Το θέατρο Επί Κολωνώ και η Ομάδα Νάμα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ανωγειανών της Αθήνας, διοργανώνει το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30μ.μ. μια θεατρική παράσταση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, όπου, αντί εισιτηρίου, οι ενδιαφερόμενοι – θεατές καλούνται να προσφέρουν:

Τρόφιμα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, γάλατα, χυμούς, νερά, κλπ)
Φάρμακα
Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτιά υγείας – κουζίνας, σερβιέτες, βρεφικές πάνες)
Λευκά είδη (σεντόνια, πετσέτες, κλινοσκεπάσματα)
Παιδικά είδη (μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, γραφική ύλη (τετράδια, στυλό, μολύβια)

Τα οποία θα διατεθούν:

στα Κέντρα Υποδοχής Συρίων προσφύγων της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,
στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων,
στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων.

Για όσους δεν έχουν τον χρόνο να παρακολουθήσουν την παράσταση, έχουν όμως τη διάθεση να προσφέρουν ενισχύοντας την όλη προσπάθεια, θα σας περιμένουμε το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, από τις 17:30μ.μ. έως τις 19:30μ.μ. στο bar-café του φουαγιέ του θεάτρου (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός) όπου με πρωτοβουλία του Συλλόγου θα προσφερθούν ανωγειανά εδέσματα και θα δεχτούμε τις προσφορές σας.

Τέλος, προσφορές γίνονται δεκτές και στα γραφεία του Συλλόγου Ανωγειανών, Βελεστίνου αριθμ. 18, στους Αμπελοκήπους, καθημερινά από τις  18:30-20:30μμ., από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη παράσταση αλληλεγγύης,  μπορούν να απευθύνονται για κράτηση θέσης, στο ταμείο του θεάτρου Επί Κολωνώ (210-5138067).

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του θεάτρου και της ιδιαιτερότητας της βραδιάς, οι κρατήσεις θα γίνονται ονομαστικά ανά άτομο.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα...

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου «Αγαπητή Ελένα»:

Η ιστορία διαδραματίζεται στο μικρό διαμέρισμα μιας δασκάλας σε κάποια πόλη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο των σχολικών εξετάσεων, με πρόσωπα τη δασκάλα και τέσσερις μαθητές της. Οι τέσσερις νέοι εμφανίζονται ξαφνικά με δώρα στο σπίτι της δασκάλας τους την ημέρα των γενεθλίων της. Ο στόχος όμως δεν είναι να της ευχηθούν αλλά να βρουν τρόπο να της πάρουν το κλειδί για να κλέψουν και να αλλάξουν τα γραπτά τους, που είναι κλειδωμένα στο σχολείο, ώστε να εξασφαλίσουν έτσι την είσοδο τους στο πανεπιστήμιο. Στην απόφαση για την πράξη τους αυτή οδηγήθηκαν νιώθοντας θύματα ενός παράλογου και αρτηριοσκληρωτικού συστήματος. Όταν της αποκαλύπτουν τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης τους, το μικρό διαμέρισμα θα μεταβληθεί σε πεδίο μετωπικής σύγκρουσης που θα αρχίσει με αντιπαράθεση αξιών, θα περάσει στη ψυχολογική βία, θα εξελιχθεί σε ομηρία και θα καταλήξει…

Συντελεστές

Μετάφραση: Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Στουπάκης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χρυσόθεμις Αμανατίδη, Βάλεια Τζανέτου

Διανομή:
Ελένα Σεργκέγεβνα: Αριέττα Μουτούση
Βαλόντια: Γιάννης Λεάκος
Πάβελ: Δημήτρης Σαμόλης
Βίτια: Χρήστος Κοντογεώργης
Λιάλια: Ηρώ Πεκτέση