Η Love Light Productions περηφανα παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τους εκπληκτικούς Hidden Orchestra, για μια μοναδική συναυλία στην Ελλάδα το Σάββατο 14 Νοεμβρίου!

Οι Hidden Orchestra έρχονται από το Εδιμβούργο της Σκωτίας και μας υπόσχονται μια πλούσια συναυλιακή εμπειρία. Το διάσημο κουαρτέτο έχει καταφέρει να δημιουργήσει τον δικό του προσωπικό ήχο που το έχει καθιερώσει στην ευρωπαϊκή μουσική σκηνή. Η μουσική τους, βαθιά ατμοσφαιρική και κινηματογραφική, περιλαμβάνει στοιχεία jazz, rock, hip-hop, κλασσικής και ηλεκτρονικής μουσικής. Guest μουσικοί, αυτοσχεδιασμοί, φυσικοί ήχοι και ηλεκτρονικά εφέ επιστρατεύονται για να σχηματίσουν ένα πρωτότυπο ακουστικά σύνολο, ένα εξαιρετικό ηχητικό project, που βασίζεται σε αντιθέσεις και πειραματισμούς.

Η τετραμελής κολεκτίβα, γνωστή και ως Joe Acheson quartet, είναι δημιούργημα του συνθέτη /παραγωγού Joe Acheson. Ο ιδιόμορφος ήχος των live τους εκτυλίσσεται γύρω από τα ντραμς, τα κρουστά και τα ηλεκτρονικά pads των δυο ντράμμερ του συγκροτήματος, Tim Lane και Jamie Graham, συμπληρώνεται αρμονικά από τους διακριτικούς ήχους του βιολιού και του πιάνου της Poppy Ackroyd, και ολοκληρώνεται με τον Acheson στο μπάσο και στα ηλεκτρονικά.

Οι Hidden Orchestra έγιναν γρήγορα γνωστοι μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους “Night Walks” [2010, Tru Thoughts]. Η μουσική τους άρχιζει να μεταδίδεται από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Ευρώπης, και οι ίδιοι αρχίζουν να εμφανίζονται στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλς. Το 2012 κυκλοφορούν το 2ο άλμπουμ τους με τίτλο “Archipelago” λαμβάνουν και πάλι εξαιρετικές κριτικές και ετοιμάζονται για την ευρωπαϊκή τους περιοδεία.
Στις 14 Νοεμβρίου κάνουν για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη και το Block33 σταθμό της περιοδείας τους και μας προσκαλούν σε μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Εsoteric Sob

Το ‘Diamonds EP’ είναι η καινούργια δισκογραφική δουλειά του Esoteric Sob, η οποία αποτελεί την δεύτερη κατά σειρά κυκλοφορία της Numb Capsule Records από την Θεσσαλονίκη. Οι πέντε (5) του συνθέσεις δομούν ένα συμπαγές ηχητικό υλικό, μέσα από το οποίο αναδύονται τα ηλεκτρισμένα και νοσταλγικά χαρακτηριστικά του. Ο Esoteric Sob με τρόπο κομψό δημιουργεί δυο συχνοτικά πεδία.. Από την μία απόκοσμες και παράλληλα γλυκές ατμόσφαιρες και στο αντίποδα δυναμικές μπασογραμμές και στιβαρό drum programming. Ένα ταξίδι στον χρόνο το οποίο εμφανίζει εμπρός μας, τις θολές αλλά και τις χαρούμενες πλευρές της ζωής. Στα Glitch-Hop θεμέλια του, έρχονται και δένουν εκλεπτυσμένα 80’s synths, ambient ηχοτοπία, electronic εκπλήξεις και οροπεδιακά abstract beats. Το ‘Diamonds’ είναι ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό δημιούργημα φτιαγμένο για όλους τους ακροατές που αναζητούν την γυαλισμένη μελωδία, που είναι κρυμμένη στον εσωτερικό μας κόσμο.

To EP κυκλοφορεί σε CD (digipack), μέσα από μια καλαίσθητη συσκευασία από περλέ χαρτί και ανάγλυφη επίστρωση από μεταλλική μελάνη. Παράλληλα θα είναι διαθέσιμο και στο διαδίκτυο μέσα από την επίσημο bancamp page της Numb Capsule Records, αλλά και από το επίσημο website της δισκογραφικής.

Συντελεστές:

Παραγωγή/ Συνθέσεις/ Μίξη: Esoteric Sob
Mastering: Τάσος Καραδέδος (Stereotype Studio Thessaloniki)
Stereotype Studio Thessaloniki
Graphics/ Packaging: Γιάννης Τρυφονόπουλος aka Esoteric Sob
John Trifonopoulos on Behance
Manufactured: rep:it
Rep:it digital media

Σχετικά με τον Esoteric Sob

Είναι το ψευδώνυμο του μουσικού παραγωγού Γιάννη Τρυφωνόπουλου. Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην βόρεια Ελλάδα. Τα πρώτα του βήματα στη μουσική παραγωγή έγιναν την περίοδο 2004-05 και η πρώτη του προσωπική δουλειά κυκλοφόρησε το 2009. Εώς σήμερα έχει συνεργαστεί με διάφορα labels σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως: 33 Recordings, From A Tree, Logarithm, Vim, Breathe Compilations, Vox Xov, Lumi, έχοντας στο ενεργητικό του 2 albums, 4 EPs και αρκετές συμμετοχές σε compilations. Ο ήχος του συνδυάζει αρμονικά την electronica με την ambient, τα abstract beats και την glitch hop. Κύρια χαρακτηριστικά του ήχου αποτελούν οι νοσταλγικές και ρομαντικές μελωδίες αλλά και τα αφηρημένα ηχοτοπία που δένουν αρμονικά στο όλο σύνολο των συνθέσεων του. Επίσης είναι Art Director της δισκογραφικής “Numb Capsule” και γραφίστας στο διαδικτυακό μουσικό περιοδικό “Breakaplate”.