Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής περιοδείας του, ο Thisquietarmy επισκέπτεται την Αθήνα την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015 για ένα γεμάτο ένταση live στο Ρομάντσο! Η διάθεση του σκοτεινά αποπνικτική, σε προτρέπει να κλείσεις τα μάτια και να δεις.

Τη βραδιά θα ανοίξει ο Ghone, του οποίου το set θα ολοκληρωθεί με επί σκηνής αυτοσχεδιαστική συνεργασία με τον Thisquietarmy.

THISQUIETARMY

Thisquietarmy είναι το προσωπικό drone-based project του Καναδού Eric Quach. Έχοντας ξεκινήσει την πορεία του το 2005, διευρύνει συνεχώς τα όρια των κιθαριστικών πειραματισμών του, καταφέρνοντας να δημιουργεί έναν εντυπωσιακά πολυεπίπεδο ήχο με αναφορές σε είδη όπως ambient/electronic, drone/noise, shoegaze/industrial, post-punk/krautrock και black/doom metal. Τα live του συχνά συνδυάζουν αυτοσχέδιο ήχο και υπνωτικά, αιθέρια γραφικά ενώ κυμαίνονται από ήπιες, σχεδόν εσωστρεφείς εντάσεις, μέχρι εκκωφαντικά decibel που συνεπαίρνουν οτιδήποτε στο πέρασμά τους.

Δισκογραφικά μετρά πάνω από 30 κυκλοφορίες και παγκόσμιες συνεργασίες με περισσότερα από 20 labels, όπως οι Denovali Records, Aurora Borealis, Consouling Sounds, Shelter Press, three:four Records και Alien8 Recordings. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Aidan Baker (Nadja), Scott Cortez (loveliescrushing), André Foisy (Locrian), Labirinto, Monarch, Noveller, Syndrome (Amenra), Year Of No Light & Yellow6, ενώ συμμετέχει σε σχήματα όπως οι Hypnodrone Ensemble, Destroyalldreamers και Parallel Lines.

Με ένα τόσο πληθωρικό ενεργητικό που περιλαμβάνει περισσότερες από 350 live εμφανίσεις σε πάνω από 30 χώρες στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, με συμμετοχές σε μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ όπως τα Incubate Festival (Ολλανδία), Dunk! Festival (Βέλγιο), Amplifest (Πορτογαλία), Denovali (Γερμανία), Suoni Per Il Popolo (Καναδά) και Zemlika (Λετονία), δεν μπορεί παρά να θεωρείται πρωτοπόρος της διαρκώς αναπτυσσόμενης πειραματικής μουσικής σκηνής του Καναδά.

GHONE

Με μια πορεία που ξεκινάει από το 2011, ο Γιάννης Κοντανδρεόπουλος μετράει στο ιστορικό του ήδη εννέα μουσικές κυκλοφορίες. Η πρώτες του εμφανίσεις ήταν δίπλα στους Nadja και Aidan Baker, πρωτοπόρους του ambient/drone ήχου. Έχει συμμετάσχει στο 1ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής, το Fresh Music Festival, στο ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος, και το 1ο Up the W-all theatre festival, όπου επένδυσε ηχητικά, επί δύο συνεχόμενες ημέρες, τη live-painting performance της Friki Crux. O Ghone πειραματίζεται διαρκώς γρατζουνώντας την κιθάρα του και παρασύροντας μας σε μελαγχολικούς περιπάτους που τραντάζουν το υποσυνείδητο.