Οι εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Μαρία-Χριστίνα Δουλάμη σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων με τίτλο "Το χαμένο φως".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8, κοντά στη στάση μετρό Ακρόπολη), την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00μ.μ.

Εκτός από τη συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν οι

- Βάσω Σωτηρίου (Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία)
- Κλαίρη Μπάμπαλη (Φιλόλογος και Ηθοποιός)

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Όλοι κάποια στιγμή της ύπαρξής μας νιώθουμε χαμένοι στο σκοτάδι. Είναι τέτοιες στιγμές που η ζωή δεν εξελίσσεται όπως θα θέλαμε, που χρειαζόμαστε κάποιον να μας τραβήξει ξανά στο φως. Άνθρωποι τόσο διαφορετικοί από εμάς, αλλά κατά βάθος τόσο ίδιοι. Όπως η κα. Μαρίκα που στα 83 της χρόνια αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή της, την Αλίκη που αντιλαμβάνεται πως η νιότη δεν είναι και τόσο ρόδινη τελικά, τη Σοφία που πασχίζει να βρει τη θέση της σε αυτό τον κόσμο.
Άτομα που ζουν ανάμεσά μας και δεν τους αντιλαμβανόμαστε, που επιζητούν αδρεναλίνη σαν την Δανάη και τον Διονύση, ή απλά τον έρωτα σε μια εποχή απομόνωσης σαν τη Φρόσω και τον Θάνο. Όταν, όμως, τελικά βρεις αυτό που ψάχνεις, μάλλον πρέπει να το κρατήσεις σφιχτά, αλλιώς θα περάσεις από φουρτούνες – ρώτα και τον Ανέστη, την Κατερίνα και την Ισμήνη.
Όλοι κάτι έχουν να σου πουν. Είναι μικρές αναλαμπές στις ζωές των άλλων, που τόσο απλά θα μπορούσαν να ήταν θραύσματα της δικής σου. Ίσως μόνο λίγο πιο φωτεινές…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Μαρία-Χριστίνα Δουλάμη γεννήθηκε στη Λευκωσία και κατάγεται από τη Μεσσηνία. Με έφεση στο γράψιμο από μικρή ηλικία, πλάθει ιστορίες στο μυαλό της και της μεταφέρει στο χαρτί με την ίδια ευκολία που ονειρεύεται και ταξιδεύει. Σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές και Ξένες Γλώσσες στην Αγγλία, πέρασε ένα χρόνο Εράσμους στην Ιταλία και επέστρεψε στην Ουαλία για Μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά, έχει καλή γνώση Ισπανικών και Γαλλικών και βασική Γερμανικών. Εργάζεται ως Δημοσιογράφος, Μεταφράστρια, Επιμελήτρια Κειμένων και Σύμβουλος Επικοινωνίας σε διάφορες χώρες του κόσμου, αφού με το διαδίκτυο δεν υπάρχουν σύνορα. Τον Φεβρουάριο του 2015, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών σε διαγωνισμό διηγήματος. Διαθέτει, επίσης, ένα προσωπικό ιστολόγιο (mcswhispers.wordpress.com) όπου καταγράφει σκέψεις και ιστορίες.