Η καλοκαιρινή season, που μόλις ολοκλήρωσε τον κύκλο της, θα μπορούσε να ανακηρυχθεί και ως βασίλισσα του ecchi. Πραγματικά, δεν είμαι σίγουρη πόσες ecchi σειρές παρακολούθησα φέτος το καλοκαίρι, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως τις απόλαυσα όλες εξίσου. Είπαμε, είμαι pervert, αλλά δεν τα βάζω όλα στο ίδιο τσουβάλι. Όπως και να 'χει, θα ξεκινήσω με το πιο "σοβαρό" ecchi της season το οποίο, αν και έλαβε διάφορες κριτικές -του ύψους και του βάθους-, προσωπικά το βρήκα ιδιαίτερα ευχάριστο.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ:
Το "Okusama ga Seitokaichou!", γνωστό και με τον αγγλικό τίτλο "My Wife is the Student Council President", είναι Ιαπωνική σειρά manga της Yumi Nakata και ξεκίνησε να εκδίδεται στο περιοδικό των εκδόσεων Ichijinsha, "Comic Rex" το 2011, ενώ στις 21 Ιανουαρίου 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος τόμος. Η κυκλοφορία της σειράς συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με τον 8ο τόμο να κυκλοφορεί στην αγορά στις 27 Ιουλίου 2015.







ΤΟ ANIME:
Μια τηλεοπτική μεταφορά του manga, σε σκηνοθεσία Hiroyuki Furukawa και παραγωγή των studios Seven, έκανε πρεμιέρα την Ιαπωνία την 1η Ιουλίου 2015 και ολοκλήρωσε τον κύκλο της έπειτα από 12 επεισόδια στις 17 Σεπτεμβρίου 2015. Η σειρά προβλήθηκε μέσω των δικτύων AT-X, TVS, KBS, tvk και SUN, ενώ στη Βόρειο Αμερική προβλήθηκε με αγγλικούς υπότιτλους -σε cencored και μη εκδοχή- από την Crunchyroll.








ΤΟ STORY:
Ο Izumi Hayato είναι αντιπρόεδρος του σχολικού συμβουλίου, αφού έχασε την θέση του προέδρου στις εκλογές από την Wakana Ui, η οποία έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση πετώντας προφυλακτικά στους μαθητές και ανακήρυξε την ελευθερία του έρωτα την οποία και ορκίστηκε να υπερασπιστεί. Ο Izumi, που δεν χάρηκε ιδιαίτερα από την τροπή που πήραν τα πράγματα, δίνει τον καλύτερό του εαυτό από την θέση που του ανατέθηκε, και παρά την ζήλια του για την Wakana, δεν μπορεί να αρνηθεί τον θαυμασμό που νιώθει για εκείνη. Μέχρι που μια μέρα, εκείνη θα μπει δυναμικά στη ζωή του και θα μετακομίσει στο σπίτι του ως σύζυγός του, αφού οι γονείς τους όταν εκείνοι ήταν μόλις 3 ετών, ορκίστηκαν να τους παντρέψουν, με τους δυο τους να έχουν να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή κατάσταση και όσα εκείνη φέρνει.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ANIME:
- Το story line του "Okusama ga Seitokaichou!" δεν θα λέγαμε πως είναι κάτι το ιδιαίτερο. Επί της ουσίας, έχουμε το κλασσικό σενάριο των περισσότερων ecchi σειρών, το οποίο και ανακυκλώνεται ανά περιόδους, με λίγα πράγματα να αλλάζουν αλλά την ουσία να μένει ίδια. Αγόρι που βρίσκεται μπλεγμένο με ένα τσούρμο γυναίκες, με μία εκ των οποίων η σχέση τους είναι κάπως πιο σοβαρή κι έχει μεγαλύτερο βάθος πέραν του σεξουαλικού υπόβαθρου που πάντα είναι εκεί, ακόμα κι αν δεν υπερτονίζεται πάντα. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να περιμένουμε εκπλήξεις ή ανατροπές, αλλά παρ' όλα ταύτα παρακολουθούμε ευχάριστα.
- Το art μπορεί να μην είναι κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο 2015, αλλά
συγκριτικά με άλλες παραγωγές του είδους, η συγκεκριμένη βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο -ειδικά αν αναλογιστούμε πως δεν είναι σειρά κανονικής διάρκειας επεισοδίων αλλά μόλις 8' το καθένα-, αποτυπώνοντας με αρκετά ρεαλιστικό τρόπο τις αντιδράσεις των εμπλεκόμενων στις διάφορες πονηρές καταστάσεις της ιστορίας μας. Κι επειδή μιλάμε για ecchi, έστω και soft, η απόδοση των συγκεκριμένων σκηνών έχει μια κάποια τροφή για σκέψη να σου προσφέρει, αφού αν και δεν τα δίνει όλα στο πιάτο, μας αφήνει ό,τι χρειάζεται για να φαντασιωνόμαστε διάφορα.
- Αρκετά ισορροπημένες και οι δόσεις χιούμορ της σειράς, που αντισταθμίζονται με τις πιο σοβαρές στιγμές αυτής, έστω κι αν τελικά καταλήγουν να καταρρέουν κάτω από το βάρος της ακρότητας και της υπερβολής που αποτελούν σήμα κατατεθέν των παραγωγών αυτών. Προσωπικά, γέλασα αρκετές φορές, χασκογέλασα ακόμα περισσότερες, και πιστεύω πως κάποιος με dirty mind που αρέσκεται σε πιο σεξιστικό χιούμορ, θα μπορέσει να το απολαύσει και να το εκτιμήσει κατά πως του αξίζει.
- Το μοναδικό ουσιαστικό μειονέκτημα που έχει η σειρά, είναι η ελλιπής ανάπτυξη της ιστορίας, που δεν
επιτρέπει ούτε και στους χαρακτήρες της να εξελιχθούν όσο θα έπρεπε ή όσο θα μπορούσαν. Δεδομένου πως το manga έχει αρκετά τεύχη στην πλάτη του, υπάρχει -θεωρητικά- το κατάλληλο υλικό για να δούμε full επεισόδια και όχι 8λεπτα, που αναπόφευκτα περιορίζουν τις δυνατότητες της παραγωγής που θα μπορούσε να είναι πιο ολοκληρωμένη, πλήρης και παράλληλα, χορταστική. Ίσως, αν αποφασιστεί να προχωρήσουν σε μια 2η season, να έπρεπε να το σκεφτούν λίγο καλύτερα.

ΤΟ OST ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ:
Το ost της σειράς είναι φτωχό έως ανύπαρκτο, με κάποιες κωμικές και πιο τρυφερές μελωδίες να συνοδεύουν την εικόνα κατά περιπτώσεις, αλλά και χωρίς αυτές θα επιβιώναμε, να την πούμε την μαύρη μας αλήθεια. Ωστόσο, τα οpening και endings είναι αρκετά χαριτωμένα. Το opening theme της σειράς είναι το "Koisuru☆Hiyoko" ερμηνευμένο από την Rekka Katakiri, και σε ό,τι αφορά τους τίτλους αρχής έπαιξε με δύο διαφορετικά background, ανάλογα με το πόσο είχε προχωρήσει η εξέλιξη του story. Το ending theme των επεισοδίων 1-6 είναι το "Ren×Ai=Equation" ερμηνευμένο από την Ayana Taketatsu -που δανείζει τη φωνή της στην Ui Wakana- και το ending theme των επεισοδίων 7-12 είναι το "Realize" ερμηνευμένο από την Minami Tsuda που δανείζει τη φωνή της στην Rin Misumi.

Okusama ga Seitokaichou! - 1st Opening



Okusama ga Seitokaichou! - Opening 2



Okusama ga Seitokaichou! - Opening Full Song



Okusama ga Seitokaichou! - 1st Ending



Okusama ga Seitokaichou! - 1st Ending Full Song



Okusama ga Seitokaichou! - 2nd Ending



Okusama ga Seitokaichou! - 2nd Ending Full Song



ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο ή κάτι που θα σου μείνει αλησμόνητο, το "Okusama ga Seitokaichou!" είναι μια σειρά νεανική, με φρεσκάδα, αρκετά καλό art και ακόμα περισσότερο χιούμορ, με τις τολμηρές σκηνές του που ανάβουν τα αίματα και γενικότερα, είναι μια σειρά που παρακολουθεί κανείς ευχάριστα και αβίαστα, χωρίς να κουράζει ιδιαίτερα το κεφάλι του ή να προβληματίζεται. Καμιά φορά, η ψυχαγωγία από μόνη της είναι αρκετή και στην προκειμένη, αυτό ακριβώς λαμβάνουμε ως θεατές. Αν και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, πιθανολογώ πως η σειρά θα πάρει και 2η season, αφού το τέλος της ήταν κάπως απότομο, ενώ αρκετά θεματάκια κι εκκρεμότητες έχουν μείνει στον αέρα.