"Η τελευταία νύχτα στο Τρέμορ Μπιτς" του Mikel Santiago

Ένας συνθέτης που έχει χάσει την έμπνευσή του.
Ένα απομονωμένο σπίτι σε μια ιρλανδέζικη παραλία.
Μια νύχτα με καταιγίδα που μπορεί να αλλάξει τα πάντα.
Ο Πίτερ Χάρπερ είναι ένας διάσημος συνθέτης σάουντρακ, που μετά από ένα τραυματικό διαζύγιο καταφεύγει σε μια απόμερη γωνιά του κόσμου, κάπου στις ακτές της Ιρλανδίας, προκειμένου να ξαναβρεί τη χαμένη του έμπνευση. Το σπίτι στο Τρέμορ Μπιτς, απομονωμένο σε μια τεράστια και μοναχική παραλία, φαίνεται ο καταλληλότερος τόπος για να το πετύχει αυτό που θέλει. Όλα φαντάζουν ιδανικά... μέχρι που φτάνει η νύχτα της μεγάλης καταιγίδας.





"Θυμήσου την αγάπη" της Courtney Maum

Ο Ρίτσαρντ τα έχει όλα: είναι ανερχόμενος ζωγράφος, η πρώτη του έκθεση στο Παρίσι στέφεται με επιτυχία, έχει μια εκθαμβωτική Γαλλίδα σύζυγο που τον στηρίζει και μια αξιολάτρευτη κόρη. Ο Ρίτσαρντ, όμως, κάνει ένα λάθος. Δεν αρκείται στην ευτυχία του κι αναζητά την περιπέτεια εκτός του γάμου του. Ένας πίνακας από το κοινό παρελθόν του με τη γυναίκα του θα είναι το «χαστούκι» που θα τον συνεφέρει και θα τον ξάνει να συνειδητοποιήσει τι διακινδυνεύει να χάσει. Τότε ακριβώς, όμως, είναι που η γυναίκα του θα μάθει όλη την αλήθεια…
Μπορεί μια σχέση να επιβιώσει μετά την προδοσία; Άραγε τι απογίνεται μια μεγάλη αγάπη; Πνίγεται στη ρουτίνα, χάνεται στη λήθη ή επιβιώνει κάπου βαθιά μέσα μας;
Μια αφοπλιστικά ειλικρινής ματιά στο θέμα του γάμου, της αγάπης και της συζυγικής πίστης.  

"Μυστικά και ψέματα" της Liane Moriarty

Δεν ήταν παρά μια φριχτή παρεξήγηση. Κάποιοι πληγώθηκαν. Και μετά τα πράγματα ξέφυγαν εκτός ελέγχου.
Από τότε που γεννήθηκε ο γιος της πριν από πέντε χρόνια η Τζέιν δεν έχει μείνει περισσότερο από έξι μήνες σ’ ένα μέρος. Συνεχώς φεύγει, σε μια προσπάθεια να δραπετεύσει από το παρελθόν της. Η ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη Πίριγουι φαίνεται τώρα ότι θα γίνει το καταφύγιό της και η Μάντλιν και η Σελέστ, δύο γυναίκες με φαινομενικά τέλεια ζωή, οι φίλες της.
Ένα βίαιο επεισόδιο ανάμεσα στα παιδιά τους την ώρα του παιχνιδιού θα εξελιχθεί σταδιακά σε μια δραματική υπόθεση που θα φέρει όλους τους γονείς σε σύγκρουση. Οι ψίθυροι και οι φήμες θα πάρουν διαστάσεις και οι αλήθειες με τα ψέματα θα γίνουν ένα μπερδεμένο κουβάρι. Όλοι ήταν σίγουροι ότι η κατάσταση θα κατέληγε σε δάκρυα για κάποιους, κανείς όμως δεν πίστευε ότι το τέλος θα ήταν ένας φόνος…

"Φως στις σκιές" της Πένυς Παπαδάκη

Η Ελένη, σύζυγος του Άρη, ζει για δεκαπέντε χρόνια σε μια εικονική πραγματικότητα. Κλεισμένη στο χρυσό κλουβί του γάμου της, τρέφεται με ψέματα, απάτες και προδοσία. Όταν όλα θα αποκαλυφθούν θα βρει τη δύναμη να φύγει και να διεκδικήσει μία καλύτερη ζωή.
Στον δρόμο της, θα βρει τον Ορέστη. Έναν άντρα που κουβαλά βαρύ σταυρό στις πλάτες του δίνοντας μάχες για να σώσει την μονάκριβη κόρη του από τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών. Οι δοκιμασίες που θα περάσουν θα είναι πολλές και μεγάλες, αλλά το πείσμα τους να διαλύσουν τις σκιές του παρελθόντος και να βγουν νικητές στο φως θα είναι μεγαλύτερο.
Αντίθετα ο Άρης, με βαρύ ηθικό μητρώο, θα κληθεί να πληρώσει σκληρό τίμημα για τις παράνομες πράξεις του. Τα θύματα αυτών των πράξεων είναι πολλά μα για εκείνον δεν είναι παρά… παράπλευρες απώλειες. Θανάσιμα αμαρτήματα η πλεονεξία και η αλαζονεία του, για τα οποία όταν έρθει αντιμέτωπος μαζί τους θα μάθει με τον πιο σκληρό τρόπο πως «όλα εδώ πληρώνονται» και μάλιστα με τόκο.
Γιατί όταν όλα βγαίνουν στο φως ή θα λάμψουν ή θα καούν.

"Σήμα κινδύνου" του Αντώνη Σαμαράκη

Στο Σήμα κινδύνου, υπαρξιακό θρίλερ που προοιωνίζεται το Λάθος, βρίσκεται ολόκληρος ο Σαμαράκης, με την αγωνία της εξέγερσης, με την αδιαπραγμάτευτη διαμαρτυρία του, με την άρνηση κάθε συμβιβασμού, με την εναντίωση στην ψευδή ευτυχία των μαζών που έρχεται πάντα μαζί με τον μεγάλο φόβο, και ακυρώνει την ελπίδα, αυτήν που μας βαφτίζει ανθρώπους.
Ο Δράκος, ο πιο ιδιαίτερος, ίσως, ήρωας και αφηγητής του Σαμαράκη, είναι πάντα ο ταπεινός άνθρωπος της κάθε μέρας, με τη διαφορά ότι έχει αναλάβει μιαν υψηλή, ή ιλιγγιώδη αποστολή. Σε αυτή την τρελή κούρσα της ανθρωπότητας, που οδηγεί στον αφανισμό, είτε ως πυρηνικό ολοκαύτωμα, είτε ως πείνα, είτε ως οτιδήποτε άλλο, ο Δράκος ξέρει ότι κάποιος πρέπει να τραβήξει το ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Κανένας δε θα το κάνει στη θέση σου.
Με τον τρόπο των ηρώων του Κάφκα, ο Δράκος θα γίνει ο Ξένος, και ο Αποσυνάγωγος, αυτός που διακρίνεται από τη μάζα επειδή, μόνο αυτός, αρνείται να πνίξει μέσα στους φόβους, και στα ψεύδη την έσχατη αγιότητα: την Ανησυχία του.
…ο κίνδυνος υπ’ αριθμόν 1 είναι να σβήσει στις καρδιές των ανθρώπων η ανησυχία, να σβήσει η Αγία Ανησυχία, όχι να σβήσει, όχι να σβήσει, αυτός είναι ο κίνδυνος, ο κίνδυνος, ο κίνδυνος, ο κίνδυνος…
Μισόν αιώνα μετά την πρώτη έκδοση του βιβλίου, ο Αντώνης Σαμαράκης τραβά ξανά το ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, και μας προσκαλεί ν’ ανησυχήσουμε.