"Φόνος 5 αστέρων" της Έλενας Ακρίτα

Δεκέμβριος 2004. Δέκα χρόνια πριν…
Ένα μικρό κοριτσάκι ξεφεύγει από την προσοχή των γονιών του και πνίγεται στη λίμνη Στυμφαλία. Μερικά μέτρα πιο πέρα μια άγνωστη φιγούρα το παρατηρεί μέχρι το τέλος.
Δεκέμβριος 2014. Δέκα χρόνια μετά…
Κάθε χρόνο, την ίδια μέρα, ο μεγιστάνας του τουρισμού Γιάννος Ασλάνογλου οργανώνει ένα μεγαλειώδες οικογενειακό δείπνο στην έπαυλή του στη Φιλοθέη. Φέτος, ακριβώς τα μεσάνυχτα, βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του με την πόρτα κλειδωμένη από μέσα.
Λόγοι υγείας;
Ατύχημα;
Φόνος;
«ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ» ουρλιάζουν πανευτυχή τα πρωτοσέλιδα: O φόνος «πουλάει». Και σε έναν ιδιοκτήτη αλυσίδας ξενοδοχείων 5 αστέρων, μόνο ένας φόνος 5 αστέρων αρμόζει.
Η κόρη του μαζί με τη φίλη της δημοσιογράφο ξεκινούν μια αγωνιώδη έρευνα που θα τις βυθίσει στα πιο σκοτεινά στρώματα της «καλής» κοινωνίας. Από τη Βοστόνη στο Λονδίνο και από το Λονδίνο στην Αθήνα, οι δρόμοι της νύχτας θα τις οδηγήσουν σε μυστικά και ψέματα. Σε κληρονομιές, εκβιασμούς και κρυμμένα πάθη. Σε θαμμένες αλήθειες κι ερωτικά σκάνδαλα. Όλα μαζί συνθέτουν ένα σκοτεινό μείγμα μέσα σε μια κλεψύδρα που αδειάζει. Και αδειάζει γρήγορα.
Γιατί στην πραγματικότητα απομένουν μόνο 24 ώρες μέχρι ο δολοφόνος να ξαναχτυπήσει.

"Η πόλη 3: Wayward Pines" του Blake Crouch

Ο πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών Ήθαν Μπερκ έφτασε στη μικρή πόλη Γουέιγουορντ Πάινς του Άινταχο μόλις πριν από τρεις εβδομάδες. Στην πόλη αυτή, οι κάτοικοι ακολουθούν οδηγίες για το ποιον θα παντρευτούν, πού θα δουλέψουν και πού θα μείνουν. Τα παιδιά διδάσκονται ότι ο δημιουργός της πόλης Ντέιβιντ Πίλτσερ είναι θεός. Κανείς δεν επιτρέπεται να φύγει. Ακόμα και οι ερωτήσεις μπορεί να σου στοιχίσουν τη ζωή.
Ο Ήθαν όμως θα ανακαλύψει το μυστικό που κρύβεται πίσω από τον ηλεκτροφόρο φράχτη που περικυκλώνει την πόλη και την προστατεύει από τον τρόμο του κόσμου πέρα απ’ αυτόν. Ένα μυστικό που κρατάει τους κατοίκους δέσμιους ενός παράφρονα και των οπαδών του είναι έτοιμο να ξεσπάσει με φρίκη πάνω στο τελευταίο εύθραυστο απομεινάρι της ανθρωπότητας.
O συναρπαστικός επίλογος της επιτυχημένης τριλογίας Η ΠΟΛΗ του Blake Crouch, που μεταφέρθηκε από το κανάλι Fox σε επιτυχημένη τηλεοπτική διασκευή με τίτλο Wayward Pines το καλοκαίρι του 2015, θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα μέχρι και την τελευταία λέξη.

"101 Διδάγματα ζωής" του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου

Το βιβλίο αυτό δεν βρέθηκε τυχαία στα χέρια σου.
Ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να σου δώσει απαντήσεις, να σου δείξει τον δρόμο της εξέλιξης και πάνω απ’ όλα να σε παροτρύνει να ζήσεις μια ξεχωριστή ζωή. Στο πρώτο μέρος θα διαβάσεις βασικούς Συμπαντικούς Νόμους και Θεμελιώδεις Αρχές που επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας και επιδρούν σημαντικά στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.
Και εδώ ξεκινάει το καλύτερο.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, τα 101 Διδάγματα ανοίγουν συζήτηση μαζί σου και σε καλούν να συμπληρώσεις τα δικά σου σχόλια και τις προσωπικές σου παρατηρήσεις. Είναι πολύ απλό να αναλάβεις δράση και εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία των διδαγμάτων να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να δώσεις τροφή στο πνεύμα σου.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, θετική σκέψη και ένα μολύβι.
Το να μεταδίδεις τη γνώση σημαίνει να ανάβεις από το λυχνάρι σου τα κεριά των άλλων, χωρίς να στερείσαι τίποτα από τη δική σου φλόγα.

"Στο δρόμο των αρωμάτων" του Μάνθου Σκαργιώτη

Με το που γυρίζει από τα μακρινά ξένα ο Κωσταντίνος Ντούλας ξορκίζεται να εκτελέσει την τελευταία επιθυμία του νεκρού πατέρα του. Πριν από μερικά χρόνια οι τρεις αδερφές του είχαν θυσιαστεί για να στεριώσουν τρία ονομαστά γεφύρια: του Δούναβη, του Ευφράτη και της Άρτας. Ο πατέρας του δεν θα βρει αναπαμό, αν ο Κωσταντίνος δεν πάει στα τρία γεφύρια για να φέρει από εκεί λίγο ασβέστη και λίγο χώμα.
Ο δρόμος του απ’ την Ήπειρο ως τη Μεσοποταμία και τις παραδουνάβιες χώρες είναι στρωμένος με περιπέτειες και κινδύνους. Πειρατές, δουλέμποροι, θεομπαίχτες καλόγεροι, αιχμαλωσίες, καμηλιέρηδες, περιστασιακοί έρωτες, ληστές, βεδουίνοι, ιεροφάντες, σύντομες μα βαθιές φιλίες, μάγοι, φοβισμένα στόματα, αδυσώπητες αναμετρήσεις, δερβίσηδες, ανατολίτικη λαγνεία, σκοτεινές ιεροτελεστίες, τεκέδες, απαγωγές, αφιλόξενες στέπες? και μέσα σ’ όλα μια αγάπη αναμμένο κάρβουνο κάτω απ’ τη στάχτη.
Ακόμα όμως κι αν καταφέρει να γλιτώσει και γυρίσει πίσω στη μικρή πατρίδα του, τον περιμένουν ο δήμιος για ένα έγκλημα που διαπράχτηκε τη μέρα της αναχώρησής του, ο προδότης της παιδικής φιλίας, η μάνα στην άκρη του γκρεμού κι η αρραβωνιαστικιά του ριγμένη ανάμεσα σε σφυρί και αμόνι.


"Η δύναμη του ρέικι" των Ζηνοβία Πατεράκη Devayana και Σπύρου Κουρή Devamani

Με τη Δύναμη του Ρέικι μπορείς να εμβαθύνεις στη γνώση της συμπαντικής ενέργειας και να αναπτύξεις τη θεραπευτική σου δύναμη. Πρόκειται για μια παραδοσιακή εναλλακτική ιαπωνική θεραπεία που χαρίζει ευεξία, βελτίωση της υγείας, νοητική ηρεμία και πνευματική εξέλιξη. Μπορεί να εφαρμοστεί στον εαυτό μας, στους φίλους, στην οικογένειά μας, ακόμα και στα φυτά και στα κατοικίδια.
Η Δύναμη του Ρέικι όμως δεν είναι μόνο θεραπευτική. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να ανακαλύψεις τον ύψιστο σκοπό της ύπαρξής σου και να ζήσεις στον κόσμο της άνευ όρων Αγάπης. Επιπλέον, αν ανήκεις στους μυημένους του Α΄ ή Β΄ Βαθμού Ρέικι, έχεις στα χέρια σου ένα πολύτιμο βιβλίο με νέες πληροφορίες, δοσμένες μέσα από την αγνή σύνδεση, με στόχο την προσωπική σου εξέλιξη.
Αν πάλι ανήκεις στους αμύητους αναζητητές, κρατάς ένα βιβλίο γεμάτο γνώση που αποκωδικοποιεί με εύκολο τρόπο τα καλά κρυμμένα μυστικά του Ρέικι και πώς να γίνεις και εσύ αγωγός της πνευματικής συμπαντικής ενέργειας, βελτιώνοντας την εξωτερική και εσωτερική σου πραγματικότητα.

"Πηνελόπη η Πριγκίπισσα"

Η πριγκίπισσα Πηνελόπη περνάει μια υπέροχη μέρα!
Πετάει με την Αστραφτερή, το μονόκερό της, και παίζει με τις φίλες της, την πριγκίπισσα Μπέλλα και την πριγκίπισσα Ιωάννα.
Διασκέδασε κι εσύ με αυτό το συναρπαστικό βιβλίο! Παίξε με τις σελίδες του, εξερεύνησε και ανακάλυψε εκπλήξεις κρυμμένες, μαγικές και ονειρεμένες!
Εικονογράφηση: Nicola Anderson