"Στην καρδιά της θάλασσας" του Nathaniel Philbrick

Η αληθινή επική ιστορία που ενέπνευσε στον Χέρμαν Μέλβιλ το αριστουργηματικό μυθιστόρημα Μόμπι-Ντικ.
Η τραγωδία του φαλαινοθηρικού Έσσεξ ήταν τόσο γνωστή στην εποχή της όσο είναι σήμερα η ιστορία του Τιτανικού. Το 1819 το Έσσεξ ξεκίνησε από το νησί Ναντάκετ της Μασαχουσέτης, στον Ατλαντικό, για ένα συνηθισμένο ταξίδι, να κυνηγήσει φάλαινες. Δεκαπέντε μήνες αργότερα συνέβη κάτι αδιανόητο: βαθιά στο Νότιο Ειρηνικό, μια εξαγριωμένη φάλαινα εμβόλισε και βύθισε το πλοίο. Οι είκοσι άντρες του πληρώματος, φοβούμενοι τους κανίβαλους στα νησιά προς τα δυτικά, μπήκαν σε τρεις μικρές βάρκες και ξεκίνησαν για τη Νότια Αμερική, 3.000 μίλια μακριά. Μετά από μια οδύσσεια τριών μηνών, μόνο οκτώ είχαν μείνει ζωντανοί...
Μια από τις πιο δραματικές θαλασσινές ιστορίες όλων των εποχών. Ένα έπος επιβίωσης. Ένα συναρπαστικό αφήγημα που αποπνέει βαθιά γνώση της φαλαινοθηρικής παράδοσης. Γραμμένο αριστοτεχνικά, κέρδισε το μεγάλο αμερικανικό βραβείο National Book Award κι αποτελεί ήδη νέο ορόσημο στη θαλασσινή λογοτεχνία.

"Αιώνια αγάπη" της Nermin Bezmen

Κουρτ Σεγίτ: Μουσουλμάνος της Κριμαίας, γεννημένος με πλούτο και τίτλο, ωραίος, φιλόδοξος, γενναίος. Σούρα: Ρωσίδα καλλονή, ορθόδοξη, μεγαλωμένη στα παλάτια της Αγίας Πετρούπολης και στον ρομαντικό κόσμο της μουσικής του Τσαϊκόφσκι. Μια χιονισμένη μοσχοβίτικη νύχτα, μπαίνει στη ζωή του Σεγίτ με τη λάμψη ενός μεγάλου, αλλά απαγορευμένου έρωτα. Εκείνος, ως υπίλαρχος στη φρουρά του τσάρου Νικολάου Β’, όταν κηρύσσεται η επανάσταση του 1917 βρίσκεται στη μαύρη λίστα των μπολσεβίκων. Εκείνη, επίσης καταδιωγμένη από τους μπολσεβίκους, αποφασίζει να τον ακολουθήσει σε μια απίστευτη περιπέτεια, με μοναδικό σκοπό τους την επιβίωση και όπλο την αγάπη τους. Ζώντας εξόριστοι πια στην Κωνσταντινούπολη, ο έρωτάς τους δοκιμάζεται από τη φτώχεια, τη μοναξιά και την αβάσταχτη νοσταλγία για την πατρίδα τους και τις οικογένειές τους που έχουν αφήσει πίσω. Το βιβλίο έχει ήδη γίνει τηλεοπτική σειρά που σημείωσε σημαντική επιτυχία στην Τουρκία και στη χώρα μας έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό.

"Η παράξενη χημεία του έρωτα" της Ray Kitty

Ανεξάρτητη, ανύπαντρη και έγκυος, η Έλις Τζονς αποφασίζει ότι πρέπει να διακόψει την καριέρα της και βρίσκει καταφύγιο στο Σάφολκ, σ’ ένα μικρό, πρωτόγονο εξοχικό που κληρονόμησε απ’ τη θεία της τη Νελ, για να γλιτώσει τον νεαρό εραστή της από το βαρύ φορτίο της πατρότητας, που δεν είναι ακόμα έτοιμος να σηκώσει. Στο σκονισμένο τζάκι του εξοχικού, σ’ ένα πακέτο που απευθύνεται στην ίδια, βρίσκει το ημερολόγιο της Νελ.
Η Έλις διαβάζει τις αναμνήσεις της θείας της και συνθέτει σιγά σιγά τη ζωή της – τον μεγάλο, τραγικό έρωτά της, το πάθος της για τον εγκαταλειμμένο τώρα πια κήπο του μικρού εξοχικού, που έγινε η παρηγοριά της όταν όλα γκρεμίστηκαν. Η ζωή της Νελ, μια ιστορία αγάπης κι απέραντης θλίψης, χρωματισμένη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις αποπνικτικές ηθικές αρχές εκείνης της εποχής, οδηγεί την Έλις σε παλιά, θαμμένα μυστικά, στην αλήθεια και στον έρωτα που τόσο απεγνωσμένα πάλεψε να πνίξει.