Η Shinjo Mayu σταμάτησε την συνεργασία της με τον εκδοτικό Shogakukan, πριν να προλάβει να ολοκληρώσει το manga της "Ai Ore!". Έτσι, όταν το 2007 πήρε μεταγραφή στην Kadokawa Shoten, συνέχεια της σειράς της ξεκίνησε να δημοσιεύεται ανά κεφάλαιο στο περιοδικό "Asuka", ενώ στις 26 Μαΐου 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο τεύχος, το οποίο ακολούθησαν άλλα 5, με το τελευταίο να εκδίδεται 24 Δεκεμβρίου 2010. Ουσιαστικά, τα 5 αυτά τεύχη, μπορούν να θεωρηθούν συνέχεια -ή και μια νέα σειρά- του "Ai wo Utau Yori Ore ni Oborero!", που για λόγους ευθιξίας, όμως, κυκλοφόρησε με τον γενικό τίτλο  "Ai Ore! - Danshikou no Hime to Joshikou no Ouji". Η Viz Media, αφού είχε αποκτήσει τα δικαιώματα του "Ai wo Utau Yori Ore ni Oborero!" για μετάφραση στην αγγλική γλώσσα, συνέχισε να εκδίδει την σειρά αποκτώντας και τα δικαιώματα του "Ai Ore! - Danshikou no Hime to Joshikou no Ouji" με το πρώτο τεύχος να κυκλοφορεί 07 Φεβρουαρίου 2012 και το πέμπτο στις 05 Φεβρουαρίου 2013, ενώ έχει μεταφραστεί και στα γερμανικά.

Ai Ore! - Danshikou no Hime to Joshikou no Ouji Vol. 1:
Το πρώτο τεύχος των 6 κεφαλαίων, μιλάει για την σχέση των Akira και Mizuki η οποία και προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Εκείνη, όταν πρότυπο του σχολείου της κι εκείνος, όντας αγαπητός αλλά μαθητής σε ένα σχολείο που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν, δεν είναι δυνατόν να είναι μαζί, όχι χωρίς να προκαλέσουν σχόλια. Η Mizuki προσπαθεί να διατηρήσει αποστάσεις αλλά ο Akira είναι αποφασισμένος να την κάνει να καταλάβει πως τίποτα δεν μπορεί να τους κρατήσει χώρια. Βέβαια, κάπου εκεί εμφανίζεται η υπεύθυνη του σχολείου της Mizuki, η οποία θεωρεί πολύ λογικό το να την κλειδώσει σε ένα κλουβί ώστε να μην μπορεί να την παρακούσει, ενώ βάζει με τον Akira ένα στοίχημα που μπορεί να τους επιτρέψει να είναι μαζί, αρκεί το σχολείο του και οι μαθητές του ν' αλλάξουν εικόνα. Ok... το γεγονός πως ο Akira είναι θηλυπρεπής και η Mizuki ανδροπρεπής, είναι κάτι που έχω ξεπεράσει από καιρό. Αποτελούν κορφή στα αταίριαστα ζευγάρια που για κάποιον παράξενο λόγο όμως, δεν μπορείς να φανταστείς χώρια. Εντάξει, θα το παραδεχθώ. Το σχέδιο είναι κατά τι καλύτερο από τα προηγούμενα, έχοντας βελτίωση και χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν κακό εν αν και τραβηγμένη η πλοκή του τεύχους, δεν μπορώ να αρνηθώ το ότι είχε ενδιαφέρον να το παρακολουθείς, κυρίως εξαιτίας του δυναμισμού του Akira -που δεν του τον έχεις... να τα λέμε κι αυτά-, αλλά και της εξέλιξης των δεύτερων χαρακτήρων, καθώς και της προσθήκης νέων που κάνουν εκρηκτικές εμφανίσεις. Επιπλέον, δίνεται μια γενικότερη εικόνα αταίριαστων σχέσεων -όχι απαραίτητα ερωτικών- που όμως βρίσκουν τρόπο να λειτουργούν, των ανθρώπων που εύκολα παρεξηγείς χωρίς να ξέρεις, κρίνοντας από μεμονωμένα περιστατικά και καταστάσεις ή απ' όσα έχεις ακούσει, αλλά και για το τι μπορεί να κάνει κανείς για κάποιον που αγαπάει, είτε είναι φίλος, είτε είναι σύντροφος.

Ai Ore! - Danshikou no Hime to Joshikou no Ouji Vol. 2:
Έχοντας ήδη αρχίσει να μας προετοιμάζει από τα τελευταία δύο κεφάλαια του προηγούμενου τεύχους, τα 3 κεφάλαια του 2ου είναι μια άλλη οπτική της σχέσης των Akira και Mizuki. Είναι η σκοτεινή πλευρά κάθε σχέσης η οποία συνδέεται άμεσα με τη ζήλεια και την ανασφάλεια. Ο Akira θέλει να είναι πιο αρσενικό για την Mizuki, η Mizuki πιο θηλυκό για τον Akira και καταλήγουν να μην ξέρουν ποιοι είναι και τι κάνουνε. Η Mizuki αρχίζει να παραλογίζεται και παρεξηγώντας τη σχέση του Akira με τον εκπαιδευτή του, οδηγεί σε έναν προσωρινό χωρισμό. Παράλληλα, ο Akira φαίνεται να κρύβει κάποιο μυστικό που σχετίζεται με το παρελθόν του, το οποίο δεν θέλει να ανακαλύψει η Mizuki. Όπως είναι φυσικό επόμενο, μια σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Ενδιαφέρον τεύχος, όσο και το προηγούμενο, κι ας εστιάζει σε κάτι πιο συνηθισμένο και τετριμμένο. Προσωπικά, είμαι εντάξει με αυτό αρκεί να μπορώ να το απολαύσω. Και στην προκειμένη, το έκανα, ειδικά επειδή μπόρεσα να δω την πιο... αρσενική, σκληρή και σκοτεινή πλευρά του Akira, που μου θυμίζει, όταν αρχίζω να ξεχνιέμαι, πως είναι αγόρι, άσχετα με το πως δείχνει. Και παρά το γεγονός πως δεν με ξετρέλανε το μεγάλο του μυστικό, καθώς περίμενα κάτι άλλο, δίνω εύσημα για το ότι κατάφερε να μας παραπλανήσει και να στρέψει τις σκέψεις και τις φαντασιώσεις μας σε ένα εντελώς αντίθετο μονοπάτι, ένα ίσως πιο διεστραμμένο μονοπάτι, αλλά δεν έχει σημασία. Ουσιαστικά, όλο το τεύχος πλην του τελευταίου κεφαλαίου που κάνει εισαγωγή στο επόμενο, κάνει focus στο θέμα της εμπιστοσύνης και της ειλικρίνειας, δύο στοιχεία χωρίς τα οποία καμία σχέση δεν μπορεί να στεριώσει, αφού δεν θα έχει αποκτήσει σωστές βάσεις. Δεν θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τις σχέσεις σας, αλλά δεν μπορείς να μην εκτιμήσεις την καλή πρόθεση όταν την βλέπεις.

Ai Ore! - Danshikou no Hime to Joshikou no Ouji Vol. 3:
Το 3ο τεύχος, αποτελούμενο από 4 κεφάλαια, συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το τέλος του 2ου τεύχους. Μα φυσικά, το καλοκαιρινό διάλειμμα των πρωταγωνιστών μας και των φίλων τους, το οποίο ξεκίνησε διαφορετικά απ' ότι το σκεφτόταν ο καθένας, κι εξελίχθηκε διαφορετικά σε σχέση με το πως το περίμενε. Ο Akira είναι αποφασισμένος να προχωρήσει η σχέση του με την Mizuki στο επόμενο στάδιο -καλοκαίρι είναι, θάλασσα έχει, η θερμοκρασία στα ύψη, μαγιό, λάδια... λογικό είναι- ενώ από την άλλη, η ίδια η Mizuki, αν και νιώθει πως θέλει ο Akira να είναι ο ένας, διστάζει, φοβούμενη την απειρία της αλλά και πως ίσως δεν είναι αρκετά θηλυκή -επίσης λογικό, αν υποθέσουμε ότι κυκλοφορεί με ρούχα που θυμίζουν κοστούμια-. Κι εκεί που καταφέρνει να την πείσει, να σου ένας κατακλυσμός και εκείνοι, εγκλωβισμένοι σε μέρη που δεν θα έπρεπε να είναι. Αυτό το τεύχος ήταν... γλυκούλι. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη λέξη για να το περιγράψω. Έχει όλη την αφέλεια, την γλύκα και το άγχος της πρώτης φοράς που όλοι μας έχουμε βιώσει. Εκείνο το σκίρτημα που σε κάνει να θέλεις να πας ένα βήμα παραπέρα με τον σύντροφό σου, αλλά που δεν ξέρεις αν πρέπει να το κάνεις, επειδή δεν ξέρεις πως ακριβώς να το κάνεις. Παράλληλα, θέτει θέματα εμπιστοσύνης αλλά κι εκτίμησης, τόσο σε ερωτικό, όσο και σε φιλικό επίπεδο, πράγμα που έχει ενδιαφέρον γιατί βλέπεις και την άλλη πλευρά ορισμένων χαρακτήρων. Όσο για το τελευταίο κεφάλαιο του τεύχους, σημαδεύεται από την επιστροφή της Kaoru, που προβλέπεται να φέρει μεγάλη αναστάτωση στο group τους και όχι μόνο, αλλά και στην αρχή μιας επαγγελματικής καριέρας που κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί και δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον twist plot.