The Martian - Η διάσωση
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 141'

Η περίληψη:
Κατά τη διάρκεια αποστολής στον πλανήτη Άρη και μετά από μια τεράστια θύελλα, ο αστροναύτης Mark Watney θεωρείται νεκρός και το υπόλοιπο πλήρωμα τον εγκαταλείπει. Όμως, ο Watney έχει επιβιώσει και έχει βρεθεί ολομόναχος σε ένα απόμερο κι αφιλόξενο τοπίο. Μόνο με τις βασικές προμήθειες πάνω του, πρέπει να βασιστεί στην ευφυΐα του και τη θέληση του για ζωή, ώστε να βρει τρόπο να στείλει κάποιο σήμα στη Γη, για να έρθουν να τον σώσουν. Όταν η ΝΑΣΑ αποκτά σημεία ζωής του, ξεκινάει ένας αδιάκοπος αγώνας για έρθει ο «Αρειανός» πίσω στο σπίτι του.



Pas son genre - Μήπως είσαι ο τύπος μου;
Κομεντί
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Ο Clement, ένας νεαρός καθηγητής της φιλοσοφίας στο Παρίσι, μετατίθεται στο Αράς για έναν χρόνο. Μακριά από τη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας, δεν γνωρίζει πώς να περάσει την ώρα του. Τότε είναι που συναντάει την Jennifer, μια όμορφη κομμώτρια, και γίνονται εραστές. Μα ενώ η ζωή του Clement περιστρέφεται γύρω από τον Καντ και τον Προυστ, αυτή της Jennifer είναι γύρω από τη μόδα και τις βραδιές καραόκε με τις φίλες της. Ως δύο ελεύθερες καρδιές, θα μπορούσαν να ζήσουν έναν υπέροχο έρωτα, αλλά θα τους αφήσουν για αυτό οι συμβάσεις;



Kuzu - Το αρνάκι
Δραματική
Διάρκεια: 87'

Η περίληψη:
Σε ένα χωριό στις πεδιάδες της ανατολικής Ανατολίας και όπως διατάζει το έθιμο, οι οικογένειες υποδέχονται την περιτομή σαν να είναι γιορτή. Ο μικρός Mert είναι το τιμώμενο πρόσωπο, αλλά ο πατέρας του, Ismail, δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα. Μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ότι κανείς στην οικογένεια δεν θέλει να δώσει τον αμνό που χρειάζεται για τη γιορτή. Η αδελφή του Mert είναι αυτή όμως που θα φτάσει την κατάσταση στα άκρα, λέγοντας για πλάκα στον μικρό ότι αν δεν σερβιριστεί αμνός, ο πατέρας του θα αναγκαστεί να σφάξει αυτόν.



Life
Βιογραφική
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Ο Dennis Stock εργάζεται στο φωτογραφικό πρακτορείο Magnum και ως αποστολή του έχει να φωτογραφίσει το αστέρι του κινηματογράφου James Dean, πριν βγει στις αίθουσες το Ανατολικά της Εδέμ. Μια στενή φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο αυτούς άντρες, καθώς ταξιδεύουν από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη και την Ιντιάνα.


Everest - Έβερεστ
Περιπέτεια
Διάρκεια: 122'

Η περίληψη:
Μάης, 1996. Δύο ομάδες ορειβατών βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση των Ιμαλαΐων, καθοδόν για την κορυφή του Έβερεστ. Ο κόσμος γύρω τους συνταράσσεται από μια τεράστια χιονοθύελλα, όπου τα σκληρότερα στοιχεία της φύσης βάλλονται κατά των ανθρώπων. Πλέον, η εμμονή των ορειβατών για ανάβαση μετατρέπεται σε ένα αδυσώπητο αγώνα επιβίωσης.



Le dernier coup de marteau - Το τελευταίο χτύπημα
Δραματική
Διάρκεια: 82'

Η περίληψη:
Μπαίνοντας για πρώτη φορά στην Όπερα του Μονπελιέ, ο Victor δεν γνωρίζει τίποτα περί μουσικής. Ούτε όμως και για τον πατέρα του, τον Samuel Rovinskiι, που βρίσκεται εκεί για να διευθύνει την έκτη συμφωνία του Μάλερ. Για να αλλάξει τα πράγματα από αυτή την ξαφνική απρόβλεπτη τροπή, τόσο για τη Nadia, τη μητέρα του, όσο και για τη Luna, την κοπέλα που αγαπάει, ο Victor αποφασίζει να κάνει ένα βήμα πέρα από το σκοτάδι. Θα φτάσει εκεί που χρειάζεται, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό.