Οι “Brussels Virtuosi”, ένα μοναδικής δεξιοτεχνίας μουσικό σύνολο που ιδρύθηκε από τον διεθνώς βραβευμένο Βέλγο φλαουτίστα Marc Grauwels, σε μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα, στο πλαίσιο περιοδείας τους ανά την Ελλάδα, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα Mozart, Vivaldi, Cimarosa, Doppler, Rachmaninoff και Delibes, την Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:30μ.μ., στην ατμοσφαιρική εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Η διακεκριμένη ορχήστρα Brussels Virtuosi συμπράττει με τον δημιουργό της φλαουτίστα Marc Grauwels, την υψίφωνο και πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασιλική Καραγιάννη και τον γνωστό κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη.

Η βραδιά ξεκινά με την «ουράνια» μελωδία από το «Μπαλέτο των Μακάριων Πνευμάτων» για φλάουτο και ορχήστρα εγχόρδων από τον «Ορφέα» του Gluck, καθώς η μουσική χρωματίζει το πέρασμα του ήρωα στα Ηλύσια Πεδία, βλέποντας από απόσταση την αγαπημένη του Ευρυδίκη.

O Marc Grauwels και ο βιολονίστας και μαέστρος Jean-Frédéric Molard, παρουσιάζουν στη συνέχεια, σε πρωτότυπη απόδοση για φλάουτο, βιολί και ορχήστρα εγχόρδων, μια από τις ωραιότερες σονάτες του Ιταλού κλασσικού συνθέτη Cimarosa. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με το δημοφιλές «Vocalise» του Rachmaninoff, για υψίφωνο και ορχήστρα, όπου ο συνθέτης χωρίς ποιητική και επηρεασμένος, ως έφηβος, από τους ύμνους της ορθόδοξης εκκλησίας, συνθέτει με ιδιαίτερη αίσθηση, νοσταλγία και σπάνιο ηχόχρωμα.

Από την ελευθερία του 20ου αιώνα μεταφερόμαστε στο νησί της μάγισσας Alcina με τη σαγηνευτική μπαρόκ άρια «Sol da te mio dolce amore» του ιππότη Ruggiero από την όπερα Orlando Furioso του Vivaldi απολαμβάνοντας έναν δεξιοτεχνικό διάλογο μεταξύ του φλάουτου και της φωνής, που μιλά για την αγάπη του ιππότη προς την μάγισσα Αλτσίνα, μια αγάπη που ξόρκια μαγικά του έχουν επιβάλλει. Με το ρομαντικό έργο του Delibes «Le Rossignol» αφιερωμένο στο κελάηδημα του αηδονιού, η σοπράνο και το φλάουτο μιμούνται τους ήχους της φύσης χορεύοντας και σε ρυθμό βαλς.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δύο ακόμα φωνητικά έργα του Mozart, την άρια του Ασκάνιο «Al mio ben mi veggio avanti» από την μυθολογική πρώιμη όπερα Ascanio in Alba για ορχήστρα εγχόρδων και κόντρα τενόρο, όπου ο Ασκάνιο ζητά από την Αφροδίτη να του επιτρέψει να πλησιάσει την αγαπημένη του, και το υπέροχο ντουέτο του Άννιου και της Σερβίλιας από την όπερα La Clemenza di Tito «Ah perdona al primo affetto», όπου οι νεαροί εραστές ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης.

Brussels Virtuosi Orchestra
Marc Grauwels, φλάουτο
Jean-Frédéric Molard & Red Gjeci, βιολί
Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο
Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος

Τοποθεσία: Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27, Αθήνα

Ημερομηνία: Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2015
Ώρα: 20:00μ.μ. και 21:30μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 12€

Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ. 2107234567