"13 μέρες" της V. M. Giambanco

Πριν από είκοσι πέντε χρόνια στο δάσος
κοντά στον ποταμό Χόου, στο Σιάτλ,
τρία αγόρια έπεσαν θύματα απαγωγής.
Το ένα δεν γύρισε σπίτι...
Λίγα χρόνια αργότερα, μια τετραμελής οικογένεια βρέθηκε δολοφονημένη ένα πρωί με άγριο τρόπο, ενώ κοντά στα άψυχα σώματά τους ήταν χαραγμένες οι λέξεις «Δεκατρείς μέρες».
Η ντετέκτιβ του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Άλις Μάντισον, έχοντας ζήσει διαταραγμένα παιδικά χρόνια, ως ενήλικη έχει ανακτήσει την ισορροπία της κυνηγώντας το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο του κακού που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα. Η Μάντισον πιστεύει ότι οι φόνοι αυτοί συνδέονται μεταξύ τους. Και έχει μόνο δεκατρείς μέρες για να το αποδείξει.
Προκειμένου να σταματήσει έναν ψυχοπαθή, η Μάντισον είναι αναγκασμένη να επιστρέψει στο δάσος και να έρθει αντιμέτωπη με το άλυτο μυστήριο των αγοριών του ποταμού Χόου. Πρέπει να ξεχάσει την εκπαίδευσή της και να ακολουθήσει το ένστικτό της μέχρι το ανατριχιαστικό τέλος, όπου οι εχθροί γίνονται σύμμαχοι και ο χρόνος ένας αμείλικτος αντίπαλος.

"Winnie: Το στοιχειωμένο σπίτι" των Valerie Thomas & Korky Paul

Η Γουίνι η Μάγισσα δεν μπορεί να καταλάβει πώς έγινε θρύψαλα το καλό της βάζο, πώς έπεσαν οι κουρτίνες της από τα κουρτινόξυλα ή πώς έγινε κομμάτια ο αγαπημένος της πολυέλαιος.
Έχει αρχίσει να πιστεύει ότι το σπίτι της είναι στοιχειωμένο! Άραγε, μπορεί να τη βοηθήσει κάποιο ξόρκι να διώξει τα φαντάσματα; Ή μήπως ο πραγματικός ένοχος είναι ο μεγάλος μαύρος γάτος της, ο Γουίλμπορ;








"Winnie και οι Δεινόσαυροι" των Valerie Thomas & Korky Paul

Η Γουίνι και ο Γουίλμπορ τρελαίνονται να επισκέπτονται την αίθουσα με τους δεινόσαυρους στο μουσείο. Όμως, η Γουίνι θα ήθελε να δει έναν αληθινό δεινόσαυρο. Όταν το μουσείο διοργανώνει ένα διαγωνισμό ζωγραφικής, η Γουίνι αποφασίζει να πάρει μέρος και να κερδίσει το πρώτο βραβείο. Κουνάει το μαγικό ραβδί της και, μαζί με τον Γουίλμπορ, ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, στην Εποχή των Δεινόσαυρων.








"Winnie και οι πειρατές" των Valerie Thomas & Korky Paul

Η Γουίνι η Μάγισσα και ο μεγάλος μαύρος γάτος της, ο Γουίλμπορ, ζουν μια τρελή περιπέτεια σε ένα πειρατικό πλοίο.
Μαζί με μια παρέα πειρατών, θα σηκώσουν άγκυρες, θα τραγουδήσουν ναυτικά τραγούδια και θα ανακαλύψουν έναν κρυμμένο θησαυρό. Όμως, ο Γουίλμπορ πρόκειται να ανακαλύψει κάτι ακόμα πολυτιμότερο!









"Καλύτερα γίνεται 2016" της Νάνσυ Μαλλέρου


















"2016 με τον Κυρ: Τους δανειστές πολλοί εμίσησαν. Τα δανεικά ουδείς."

"Αυτό που ξέρω σίγουρα" της Oprah Winfrey

«Το ξέρω σίγουρα: Το ταξίδι σου ξεκινά με την επιλογή να σηκωθείς, να βγεις έξω, και να ζήσεις τη ζωή σου στο μέγιστο».
–χαρά, προσαρμοστικότητα, επαφή, ευγνωμοσύνη, προοπτική, σεβασμός, διαύγεια και δύναμη– αυτά τα κείμενα μας επιτρέπουν μία σπάνια, προσωπική και γεμάτη δύναμη ματιά στην καρδιά και το πνεύμα μίας από τις εκπληκτικότερες γυναίκες του κόσμου – ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν στους αναγνώστες έναν οδηγό για να ανακαλύψουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ειλικρινείς, συγκινητικές, απολαυστικές, παροτρυντικές και συχνά πνευματώδεις, οι σκέψεις της Όπρα στο βιβλίο Αυτό που ξέρω σίγουρα ξεχωρίζουν με το είδος της αλήθειας που θα κάνει τους αναγνώστες να τις διαβάσουν ξανά και ξανά.
Ως δύναμη δημιουργίας, μελετήτρια της ανθρώπινης καρδιάς και ψυχής, και υποστηρίκτρια του να ζεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, η Όπρα Γουίνφρι είναι μοναδική. Με το πέρασμα των χρόνων έγραψε ιστορία με ένα θρυλικό τοκ σόου –το πρόγραμμα με την υψηλότερη τηλεθέαση στο είδος του–, δημιούργησε το δικό της τηλεοπτικό δίκτυο και βραβεύτηκε τόσο με τιμητικό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ όσο και με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας. Από τις εμπειρίες της έχει αποκομίσει αληθινά μαθήματα ζωής – τα οποία επί δεκατέσσερα χρόνια μοιράστηκε με τις αναγνώστριες του περιοδικού Ο, Το περιοδικό της Όπρα, στην ευρύτατα δημοφιλή στήλη της Αυτό που ξέρω σίγουρα, μία μηνιαία πηγή έμπνευσης και αποκαλύψεων. Τώρα, για πρώτη φορά, αυτές οι πολύτιμες σκέψεις αναθεωρήθηκαν, ενημερώθηκαν και συγκεντρώθηκαν σε ένα όμορφο βιβλίο, ξέχειλο από τη διορατικότητα και τις εκμυστηρεύσεις της Όπρα Γουίνφρι. 

"Σκανταλόπετρα" του Σωτήρη Σαμπάνη

Ύστερα από σαράντα χρόνια μετανάστευσης, η ανάγκη επιστροφής του Μιχάλη Νέζη στην πατρίδα για να δώσει μόσχευμα στον αδελφό του γίνεται πρόκληση ζωής. Ένα ιδιότυπο ταξίδι που τον υπερβαίνει ξεκινά από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατάει το πόδι του στην πατρίδα. Ένα ταξίδι μέσα από το οποίο ο ήρωας ξεδιπλώνει τα μυστικά που τον κυνηγούν για χρόνια και ψάχνει απαντήσεις που θα φωτίσουν τις σκοτεινές πλευρές τους.
Εγκλωβισμένος στις αναμνήσεις, βιώνει ξανά τα παιδικά του χρόνια και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του. Ο αιφνίδιος θάνατος του πατέρα του, η απόφαση της μητέρας του να τον στείλει στην Αθήνα για βιοπορισμό, η ένταξή του σε μια θετή οικογένεια, η αντίστροφη μέτρηση για την καταστροφή, η μετανάστευσή του... ζωντανεύουν ξανά στις γωνιές της μνήμης και σαν φλεγόμενες εικόνες ανασύρονται μέσα από μια διαδρομή επίπονη, ονειρική και απρόβλεπτη.
Η επιστροφή του γίνεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Παίρνει τη διάσταση της καθολικής αναμέτρησης με τον μεγάλο αντίπαλο... τον εαυτό του, αλλά και την αλήθεια του. Παρελθόν, παρόν και μέλλον γίνονται ένα. Όσο η αλήθεια του κορυφώνεται, τόσο τον φέρνει πιο κοντά στο πεπρωμένο του. Η αγάπη είναι το μόνο μπράτσο από το οποίο μπορεί να κρατηθεί για να κλείσει κάθε λογαριασμό με το παρελθόν, ακόμη κι αν χρειαστεί να φορέσει για τελευταία φορά τα μεταλλικά παπούτσια του πατέρα του.

"Την Κυριακή έχουμε γάμο" του Γιάννη Ξανθούλη

…Ο γάμος γίνεται την Κυριακή και προκαλεί την ανατροπή στο ταξίδι. Ταξίδι στο παρατεταμένο καλοκαίρι μιας γυναίκας στα μαύρα και του μικρού γιου της. Μάνα και παιδί πενθούν έναν άντρα χαμένο στα χρόνια του πολέμου. Πληροφορίες δεν υπάρχουν παρά μόνο υποθετικό πένθος, υποθετική ορφάνια.
Και τώρα το ταξίδι. Μακρινό καλοκαιρινό ταξίδι από την Αθήνα στον Έβρο• ταξίδι φορτωμένο δισταγμούς και επιθυμίες. Εκεί θα ’ρθουν αντιμέτωποι με όλα τα διλήμματα της ζωής τους, επώδυνα και γεμάτα από τις χαρές που τους λείπουν. Πάνω τους, μια ύπουλη συναστρία ειρωνικών αστερισμών• και μέσα σ’ όλα ο γάμος, σαν οξύμωρο περιστατικό μεταξύ τρελού πανηγυριού και τραγωδίας.
Οι ήρωες της ιστορίας αυτής θα παίξουν και θα μπλεχτούν μέσα στον χρόνο. Στο παρόν και στο μέλλον, με τις τρικλοποδιές του αορίστου… Γι’ αυτό και τα αισθήματά τους, έντονα όσο ποτέ, θα ενηλικιωθούν με επικίνδυνη ταχύτητα. Μέσα από τη ματιά του παιδιού κι ενός καλοκαιριού με συστατικά τον έρωτα, το πάθος, τον θάνατο και το γέλιο. Όπως η ίδια η ζωή. Και πίσω απ’ όλα ο γάμος, σαν πρόσχημα σοβαρό, με την αστεία αθωότητά του.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ο Ιορδάνης Μακρής με τον Ιορδάνη Λεοντίου και την κοινή τους λαχτάρα για το ταξίδι-περιπέτεια, ας το αφήσουμε σε όσους συμμερίζονται τους γρίφους και αποδέχονται την πρόσκληση στον γάμο της Κυριακής.