"Υπεράνω του νόμου" του Peter May

ΠΑΡΙΣΙ
Ένα παλιό μυστήριο.
Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, ένας άντρας αναζητά απεγνωσμένα καταφύγιο σε μια εκκλησία. Την επόμενη μέρα η αναπάντεχη εξαφάνισή του θα τον κάνει διάσημο σε όλη τη Γαλλία.
Μια νέα επιστήμη.
Ο ειδικός στην ιατροδικαστική έρευνα Ένζο Μακλάουντ βάζει στοίχημα να λύσει τις επτά πιο διαβόητες ανεξιχνίαστες υποθέσεις στη Γαλλία χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.
Καινούργια στοιχεία.
Βαθιά μέσα στις κατακόμβες, κάτω από την πόλη, ο Ένζο θα ανακαλύψει μυστηριώδη στοιχεία καθώς ο δολοφόνος βήμα το βήμα τον οδηγεί στην παγίδα του. Θα είναι ο Ένζο το επόμενο θύμα;


"NYPD RED1: Φόνοι στο Μανχάταν" των James Patterson & Marshall Karp

NYPD RED: Οι σκληρότεροι ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης στις δυσκολότερες υποθέσεις
Μια συναρπαστική περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστεί μια ειδική ομάδα αστυνομικών που αναλαμβάνει την προστασία των πλούσιων, διάσημων και ισχυρών της Νέας Υόρκης.
Ένας πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός δηλητηριάζεται την πρώτη μέρα του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Μανχάταν. Και αυτή είναι μόνο η αρχή για μια σειρά εγκληματικών ενεργειών: ένας ηθοποιός σκοτώνεται σε γυρίσματα, μια μολότοφ εκρήγνυται στην πρεμιέρα μιας ταινίας.
Ο ντετέκτιβ Ζακ Τζόρνταν με τη νέα του συνεργάτιδα την Κάιλι Μακντόναλντ αναλαμβάνουν την υπόθεση, ενώ όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα. Ο δολοφόνος έχει σχεδιάσει κάθε φόνο έως την παραμικρή του λεπτομέρεια ενώ ετοιμάζει ένα εκρηκτικό φινάλε που θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και Χόλιγουντ…
Ιλιγγιώδης δράση, ανελέητη καταδίωξη και αναπάντεχες ανατροπές συνθέτουν ένα βιβλίο-μπλοκμπάστερ.

"Η παγωμένη πριγκίπισσα" της Camilla Lackberg

Η συγγραφέας Ερίκα Φαλκ επιστρέφει στο πατρικό της, στο παγωμένο ψαροχώρι Φιελμπάκα, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο των γονιών της για να βρει μια κοινότητα στο κατώφλι της τραγωδίας. Η παιδική της φίλη Άλεξ, την οποία η ίδια βρίσκει νεκρή στην μπανιέρα της, είναι η αφετηρία για ένα επώδυνο φλας μπακ στο παρελθόν, το οποίο θα φέρει στο φως τα θαμμένα μυστικά που κρύβονται κάτω από την ειδυλλιακή όψη της Φιελμπάκα, αλλά και για μια γενναία απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της Ερίκα.








"Σε ζωντανή μετάδοση" της Camilla Lackberg

Μετά τη γέννηση της κόρης τους, η μεγάλη μέρα του γάμου της Ερίκα και του Πάτρικ πλησιάζει, όχι όμως ανέμελα… Η αδερφή της Ερίκα, η Άννα, μένει πλέον μαζί με τα παιδιά της στο σπίτι του ζευγαριού και καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει τη βίαιη λύση του γάμου της, η Ερίκα έχει αναλάβει τη φροντίδα των ανιψιών της.
Παράλληλα, στην πόλη τους καταφθάνουν τηλεοπτικά συνεργεία γιατί θα γυριστεί εκεί ένα νέο ριάλιτι, ενώ μια όμορφη και φιλόδοξη αστυνομικός προστίθεται στην ομάδα του Πάτρικ. Λίγες μέρες αργότερα μία από τις συμμετέχουσες στο ριάλιτι βρίσκεται δολοφονημένη. Αυτές οι εξελίξεις προβληματίζουν τον Πάτρικ καθώς οι ετοιμασίες του γάμου αυξάνουν την πίεση στη σχέση του με την Ερίκα. Πόσο εύκολο είναι να κάνεις μικρούς συμβιβασμούς σε θέματα καθημερινότητας, όταν ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος; Τα πράγματα περιπλέκονται όταν η Άννα αρχίζει απροσδόκητα να ενδιαφέρεται για ένα πρόσωπο από το παρελθόν της αδελφής της, της Ερίκα, έναν παλιό της εραστή…

"Η λεοπάρδαλη" του Jo Nesbο

ΕΣΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΝΟΙ
Όσλο. Βαθύς χειμώνας. Ένας δολοφόνος περιδιαβαίνει τους δρόμους της πόλης. Δυο γυναίκες ανακαλύπτονται πνιγμένες με το ίδιο τους το αίμα. Το τρίτο θύμα το βρίσκουν κρεμασμένο από τον βατήρα μιας πισίνας.
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΦΑΡΣΑ
Οι τόποι του εγκλήματος δεν προσφέρουν κανένα στοιχείο στην έρευνα. Τα ΜΜΕ τρελαίνονται. Η αστυνομική έρευνα έχει βαλτώσει. Ο μόνος που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι ο Χάρι Χόλε ο οποίος όμως είναι χαμένος κάπου στην Άπω Ανατολή προσπαθώντας να σβήσει από τη μνήμη τις πληγές του…
ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΗΔΗ ΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ
Όταν ο ιδιόρρυθμος επιθεωρητής αναγκάζεται να επιστρέψει, καθώς μαθαίνει ότι ο πατέρας του είναι στα τελευταία του, ο δολοφόνος ξαναχτυπά. Τα αντανακλαστικά του Χάρι ενεργοποιούνται…

"Ο χιονάνθρωπος" του Jo Nesbο

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ
Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ
Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.
Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.