The walk - Βόλτα στο κενό
Βιογραφική
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Δώδεκα άνθρωποι ως σήμερα έχουν περπατήσει στη Σελήνη, αλλά μόνο ένας είναι αυτός που θα περπατήσει ποτέ στο απέραντο κενό ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους. Με την καθοδήγηση του μέντορα του, Rudy, και με τη βοήθεια μιας ομάδας απίθανων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη, ο Philippe Petit αψηφά τις πιθανότητες, τις προδοσίες, τις διαστάσεις και απανωτές ενδείξεις να κάνει πίσω και προχωρά στον παράτολμο του άθλο.



Macbeth
Εποχής
Διάρκεια: 113'

Η περίληψη:
Ωθούμενος από μια απόκοσμη προφητεία για τη δύναμη που θα μπορούσε να κερδίσει εάν ήταν βασιλιάς, ο στρατηγός Macbeth δολοφονεί τον Duncan, τον βασιλιά της Σκωτίας, και καταλαμβάνει τον θρόνο. Όμως, η ενοχή αυτού και της συζύγου του είναι τα πρώτα σημάδια της βίαιης παρακμής του.



Μάνα - Mana
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 68'

Η περίληψη:
Το 1962, τέσσερα ανήλικα κορίτσια έγιναν πρωτοσέλιδο στον τύπο της εποχής, καθώς έφυγαν απ` τα σπίτια τους για να κλειστούν σε μοναστήρι. Όμως, κάθε φορά που το έσκαγαν, οι γονείς τους τις έφερναν πίσω με το ζόρι, μέχρι που τελικά τα κατάφεραν στην τρίτη τους απόπειρα. Σκοπός τους ήταν, περισσότερο απ` οτιδήποτε άλλο, να δημιουργήσουν ένα ίδρυμα στα πρότυπα του ιδρύματος Πεσταλότσι (Ελβετία), ώστε να προσφέρουν καταφύγιο σε παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά. Μισό αιώνα αργότερα, οι πρωτεργάτιδες του Λυρείου Παιδικού Χωριού στο Νέο Βουτζά Αττικής συνεχίζουν να περιθάλπουν και να φροντίζουν παιδιά χωρίς βοήθεια από το κράτος και την εκκλησία.



The green inferno - Κανίβαλοι
Τρόμου
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Μια ομάδα ακτιβιστών φοιτητών αφήνουν τη Νέα Υόρκη και πάνε στα βάθη του Αμαζονίου για να βοηθήσουν να σωθεί μια πρωτόγονη φυλή ιθαγενών. Το αεροπλάνο τους όμως πέφτει στη ζούγκλα και οι φοιτητές καταλήγουν αιχμάλωτοι της φυλής που θα βοηθούσαν.



Pawn sacrifice - Θυσιάζοντας ένα πιόνι
Βιογραφική
Διάρκεια: 116'

Η περίληψη:
Η αληθινή ιστορία του αμερικανού θρυλικού σκακιστή Bobby Fischer, ο οποίος μάχεται με τους δαίμονές του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον κορυφαίο αντίπαλό του και παγκόσμιο πρωταθλητή Boris Spassky. Ο «αγώνας του αιώνα» είναι μια μάχη υπερδυνάμεων, γεμάτη από πολιτικές ίντριγκες και ψυχολογικό πόλεμο, με όλο τον κόσμο να παρακολουθεί με αγωνία.



The intern - Ο αρχάριος
Κωμωδία
Διάρκεια: 121'

Η περίληψη:
Ο 70χρονος χήρος Ben Whittaker βγαίνει στη σύνταξη, αλλά ανακαλύπτει ότι δεν είναι τόσο ευχάριστη όσο περίμενε. Αποζητώντας μια ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι της ζωής, βρίσκει δουλειά ως εκπαιδευόμενος σε εταιρία μόδας που εμπορεύεται μέσω του ίντερνετ. Κι αυτό, μια και η ιδρύτρια της εταιρίας, η Jules Ostin, συμφώνησε σε ένα κοινωνικό πρόγραμμα επέκτασης. Αλλά η εταιρία είναι γεμάτη νιάτα και ο Ben έχει να αποδείξει πολλά για να επιβληθεί.



Barbie & her sisters in the great puppy adventure - Barbie & οι αδελφές της σε μια απίθανη κουταβοπεριπέτεια
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 76'

Η περίληψη:
Στη νέα της ταινία, η Barbie πρωταγωνιστεί μαζί με τις τρεις αδερφές της, τη Σκίπερ, τη Στέισι και την Τσέλσι που, μαζί με τα αξιολάτρευτα κουτάβια τους, μπλέκονται σε μυστηριώδεις περιπέτειες, επιστρέφοντας στη γενέτειρα πόλη τους. Ψάχνοντας στη σοφίτα της γιαγιάς τους, μεταξύ άλλων αναμνηστικών ενθυμίων, βρίσκουν έναν παλαιό χάρτη, που θεωρούν ότι θα τις οδηγήσει σε έναν από καιρό καλά κρυμμένο θησαυρό, κάπου στην πόλη. Τα τέσσερα κορίτσια μαζί με τα κουτάβια τους ξεκινούν για ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού και καταλήγουν να ανακαλύψουν πως τον πλέον ανεκτίμητο θησαυρό τον έχουν ήδη αποκτήσει και δεν είναι άλλος από τη μεταξύ τους αγάπη και τις στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου που μοιράζονται.



Bikes vs Cars
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Το Bikes vs Cars παρουσιάζει μια παγκόσμια κρίση για την οποία είναι ανάγκη να μιλήσουμε: κλιματική αλλαγή, μείωση των φυσικών πόρων, πόλεις «πνιγμένες» στα αυτοκίνητα και κάτοικοι που ζουν σε ένα περιβάλλον με επικίνδυνη ρύπανση και αφόρητο θόρυβο. Το ποδήλατο και η χρήση του μπορούν να αποτελέσουν μια πρόταση απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο. Όμως, τα ισχυρά συμφέροντα των αυτοκινητιστικών και πετρελαϊκών βιομηχανιών, οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο του οικονομικού μας συστήματος, έρχονται σε σύγκρουση με την εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου. Η ταινία ακολουθεί ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου που αγωνίζονται για τη δημιουργία πιο ανθρώπινων πόλεων και αρνούνται πεισματικά να σταματήσουν να κάνουν ποδήλατο παρά τις δυσκολίες.