"Μία νύχτα με τον Τσέχωφ" της Βικτωρίας Μακρή

Κύριε Τσέχωφ, στο έργο σας Οι Τρεις Αδελφές, θέτετε έναν προβληματισμό. Λέτε μέσα από έναν ήρωά σας, «συχνά σκέφτομαι, τι θα γινόταν αν κάποιος ξανάρχιζε τη ζωή του από την αρχή και μάλιστα συνειδητά. Φαντάζομαι τότε πως θα προσπαθούσαμε να μην επαναλάβουμε τον παλιό μας εαυτό, να μην ξαναπράξουμε κάποια λάθη…» Αγαπημένε μου κύριε Τσέχωφ, απόψε θα ’θελα να σας εξομολογηθώ κάποια λάθη δικά μου που δε θα ’θελα να ξανακάνω αν είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω τη ζωή μου από την αρχή…
Αυτό είναι το όνειρο της Μαργιότας: να καθόταν με τον αγαπημένο της Τσέχωφ σ’ ένα απόμερο τραπεζάκι σ’ ένα μπαρ, να μοιράζονταν ένα ποτήρι κρασί και να τα λέγανε. Να μιλούσαν για τη ζωή που δεν είναι παρά ένα παιχνίδι, στο οποίο άλλοτε καλούμαστε να παίξουμε χωρίς πρόβα, άμαθοι και άβγαλτοι, κι άλλοτε να παραμένουμε στην άκρη, σαν ηθοποιοί χωρίς ρόλο.
Μαργιότα, Βέλγω, Άννα. Τρεις γυναίκες, τρεις αδελφές.
Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και τον πόνο, την εγκατάλειψη και την ευτυχία, όλα όσα επαναλαμβάνονται στις ζωές των ανθρώπων σαν σελίδες θεατρικού έργου που δεν ολοκληρώθηκε ακόμα.

"Το μίσος είναι η μισή εκδίκηση" του Αιμίλιου Σολωμού

21 Απριλίου 1870: Οι δολοφονίες τεσσάρων ευρωπαίων, τριών Βρετανών κι ενός Ιταλού, στο Δήλεσι, από τη συμμορία των Αρβανιτάκηδων συνταράσσουν την Ελλάδα. Η ομηρία τους κράτησε δέκα μέρες. Η Σφαγή στο Δήλεσι, όπως έμεινε γνωστή στην ιστορία, θα στρέψει την Ευρώπη κατά της χώρας και θα αποκαλύψει τη βαθύτατη διαφθορά του πολιτικού συστήματος και τη σχέση του με το φαινόμενο της ληστείας. Ταυτόχρονα, θα αναδείξει τις παθογένειες του ελληνικού κράτους από τη γένεσή του, τα οικονομικά συμφέροντα που δρουν στο παρασκήνιο, αλλά και την απροκάλυπτη επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων στη χώρα.
21 Απριλίου 2013: Οι φρικτές δολοφονίες των τροϊκανών σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών θα στρέψει και πάλι την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη κατά της χώρας. Η Ελλάδα, εν μέσω μιας πολύπλευρης κρίσης, θα καταστεί και πάλι το μαύρο πρόβατο. Το κωδικοποιημένο σημείωμα που θα αφήσει ο δολοφόνος στη σκηνή του εγκλήματος θα συνδέσει το γεγονός αυτό με τη Σφαγή στο Δήλεσι. Η συμμορία των Αρβανιτάκηδων θα ξαναζωντανέψει 143 χρόνια μετά.
Ο αρχιλήσταρχος που ονειρεύεται ν’ αλλάξει ζωή και να παρατήσει τον ληστρικό βίο, ο νεαρός απόγονος ενός ληστή της παλαιάς συμμορίας που θα οπλιστεί με το μίσος του για να πάρει εκδίκηση, ο καθηγητής που θα αναμετρηθεί με το σαθρό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, τα αίτια της διαχρονικής κακοδαιμονίας της χώρας, ο αστυνόμος που θα κληθεί να διαλευκάνει το έγκλημα. Όλοι, δεμένοι μεταξύ τους με αόρατα νήματα, μοιάζουν παγιδευμένοι μέσα στην ιστορία, το παρελθόν και το παρόν, τη μνήμη, την αγάπη ή το μίσος, την εκδίκηση και το καθήκον. Έγκλημα, έρωτας και μυστήριο σ’ ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα.

"Το σημάδι" του Μένιου Σακελλαρόπουλου

Βουτηγμένος στο δηλητήριο του μυαλού του, ο Στέφανος Δημητρίου, φοιτητής ιατρικής με λαμπρές προδιαγραφές, χρειάστηκε ένα λεπτό μόνο για να καταστρέψει ολάκερη τη ζωή του. Το πάθος του για την αγαπημένη του Ελβίρα, μια ψευδαίσθηση που τον τύλιξε ασφυκτικά, τον οδήγησε σε μια αποτρόπαια πράξη που θα πλήρωνε ακριβά. Ένοχος για ένα φόνο και μια απόπειρα στην πιο τρυφερή ηλικία του, άρχισε να περιδιαβαίνει τις φυλακές της χώρας. Αυλώνας, Διαβατά, Κασσαβέτεια έγιναν το σπίτι του, μια κόλαση που διέλυσε τον ίδιο, την οικογένειά του κι όσους βρέθηκαν δίπλα του. Πάλεψε με τις Ερινύες του για να μείνει όρθιος, τιμωρώντας κι ο ίδιος τον εαυτό του. Τα συρματοπλέγματα δεν ακούμπησαν όμως την ψυχή του, που αναγάλλιασε όταν η μοίρα αποφάσισε να σκηνοθετήσει ένα νέο έργο στη ζωή του με το σημάδι της. Και οι εξελίξεις; Ένας ορμητικός χείμαρρος!
Μια σπαρακτική ανθρώπινη ιστορία με συγκλονιστική εξέλιξη που καθηλώνει και συγκινεί.

"Μόνο τα νεκρά ψάρια ακολουθούν το ρεύμα" του Κυριάκου Γιαλένιου

Έχει περάσει ένας χρόνος από την ημέρα που ο Νταίην χώρισε με την Υβόν. Ένας χωρισμός που τον κληροδότησε με βασανιστικές αϋπνίες. Μια τέτοια άγρυπνη νύχτα γίνεται ακούσιος μάρτυρας στον μυστηριώδη θάνατο μιας κοπέλας.
Τις ίδιες ταραγμένες μέρες, τρεις νέοι άντρες συναντιούνται κάτω από παράδοξες συνθήκες σε ένα έρημο στρατόπεδο της μακρινής ενδοχώρας και ξεκινούν ένα ταξίδι με σκοπό να φτάσουν στην πόλη ώστε να μοιραστούν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Στη διαδρομή, και εν μέσω προσωπικών εξομολογήσεων, θα αποκαλυφθούν μυστικά, θα δικαιολογηθούν εγκλήματα και θα δοθούν εκατέρωθεν υποσχέσεις.
Σύντομα, αυτά τα φαινομενικά τυχαία γεγονότα θα θέσουν σε κίνηση έναν μηχανισμό όπου οι παράλληλες πορείες όλων των πρωταγωνιστών θα διασταυρωθούν με τρόπο αναπάντεχο, ξεδιπλώνοντας τα ως τότε κρυμμένα κίνητρα που καθοδηγούσαν τον καθένα τους.
Με βασικά υλικά την ειρωνεία, το απρόσμενο της μοίρας και τις εσωτερικές αναταράξεις των πράξεων και των λόγων τους, όλοι οι πρωταγωνιστές, θύτες και θύματα, οδηγούνται σταδιακά σε μια εκρηκτική συνάντηση και ένα συγκλονιστικά ανατρεπτικό φινάλε.

"Δήλωση αποποίησης" της Renée Knight

Φαντάσου ότι το βιβλίο που διαβάζεις μιλάει για σένα. Φαντάσου ότι αποκαλύπτει ένα μυστικό που κράτησες κρυφό από την οικογένειά σου για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Ένα μυστικό που νόμιζες ότι δεν ήξερε κανείς… Η οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα εν ζωή ή όχι είναι εντελώς συμπτωματική.
Μια προσεκτικά τραβηγμένη κόκκινη γραμμή διαγράφει τη δήλωση αποποίησης. Ένα μήνυμα το οποίο η Κάθριν δεν κατάφερε να εντοπίσει όταν άνοιξε το βιβλίο. Είναι αδύνατο να προσπεράσει την ομοιότητα με τον εαυτό της. Είναι ένας βασικός χαρακτήρας του μυθιστορήματος, πρωταγωνίστρια.
Όταν ένα μυθιστόρημα που δεν το έχει ξαναδεί ποτέ εμφανίζεται στο κομοδίνο της Κάθριν, αυτή αρχίζει να το διαβάζει με περιέργεια. Αλλά καθώς γυρνά τις σελίδες, τρομοκρατείται συνειδητοποιώντας ότι η ιστορία αυτή πρόκειται να αποκαλύψει το πιο σκοτεινό μυστικό της.
Ένα μυστικό που νόμιζε ότι κανείς δεν ήξερε... Ένα ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ για μια φυσιολογική ζωή που ανατρέπεται από την πιο ευφάνταστη και καταστροφική εκδίκηση.

"Σημασία δεν έχει τι λες αλλά πως το λες" του Michael Parker

Είτε κυνηγάς την τέλεια δουλειά, είτε θες να ετοιμάσεις την τέλεια παρουσίαση για τον νέο πελάτη, είτε απλώς θέλεις να εντυπωσιάσεις ένα ακροατήριο δύο ή ακόμα και χιλιάδων ατόμων, αυτό το βιβλίο θα σου δείξει πώς να:
• Χρησιμοποιήσεις τον κανόνα των τριών για να κερδίσεις ένα κοινό
• Προετοιμαστείς ώστε να είσαι ο εαυτός σου
• Συμφιλιωθείς με το άγνωστο και να υπερνικήσεις κάθε φόβο
Τα πάντα είναι θέμα μάρκετινγκ. Μάθε, λοιπόν, πώς να «πουλάς» την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να κάνεις τους πάντες να κρέμονται από τα χείλη σου!




"Παράλληλη ζωή" του S.J. Watson

Αγαπά τον άντρα της. Είναι μια αφοσιωμένη μητέρα. Ένας ξένος στοιχειώνει τις επιθυμίες της. Είναι έτοιμη να χάσει τα πάντα. Ξέρει τι κάνει. Είναι εκτός ελέγχου. Είναι αθώα. Είναι ένοχη σαν την αμαρτία. Ζει δύο παράλληλες ζωές. Κινδυνεύει να χάσει και τις δύο.













"Η τριλογία της συνωμοσίας 1: Εγώ κι εσύ" της Maggie Hall

Τα μέλη της οικογένειας της Έιβερι Γουέστ μπορούν να κλείσουν το μαγαζί της Prada στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, αν θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους ανενόχλητα. Μπορούν, επίσης, να διατάξουν εύκολα τη ρίψη μιας βόμβας, αν θέλουν να ξεκινήσουν πόλεμο. Ανήκουν σε μια πανίσχυρη και επικίνδυνη μυστική κοινωνία που ονομάζεται Ο Κύκλος των Δώδεκα, και η Έιβερι είναι το κλειδί σε μια αρχαία προφητεία. Κάποιοι θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν σαν πιόνι. Κάποιοι άλλοι θέλουν να τη δουν νεκρή.
Για να ξεδιαλύνει το μυστήριο που απειλεί τη ζωή της, η Έιβερι πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά από ίχνη, από τα μνημεία του Παρισιού ως τα στενοσόκακα της Κωνσταντινούπολης, παρέα με δύο αγόρια που δουλεύουν για τον Κύκλο, τον όμορφο Στέλαν και τον μυστηριώδη Τζακ. Καθώς τα ίχνη φέρνουν στο φως μια απίστευτη συνωμοσία που μπορεί να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Έιβερι ανακαλύπτει ότι και τα δύο αγόρια κρύβουν τα δικά τους μυστικά. Τώρα θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην ελευθερία και την οικογένεια∙ αλλά και ανάμεσα στο αγόρι που μπορεί να τη βοηθήσει να σώσει τον κόσμο και το αγόρι που ερωτεύεται.