας οδηγός που θα συμβάλει με πρακτικό, συστηματικό και δομημένο τρόπο σε μια επιτυχημένη συνέντευξη, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα σε οδηγήσει στον δρόμο της επαγγελματικής επιτυχίας!