Ant-Man
Υπερήρωες
Διάρκεια: 117'

Η περίληψη:
Ο Δρ Hank Pym έχει στα χέρια του τεχνολογία που του επιτρέπει να μικραίνει μεγέθη, αλλά ταυτόχρονα να μεγαλώνει τη δύναμη. Για να διασφαλίσει την τεχνολογία του, παίρνει δίπλα του τον Scott Lang, έναν απλό απατεώνα που έχει γίνει κλέφτης για να στηρίξει την οικογένεια του, και γίνεται μέντορας του. Σε αυτόν βρίσκει το απόλυτο αντικείμενο έρευνας και μαζί τον υπερασπιστή ενός ολόκληρου πλανήτη.



Εδώ δεν υπάρχει άσυλο - No asylum here
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 116'

Η περίληψη:
Η ελληνική ροκ σκηνή έφτασε πλέον τις 5 δεκαετίες ύπαρξης. Σ`αυτό τον μισό αιώνα υπήρξε μονάχα μία δεκαετία όπου η ελληνική σκηνή συγχρονίστηκε απόλυτα με την αμερικανική, την αγγλική και γενικότερα την ευρωπαϊκή μουσική πραγματικότητα –η δεκαετία του 1980. Πράγματι, σ`εκείνη τη δεκαετία η μουσική που έπαιζαν τα συγκροτήματα της ανεξάρτητης σκηνής στα κλαμπ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν διέφερε από όσα παίζονταν στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο ή το Παρίσι. Οι ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες της Αγγλίας, της Αμερικής, της Γερμανίας και της Γαλλίας φιλοξενούσαν ελληνικά συγκροτήματα στις συλλογές τους, όντας σε πλήρη συνεργασία με τις ελληνικές ανεξάρτητες εταιρείες. Η ψηφιδωτή αποτύπωση αυτού του φαινομένου είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ.
Μέσα από συνεντεύξεις μελών των σημαντικότερων συγκροτημάτων της ανεξάρτητης σκηνής του 1980, αλλά και ανθρώπων που συμμετείχαν στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου ρεύματος, μέσα από φωτογραφίες, ακουστικό και οπτικό υλικό, μέσα από διαδρομές σε ιστορικά μουσικά στέκια θα καταγραφεί η ιδιότυπη ιδιοσυγκρασία αυτών των ανθρώπων, η επαναστατική πρακτική DIY (Do It yourself) η οποία οδήγησε τα συγκροτήματα στην αυτοδιαχείριση του καλλιτεχνικού τους έργου, η απευθείας επίθεση στην διαστρεβλωμένη εμπορικά εικόνα του ροκ (what you see is what you get) και φυσικά η (ακόμα και σήμερα επιδραστική) μουσική τους δημιουργία.
Η ανεξάρτητη μουσική σκηνή του 1980 θα εξεταστεί μέσα από την ιστορική της διαδρομή με ορόσημα: τη συναυλία των Police στο Σπόρτιγκ και το Τριήμερο Ανεξάρτητου Ροκ (1980-1981), το διήμερο Rock in Athens στο Καλλιμάρμαρο (1985), τις καταλήψεις σχολών στο κέντρο της Αθήνας και τη δολοφονία Καλτεζά (1984-1985), την αποκέντρωση που ακολούθησε το κλείσιμο των μαγαζιών στα Εξάρχεια και τη διάχυση-διάλυση του μουσικού ρεύματος στις συνοικίες (1988-1989), τη συναυλία στο Πεδίο του Άρεως (Triffids, PIL, Gun Club) που διακόπηκε βίαια από το κοινό και σήμανε το τέλος της αθωότητας για τη γενιά του 1980, την έξοδο των έγκλειστων διαμαρτυρόμενων του Πολυτεχνείου μετά την αθώωση Μελίστα (1990), η οποία σηματοδοτήθηκε από την συμβολική νίκη των «300 μέτρων πορείας χωρίς μπάτσους» κι από το συνταρακτικά χλευαστικό πανό «Είμαστε ο ανθός της νεολαίας».



Sleeping with other people - Έρωτας χωρίς δεσμεύσεις
Κομεντί
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Αρκετά χρόνια από την εποχή που στο κολέγιο «στέρησαν» ο ένας την παρθενιά από τον άλλον, η Lainey και ο Jake συναντιόνται σε ομάδα στήριξης στη Νέα Υόρκη. Η φλόγα ανάβει ανάμεσα τους, αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο. Κι έτσι το ρομάντζο αποτυγχάνει, με τους δύο τους να συμφωνούν σε έναν πλατωνικό έρωτα, ώστε να βοηθήσουν και την ανάρρωση τους. Κι ενώ συνεχίζουν να κοιμούνται με άλλους, η αγάπη σιγοβράζει μέσα τους και αναζητά εκτόνωση.



The Vatican tapes - Βατικανό: Απόρρητοι φάκελοι
Τρόμου
Διάρκεια: 91'

Η περίληψη:
Η Angela Holmes είναι μια 27χρονη συνηθισμένη κοπέλα που ξάφνου αρχίζει να έχει καταστροφική επίδραση στους γύρω της, προκαλώντας τραυματισμούς ως και θάνατο. Ο πάτερ Lozano, ο τοπικός ιερέας, την εξετάζει και αναγνώνει πως είναι δαιμονισμένη. Τότε καταφθάνουν ο εφημέριος Imani και ο καρδινάλιος Bruun από το Βατικανό για να την εξορκίσουν. Αλλά αποδεικνύεται πως μέσα της υπάρχει ένα αρχαίο σατανικό δαιμόνιο, πιο ισχυρό από ό,τι φαντάζονταν.



Hungry hearts - Πεινασμένες καρδιές
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 109'

Η περίληψη:
Η Mina κι ο Jude θα γνωριστούν καθώς είναι κολλημένοι στην τουαλέτα ενός ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης. Αυτή είναι η αρχή μιας μεγάλης αγάπης, η οποία θα καταλήξει σε γάμο, αλλά και στην αναμονή του πρώτου τους παιδιού. Τότε, ένας πνευματιστής τους λέει πως το παιδί που κουβαλάει μέσα της η Mina είναι ίντιγκο. Αυτό είναι το ξεκίνημα μιας μεγάλης δοκιμασίας για τους δυο τους, η οποία κείτεται στα όρια ζωής και θανάτου.